Woning kopen Reutum

Van plan om een woning te kopen in Reutum? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Overijssel. Op korte afstand vind je uiteenlopende voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. Verder vind je hier een prachtige natuur waar je helemaal tot rust kunt komen. In de gemeente staan er 8.720 woningen (71,4% koop, 27,8% huur, particulier en woningcorporaties). De gemiddelde prijs van een woning stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €372.400. Op dit huizenportaal bieden wij het huidige woningaanbod in Reutum, namen en adressen van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Verder vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een actieve plaats in Overijssel.
 • Er is een mix van kamers, appartementen en grotere woningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €285.000, de gemiddelde huizenprijs is €372.400.
 • In de regio vind je volop mogelijkheden zoals scholen, restaurants, natuurgebieden, sportclubs, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteTubbergen
PlaatsReutum
Postcode7667
Netnummer0541 (+31541)
Inwoners (gemeente)21.275
Aantal huishoudens8.159
Aantal huishoudens met kinderen3.530
Gemiddelde huishoudensgrootte2,58
Aantal woningen8.720
Aantal koopwoningen6.584
Aantal huurwoningen2.136
Gemiddelde woonoppervlakte187 m2
Gemiddelde WOZ€285.000
Gemiddelde verkoopprijs€372.400
Gemiddeld gasverbruik1520 m3
Gemiddeld stroomverbruik3530 kWh

Woningaanbod Reutum april 2024

In het schema hierna check je alle huizen die te koop staan in april 2024. Kies op basis van perceeloppervlakte, woonoppervlakte, ligging, woningtype, vraagprijs, aantal kamersen extra details als woninglabel en en de aanwezigheid van een tuin. Extra info nodig? Bezoek dan de bewoners of makelaardij voor een bezichtigingsmoment. Op ons woningplatform bekijk je ook huizen te koop in Vriezenveen, Bruinehaar, Fleringen, Albergen en Manderveen.

woning-te-koop-reutum

Aanbod appartement kopen in Reutum

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, je vind ze veel in het centrum, zijn doorgaans gelijkvloers hebben een beperkt gas en stroom verbruik en je hebt weinig onderhoud. Wat wel geldt: het is allemaal wat kleiner, vaak is er een gedeelde tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Een fijne ligging en onderhoudsvriendelijk.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 63 m2 & 93 m2.
 • Het energiegebruik is circa 1080 m3 gas en +/- 2710 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Reutum

De betekenis van een tussenwoning is een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. De minpunten zijn: beperkte woonruimte en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 82 m2 & 114 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1110 kuub gas en doorgaans 2820 kWh stroom.

Hoekwoning

Een net hoekhuis in Reutum is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt meer groen om de woning, je hebt veel meer vrijheid, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je hebt meer opties voor een uitbouw. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijtjeshuizen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 95 m2 & 128 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3000 kWh stroom + 1260 m3 gas ingekocht.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Reutum

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. In en rondom het huis is veel oppervlak met veel privacy. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor het financieel haalbaar blijft. Negatieve aspecten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 124 m2 & 152 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3570 kWh elektra & 1500 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt enorm veel (woon)ruimte en je hebt het meeste privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 155 m2 & 194 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4240 elektra (kWh) + 1900 gas (m3) gebruikt.

In vijf stappen een woning kopen in Reutum

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Als je naar woningen gaat zoeken dan doe je er goed aan om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. In de situatie dat hij een goede calculatie heeft wat je kunt lenen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Woningen bezichtigen

  Via platforms zoals Funda, Jaap.nl, Vbo.nl, Huislijn.nl, Pararius, Huispedia, Huizenzoeker.nl kan je woningen te koop in Reutum Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Bel de makelaar dan direct voor een bezichtiging. Bij de bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Bepaal je maximale bod

  Wat jij wil bieden zal afhangen van de waarde van het huis en de bestedingsruimte qua lening. Jij kunt ook informeren om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Hij of zij kijkt mee tijdens de bezichtiging en adviseert je over de bieding. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan ga je de koopakte tekenen. Check altijd of de juiste dingen erin staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. Je koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Nu is het zaak om de financiering van de koop definitief te regelen. Gebaseerd op aankoopwaarde, notariële kosten, kosten koper, belastingen, eigen middelen en toekomstige verbouwingen wordt vastgesteld wat de financieringsbehoefte is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Nu ben je bijna klaar. Als laatste die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Taxateurs en makelaardijen in Reutum

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze specialist onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de waarde van een woning bepaalt op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Het taxatierapport heb je nodig bij het verkrijgen van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. Bijgaand tref je adressen van taxateurs en makelaars in Reutum en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een erkend hypotheekadviseur in Reutum geeft je persoonlijk advies bij alle zaken omtrent een hypotheek. De adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.250 en €2.700. In de lijst hierna tref je adressen van financieel adviseurs in Reutum.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Reutum. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Reutum

In april 2024 zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze buurt. In de tool hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Reutum en net daarbuiten. Erg belangrijk: je ziet hier de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Bekijk ook meer informatie over Recreatiewoning.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Wat kost een woning in Reutum kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Tubbergen vinden we circa 8.720 woningen. We maken onderscheid tussen 6.584 (71,4%) koopwoningen en 2.136 (27,8%) huurhuizen. De gem. gebruiksoppervlakte is 187 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €285.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €372.400. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dit betekent dat dat je niet veel te kiezen hebt en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Reutum. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Reutum?

Een woning in Tubbergen heeft een verbruik van gemiddeld 1520 m3 aan gas en 3530 electriciteit (kWh). Een appartement is het meest zuinig (1080 kuub gas p/jaar en 2710 stroom (kWh). Een vrijstaande villa is topverbruiker qua energie (1900 kuub gas p/jaar en 4240 stroom (kWh)). Een aanmerkelijk deel huizenbezitters van huizen te koop in Reutum passen duurzame verwarmingsbronnen als dakisolatie, vloerisolatie, zonneboiler, zonnepanelen, dubbel glas, spouwmuurisolatie toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor gezinnen wonen in Reutum?

Deze buurt heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente wonen 21.275 mensen die we kunnen onderverdelen in 8.159 huishoudens. Dat betreffen 2.072 eenpersoonshuishoudens, 2.557 gezinnen zonder kinderen en 3.530 gezinnen met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,58 inwoners.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Als eerste calculeer je de huidige marktprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Maak gebruik van Funda, Open Huizen dagen of via bekenden, vrienden en familie. Hiervoor moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en leg je bezichtigen vast in de agenda. Als dat allemaal gelukt is begint het onderhandelen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan leg je alles vast in het voorlopige koopcontract en de notariële leveringsakte. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Reutum?

In de omgeving kun je kiezen voor bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Reutum plaatsen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.tubbergen.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 7667.

Plaats een reactie