Woning kopen Vriezenveen

Van plan om een woning te kopen in Vriezenveen? Het is een gezellige plaats in de provincie Overijssel. Op korte afstand zijn er veel voorzieningen als winkels en scholen. Verder is er vlakbij een bijzondere natuur om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. In de gemeente zijn er 13.847 woningen (65,5% koophuis, 34,2% huurhuizen). De prijs van een huis stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €309.662. Op dit huizenportaal blader je door het recente woningaanbod in Vriezenveen, namen en adressen van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Tevens vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Overijssel.
 • Het aanbod is heel divers met kamers, appartementen en grotere huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €232.000, de doorsnee verkoopprijs is €309.662.
 • In de regio zijn veel faciliteiten zoals kinderopvang, winkels, scholen, openbaar vervoer, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteTwenterand
PlaatsVriezenveen
Postcode7671
Netnummer0546 (+31546)
Inwoners (gemeente)33.743
Aantal huishoudens13.184
Aantal huishoudens met kinderen5.566
Gemiddelde huishoudensgrootte2,53
Aantal woningen13.847
Aantal koopwoningen11.828
Aantal huurwoningen2.019
Gemiddelde woonoppervlakte142 m2
Gemiddelde WOZ€232.000
Gemiddelde verkoopprijs€309.662
Gemiddeld gasverbruik1390 m3
Gemiddeld stroomverbruik3170 kWh

Woningaanbod Vriezenveen juli 2024

Onderstaand bieden we het huidige beschikbare woningaanbod van juli 2024. Zoek specifiek o.b.v. vraagprijs, ligging, perceeloppervlakte, bouwjaar, aantal kamers, woonoppervlakteen andere eigenschappen zoals woninglabel & rolstoelvriendelijk. Bel of mail het makelaarskantoor voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op ons huizenplatform vind je ook huizen te koop in Bruinehaar, Westerhaar-Vriezenveensewijk, Reutum, Fleringen & Albergen.

woning-te-koop-vriezenveen

Appartementen te koop Vriezenveen

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, ze zijn vaak gunstig gelegen, zijn doorgaans gelijkvloers gebruiken weinig gas en stroom en je hebt weinig onderhoud. Niet vergeten: de ruimte is beperkt, je hebt meestal geen eigen tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Centraal gelegen en geen tuinonderhoud.
 • Woonoppervlak tussen de 63 m2 – 101 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 910 m3 gas en tevens 2160 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Vriezenveen

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Let wel op de volgende punten: beperkte woonruimte en je hebt minder lichtinval.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 84 m2 – 119 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1130 kuub gas en gem. 2660 kWh aan stroom.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een echt hoekhuis in Vriezenveen is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een tussenwoning en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 100 m2 & 111 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2840 kWh elektra & 1230 m3 gas afgenomen.

2-onder-1-kap woningen Vriezenveen

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Je geniet van maximale ruimte met voldoende beschutting. De bouwkosten deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Negatieve aspecten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 135 m2 en 144 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3260 kWh elektra en 1380 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je geniet een grote mate van privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 152 m2 en 199 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3980 stroom (kWh) + 1810 gas (m3)verstookt.

In 5 stappen: een woning kopen in Vriezenveen

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan raden wij aan om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Wanneer het duidelijk is wat je kunt lenen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via platforms zoals Funda, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Huislijn.nl, Jaap.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Vriezenveen Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Maak dan direct een afspraak voor een uitgebreide rondleiding. Bij de bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Maximale bod berekenen

  Jouw bod bereken je door te kijken naar de waarde van het huis en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Jij kunt ook informeren om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze makelaar gaat samen met jou het huis bekijken en adviseert je over de bieding. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan tekenen beide partijen een koopakte. Bekijk goed of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden staan. De overeengekomen koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Nu is het zaak om de financiering af te handelen. Aan de hand van woningwaarde, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en eventuele verbouwplannen wordt vastgesteld hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek daarbij past. Afsluitend ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaardijen en taxateurs in Vriezenveen

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze specialist zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Belangrijk: een NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Een taxatierapport is verplicht voor het kopen van een woning, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de tabel hieronder bekijk je adressen van taxatie experts en makelaars in Vriezenveen en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een erkend hypotheekadviseur in Vriezenveen helpt je van A tot Z bij het verkrijgen van een hypotheek. De bank of adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.800 – €3.150. In de opsomming hierna verstrekken we gegevens van financieel adviseurs in Vriezenveen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Vriezenveen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Vriezenveen

De afgelopen periode (juli 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze gemeente. In de lijst hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Vriezenveen en omgeving. Let op: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Bekijk ook meer info over Duurzame woning.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koophuis gerelateerde vragen

Hoe duur is een woning in Vriezenveen kopen?

In de hele gemeente Twenterand vinden we circa 13.847 woningen. Het gaat om 11.828 (65,5%) koopwoningen en 2.019 (34,2%) huurhuizen. Alle woningen bij elkaar hebben een gebruiksoppervlakte van gemiddeld 142 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €232.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €309.662. De woningmarkt is vrij oververhit. Dit zorgt ervoor dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Vriezenveen. Je moet er heel snel bij zijn en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Vriezenveen?

Een woning in Twenterand verbruikt gemiddeld 1390 kuub gas en 3170 stroom (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (910 m3 aan gas en 2160 electriciteit (kWh). Een vrijstaand huis gebruikt vaak het meeste energie (1810 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3980 elektra (kWh)). Meer en meer bezitters van huizen te koop in Vriezenveen passen duurzame artikelen zoals spouwmuurisolatie, zonneboiler, dakisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie, warmtepomp toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Welk type huishoudens wonen in Vriezenveen?

Deze buurt is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente zijn 33.743 inwoners in 13.184 verschillende huishoudens. Wat meer specifiek: 3.426 eenpersoonshuishoudens, 4.192 families zonder kinderen en 5.566 gezinnen met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,53 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Aan het begin stel je een vraagprijs op en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. De meest gangbare middelen zijn Funda, de Open Huizen dagen of Facebook/instagram. Vervolgens ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en ga je bezichtigingen plannen. Vervolgens starten biedingen en onderhandelingen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan teken je de (voorlopige) koopakte en de akte van levering bij de notaris. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Vriezenveen?

In deze regio kun je kiezen voor bouwkavels die een woonbestemming hebben. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Vriezenveen bouwen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.twenterand.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Nibud, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 7670, 7671, 7672.

Plaats een reactie