Woning kopen Fleringen

Een woning kopen in Fleringen? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Overijssel. In de buurt heb je toegang tot voldoende voorzieningen als basisscholen, kinderopvang en winkels. Ook tref je hier een schitterende natuur waar je heerlijk samen kunt zijn. De gemeente biedt 8.720 huizen (71,4% koopwoning, 27,8% huurhuis). De gemiddelde prijs van een woning stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €372.400. Op dit huizenplatform tonen wij het beschikbare woningaanbod in Fleringen, adressen van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Tevens lees je meer informatie over verschillende woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Overijssel.
 • Het aanbod is heel divers met rijtjeshuizen en luxe villa’s.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €285.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €372.400.
 • In de regio vind je volop faciliteiten zoals natuurgebieden, kinderopvang, winkels, scholen, restaurants.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteTubbergen
PlaatsFleringen
Postcode7666
Netnummer0546 (+31546)
Inwoners (gemeente)21.275
Aantal huishoudens8.159
Aantal huishoudens met kinderen3.530
Gemiddelde huishoudensgrootte2,58
Aantal woningen8.720
Aantal koopwoningen6.584
Aantal huurwoningen2.136
Gemiddelde woonoppervlakte187 m2
Gemiddelde WOZ€285.000
Gemiddelde verkoopprijs€372.400
Gemiddeld gasverbruik1520 m3
Gemiddeld stroomverbruik3530 kWh

Woningaanbod Fleringen juli 2024

In ons overzicht tref je alle huizen die te koop staan in juli 2024. Selecteer op perceeloppervlakte, vraagprijs, bouwjaar, ligging, aantal kamers, woningtypeen andere woningeigenschappen als duurzaamheid & en de aanwezigheid van een tuin. Je kunt direct contact zoeken met de bewoners of makelaardij en bespreek de opties voor een bezichtiging. Bekijk ook huizen die te koop staan in Reutum, Vriezenveen, Albergen, Manderveen en Mander.

woning-te-koop-fleringen

Appartementen te koop Fleringen

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, ze zijn centraal gelegen, in de basis gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en zijn vaak onderdeel van een VvE. Maar let op: het woonoppervlak is niet al te groot, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Alle faciliteiten om de hoek en zeer levensloopbestendig.
 • Woonoppervlak tussen de 67 m2 en 97 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 1080 m3 gas + 2710 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis Fleringen

De betekenis van een tussenwoning is een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze zijn ook waardevast. Belangrijke aandachtspunten zijn: beperkte woonruimte en je hebt wat minder privacy.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Voordelig en comfortabel.
 • Vloeroppervlakte tussen de 86 m2 – 116 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1110 kuub gas en +/- 2820 kWh stroom.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een echt hoekhuis in Fleringen is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt iets meer beschutting, meer lichtinval en je hebt meer opties voor een uitbouw. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijtjeshuizen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 95 m2 – 122 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3000 kWh elektriciteit + 1260 m3 gas verbruikt

2-onder-1 kap woning Fleringen

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. In en rondom het huis is veel oppervlak en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De bouwkosten deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Nadelen zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 132 m2 & 152 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3570 kWh stroom en 1500 kuub gas gebruikt.

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt erg veel ruimte in en om de woning en je geniet een grote mate van privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 144 m2 & 202 m2.
 • Verwachting: er wordt 4240 stroom (kWh) + 1900 gas (m3)afgenomen.

5-stappenplan: een woning kopen in Fleringen

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het gebruikelijk om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Eens je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat jouw max. hypotheek is kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Op de website van Funda, maar ook Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Vbo.nl, Jaap.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Fleringen Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Bel de makelaar dan direct voor een uitgebreide bezichtiging. Wanneer je de woning doorloopt kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je maximale bod komt tot stand door de waarde van het huis en de bestedingsruimte qua lening. Het kan handig zijn een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Hij of zij loopt mee als je de woning gaat bekijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? De koopakte zal dan worden samengesteld. Controleer zorgvuldig of alles juist vermeld is en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  De volgende stap is om de financiering van het huis af te ronden. Aan de hand van aankoopwaarde, kosten koper (k.k.), spaartegoeden en noodzakelijke verbouwingen berekent de adviseur wat de maximale lening is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. In de laatste fase ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Taxateurs en makelaars in Fleringen

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze deskundige onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en helpt met zaken als bezichtigingen. Advies: een NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxateur is een deskundige die de waarde van jouw woning kan schatten op basis van een aantal factoren. Een taxatierapport is benodigd voor het afsluiten van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. Bijgaand tref je namen en adressen van taxateurs en makelaars in Fleringen en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een privé hypotheekadviseur in Fleringen geeft je passend en persoonlijk advies bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. De financieel adviseur bekijkt jouw financiële situatie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.550 & €3.100. In de lijst hierna verstrekken we gegevens van financieel adviseurs in Fleringen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Fleringen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Fleringen

De afgelopen periode (juli 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze streek. In het overzicht hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Fleringen en daarbuiten. Belangrijk: je ziet hier de vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Lees op deze website ook alles over Woonboerderij.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over huizen kopen

Hoe duur is een woning in Fleringen kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Tubbergen zijn er 8.720 woonobjecten. Hierbij spreken we van 6.584 (71,4%) koopwoningen en 2.136 (27,8%) huurwoningen. De gem. gebruiksoppervlakte is 187 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €285.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €372.400. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dat maakt dan dat je niet veel te kiezen hebt en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Fleringen. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is aan de orde van de dag.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Fleringen?

Een woonhuis in Tubbergen verbruikt gemiddeld 1520 kuub aardgas en 3530 kWh stroom. Een studio of appartement verbruikt het minst (1080 m3 aan gas en 2710 kWh electriciteit. Een vrijstaande villa is een grootverbruiker qua energie (1900 m3 gas voor verwarming en warm water en 4240 kWh elektra). Veel bezitters van huizen te koop in Fleringen passen duurzame producten zoals zonneboiler, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, warmtepomp, dakisolatie toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor huishoudens wonen in Fleringen?

Deze gemeente heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente wonen 21.275 personen in 8.159 gezinnen. Het betreft 2.072 eenpersoonshuishoudens, 2.557 huishoudens zonder kinderen en 3.530 huishoudens met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,58 mensen.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin calculeer je de huidige marktprijs en maak je een publiciteitsplan. Bekende kanalen zijn Funda, de NVM Open Huizen Dag of social media. In de volgende stap zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en ga je bezichtigingen inplannen. Vervolgens begint het onderhandelen. Een koper gevonden? Dan regel je enkel nog het (voorlopige) koopcontract en de leveringsakte bij de notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Fleringen?

In deze provincie zijn diverse bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Fleringen bouwen of laten bouwen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.tubbergen.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Rvo.nl, Milieucentraal, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 7666.

Plaats een reactie