Woning kopen Albergen

Snel een woning kopen in Albergen? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Overijssel. In en rondom deze plek bestaan er allerhande voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. Verder is er vlakbij een park en natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. De gemeente heeft 8.720 woningen (71,4% koophuis, 27,8% huur, vrije sector en sociaal). De gemiddelde prijs van een huis is de laatste jaren fors toegenomen tot €372.400. Op deze pagina tonen wij het beschikbare woningaanbod in Albergen, gegevens van makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. In aanvulling daarop bieden we informatie over verschillende woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Overijssel.
 • Er is een mix van starterswoningen en grotere huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €285.000, de doorsnee verkoopprijs is €372.400.
 • Veel voorzieningen zoals opties zoals natuurgebieden, openbaar vervoer, scholen, restaurants, sportclubs.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteTubbergen
PlaatsAlbergen
Postcode7665
Netnummer0546 (+31546)
Inwoners (gemeente)21.275
Aantal huishoudens8.159
Aantal huishoudens met kinderen3.530
Gemiddelde huishoudensgrootte2,58
Aantal woningen8.720
Aantal koopwoningen6.584
Aantal huurwoningen2.136
Gemiddelde woonoppervlakte187 m2
Gemiddelde WOZ€285.000
Gemiddelde verkoopprijs€372.400
Gemiddeld gasverbruik1520 m3
Gemiddeld stroomverbruik3530 kWh

Woningaanbod Albergen juli 2024

Bijgaand ontdek je alle huizen die te koop staan in juli 2024. Zoek specifiek o.b.v. woningtype, aantal kamers, bouwjaar, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, liggingen extra details als woninglabel of rolstoelvriendelijk. Bel of mail de verkopende makelaar voor een bezichtigingsmoment. Op onze website vind je ook het woningaanbod Fleringen, Reutum, Manderveen, Mander of Hezingen.

woning-te-koop-albergen

Appartementen te koop Albergen

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, ze zijn vaak gunstig gelegen, in de basis gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en de VvE doet het onderhoud. Wat wel geldt: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, er is geen eigen tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Alle voorzieningen dichtbij en erg waardevast.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 62 m2 & 95 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1080 m3 gas en daarbij 2710 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis te koop Albergen

Met een tussenwoning bedoelen we een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype wat maakt dat het een veilige investering is. De minpunten zijn: geen garage en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een echte starterswoning.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 71 m2 & 109 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1110 kuub gas en 2820 kWh elektriciteitsverbruik.

Hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Albergen is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt meer groen om de woning, je geniet van meer privacy, meer lichtinval en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijtjeshuizen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 97 m2 en 121 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3000 kWh elektriciteit + 1260 m3 gas verstookt.

2-onder-1 kap woning Albergen

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Het is een heel ruim huis en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De aanneemsom deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Punten waar je op moet letten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 122 m2 – 150 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3570 kWh stroom en 1500 kuub gas verstookt.

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je ervaart bijzonder veel privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 151 m2 en 193 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4240 elektriciteit (kWh) + 1900 gas (m3) verbruikt

In 5 stappen: een woning kopen in Albergen

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het verstandig om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Plan een vrijblijvend adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Vanaf het moment dat het duidelijk is wat jouw max. hypotheek is gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via concepten als Funda, en ook Huispedia, Pararius, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Jaap.nl kan je razendsnel woningen te koop in Albergen Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een bezichtiging. Op het moment dat je een bezichtiging doet zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Maximale bod berekenen

  Je maximale bod bereken je door te kijken naar de marktwaarde van het huis en de bestedingsruimte qua lening. Tevens is het aan te raden een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze huis-expert zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan ga je de koopakte tekenen. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles klopt en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. Je koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Nu is het tijd om de financiering van het huis in orde te maken. A.d.h.v. het geaccepteerde bod, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en te verwachten verbouwkosten en investeringen ontvang je een advies over wat het te lenen bedrag is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. In het laatste stadium onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Albergen

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het aankopen van een woning. Deze woningdeskundige zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Tip: de NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxatie expert is een specialist die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van een aantal factoren. Het taxatierapport is nodig bij het verkrijgen van een lening, een offerte voor een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. Bijgaand tref je adresgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Albergen en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een erkende hypotheekadviseur in Albergen helpt je van A tot Z bij het verkrijgen van een hypotheek. Jouw adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.700 – €2.850. In de lijst hierna bekijk je contactgegevens van financieel adviseurs in Albergen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Albergen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Albergen

Recent (juli 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze regio. In onderstaande visuele weergave bekijk je onlangs verkochte woningen in Albergen en daarbuiten. Disclaimer: je ziet hier de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Bekijk ook meer informatie over Moderne woning.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ koophuis: veelgestelde vragen en antwoorden

Hoe duur is een woning in Albergen kopen?

In de buurt van de gemeente Tubbergen registreren wij 8.720 huizen. Er zijn 6.584 (71,4%) koophuizen en 2.136 (27,8%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld woonoppervlakte van 187 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €285.000 en de gem. marktprijs is €372.400. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dat houdt in dat het aanbod klein is en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Albergen. Woningen staan kort te koop en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Albergen?

Een huis in Tubbergen gebruikt gemiddeld 1520 m3 aan gas en 3530 electriciteit (kWh). Een appartement of flat is relatief zuinig (1080 kuub gas en 2710 stroom (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is gebruikt vaak het meeste energie (1900 m3 gas en 4240 elektra (kWh)). Meer en meer huizenbezitters van huizen te koop in Albergen passen duurzame oplossingen als spouwmuurisolatie, zonneboiler, zonnepanelen, warmtepomp, dubbel glas, vloerisolatie toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor gezinnen wonen in Albergen?

Deze buurt is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente leven 21.275 inwoners in 8.159 huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 2.072 eenpersoonshuishoudens, 2.557 gezinnen zonder kinderen en 3.530 gezinnen met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,58 personen.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Ten eerste bereken je de actuele marktprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. De meest gangbare middelen zijn Funda, Open Huizen dagen of via online marktplaatsen en sociale media. Hiervoor moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en ga je bezichtigingen plannen. Nu kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan resteert alleen nog de (voorlopige) koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Albergen?

In deze provincie zijn er verschillende bouwkavels die een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Albergen zetten. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.tubbergen.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 7665.

Plaats een reactie