Woning kopen Annen

Plannen om een woning te kopen in Annen? Het is een geweldige plek in de provincie Drenthe. In deze levendige buurt heb je allerhande dagelijkse voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. Daarnaast kan je hier genieten van een prachtige natuur om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. In totaal zijn er in deze gemeente 11.207 woningen (74,6% koophuis, 25,3% huurwoningen). De gemiddelde prijs van een huis stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €393.780. Op dit woningplatform check je het huidige woningaanbod in Annen, adresgegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en hypotheekadviseurs. Verder lees je alles over de meest populaire woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Drenthe.
 • Er is een mix van kleine appartementen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €261.000, de gemiddelde prijs van een woning is €393.780.
 • In de directe omgeving zijn diverse voorzieningen zoals kinderopvang, openbaar vervoer, winkels, sportclubs, scholen.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteAa en Hunze
PlaatsAnnen
Postcode9468
Netnummer0592 (+31592)
Inwoners (gemeente)25.445
Aantal huishoudens11.160
Aantal huishoudens met kinderen3.563
Gemiddelde huishoudensgrootte2,23
Aantal woningen11.207
Aantal koopwoningen10.262
Aantal huurwoningen945
Gemiddelde woonoppervlakte166 m2
Gemiddelde WOZ€261.000
Gemiddelde verkoopprijs€393.780
Gemiddeld gasverbruik1660 m3
Gemiddeld stroomverbruik3090 kWh

Woningaanbod Annen februari 2024

Onderstaand maak je kennis met het huidige beschikbare woningaanbod van februari 2024. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als perceeloppervlakte, bouwjaar, vraagprijs, ligging, woningtype, aantal kamersen andere eigenschappen zoals energieprestaties of en de aanwezigheid van een tuin. Bel of mail het makelaarskantoor voor het inplannen van een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je huizen te koop in Schipborg, Zuidlaren, Anloo, Gasteren of Anderen.

woning-te-koop-annen

Appartement kopen in Annen

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, ze zijn vaak gunstig gelegen, in de regel gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en de VvE doet het onderhoud. Maar let op: de ruimte is beperkt, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Gunstige ligging en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 67 m2 en 105 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 900 m3 gas en gem. 1870 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis te koop Annen

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze zijn ook waardevast. De minpunten zijn: weinig ruimte in en rondom huis en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 86 m2 – 114 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1190 kuub gas en tevens 2250 kWh aan elektriciteit.

Aanbod hoekwoningen

Een specifiek hoekhuis in Annen is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt meer groen om de woning, je hebt iets meer beschutting, minder last van schaduw en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Ze zijn vaak wat duurder dan rijtjeshuizen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 87 m2 – 118 m2.
 • Schatting: er wordt 2520 kWh stroom en 1360 m3 gas gebruikt.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Annen

Een twee onder een kap betekent twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. In en rondom het huis is veel oppervlak en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Punten van aandacht zijn: dat je minder keuze in bouwstijl hebt en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 131 m2 & 144 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2870 kWh stroom en 1450 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Belangrijkste voordelen: veel ruimte rondom de woning en je hebt een groot gevoel van privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vaak zijn het wel dure huizen. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 145 m2 & 201 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3660 stroom (kWh) en 2010 gas (m3) verstookt.

Uitleg: een woning kopen in Annen

 1. Mijn maximale hypotheek

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het een goed idee om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Op het moment dat hij een goede calculatie heeft wat je kunt lenen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Huispedia, Vbo.nl, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Annen Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Maak dan direct een afspraak voor een rondleiding door het huis. Bij het doorlopen van de woning kun je zelf de woning opnemen.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je maximale bieding zal afhangen van de marktwaarde van het huis en wat je maximaal kunt lenen. Jij kunt ook informeren om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze huis-expert zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en zal een indicatie geven van het ideale bod. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan wordt de koopakte opgesteld. Neem goed door of alles correct staat en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Nu is het zaak om de financiering van jouw volgende huis in orde te maken. Gebaseerd op de overeengekomen prijs, notariële kosten, kosten koper, belastingen, zelf in te brengen spaargeld en eventuele verbouwplannen stelt de hypotheekadviseur vast wat het te lenen bedrag is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Afsluitend ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaardijen en taxateurs in Annen

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze huis-expert zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Goed om te weten: de NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de marktwaarde van een object berekend op basis van een aantal factoren. Een dergelijk taxatierapport is een vereiste bij het aankopen van een huis, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In het overzicht hieronder bekijk je adressen van taxateurs en makelaars in Annen en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een goede hypotheekadviseur in Annen geeft je passend en persoonlijk advies bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. De adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.850 en €2.750. In het schema hier tref je gegevens van financieel adviseurs in Annen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Annen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Annen

Deze maand (februari 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze regio. In de tool hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Annen en omgeving. Erg belangrijk: dit zijn puur vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Mogelijk ook interessant: Woonboerderij.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ koophuis: veelgestelde vragen en antwoorden

Wat kost gemiddeld een woning in Annen kopen?

In de hele gemeente Aa en Hunze registreren wij 11.207 huizen. Het gaat daarbij om 10.262 (74,6%) koophuizen en 945 (25,3%) huurwoningen. Het woonoppervlakte is gemiddeld 166 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €261.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €393.780. De woningmarkt is krap. Dit zorgt ervoor dat de keuzes zeer beperkt zijn en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Annen. De doorlooptijd van een woning is kort en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Annen?

Een huis in Aa en Hunze verbruikt qua energie gem. zo’n 1660 kuub gas en 3090 kWh elektra. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (900 kuub gas p/jaar en 1870 elektra (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis is een grootverbruiker qua energie (2010 m3 aan gas en 3660 kWh stroom). Meer en meer eigenaren van huizen te koop in Annen passen duurzame producten zoals zonneboiler, warmtepomp, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonnepanelen toe om de energienota te drukken.

Wat voor gezinnen wonen in Annen?

Deze woonplaats kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente leven 25.445 mensen in 11.160 verschillende gezinnen. Dit zijn 3.236 eenpersoonshuishoudens, 4.361 gezinnen zonder kinderen en 3.563 huishoudens met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,23 mensen.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin bereken je de actuele marktprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Populaire kanalen zijn Funda, de NVM Open Huizen Dag of je eigen netwerk. Tevens zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Daarna krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Een koper gevonden? Dan leg je afspraken vast in het (voorlopige) koopcontract en de notariële overdrachtsakte. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Annen?

In deze buurt zijn diverse bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Annen bouwen of laten bouwen. Informeer bij de gemeente (www.aaenhunze.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Consumentenbond, Milieucentraal, Rvo.nl, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 9468.

Plaats een reactie