Woning kopen Tynaarlo

Jouw volgende woning kopen in Tynaarlo? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Drenthe. In de nabije omgeving bestaan er diverse faciliteiten als winkels, OV en scholen. Bovendien is er vlakbij een bijzondere natuur, ideaal voor een wandeling of fietstocht. In 2024 zijn er in de gemeente 14.596 huizen (76,5% koop, 23% huurwoningen). De gemiddelde transactieprijs is recent fors gestegen en komt nu uit op €411.599. Op deze informatieve website bieden wij het huidige woningaanbod in Tynaarlo, adressen van kantoren als makelaardijen, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Bovendien lees je meer informatie over verschillende woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Drenthe.
 • Je vindt hier een goede mix van tussenwoningen en exclusieve chalets.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €288.000, de gemiddelde verkoopprijs is €411.599.
 • Je hebt hier toegang tot diverse faciliteiten zoals sportclubs, winkels, natuurgebieden, scholen, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteTynaarlo
Postcode9481
Netnummer0592 (+31592)
Inwoners (gemeente)33.887
Aantal huishoudens14.306
Aantal huishoudens met kinderen5.144
Gemiddelde huishoudensgrootte2,3
Aantal woningen14.596
Aantal koopwoningen12.892
Aantal huurwoningen1.704
Gemiddelde woonoppervlakte144 m2
Gemiddelde WOZ€288.000
Gemiddelde verkoopprijs€411.599
Gemiddeld gasverbruik1570 m3
Gemiddeld stroomverbruik2930 kWh

Woningaanbod Tynaarlo mei 2024

Bijgaand vind je alle huizen die te koop staan in mei 2024. Selecteer op perceeloppervlakte, ligging, woningtype, aantal kamers, vraagprijs, woonoppervlakteen andere woningeigenschappen als energielabel & rolstoelvriendelijk. Meer weten? Informeer dan bij de verkopende makelaar voor een snelle bezichtiging Bekijk ook woningen die te koop staan in Stadskanaal, Westerwolde, Aa en Hunze, Midden-Drenthe en Assen.

woning-te-koop-tynaarlo

Appartement kopen in Tynaarlo

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn niet duur, je vind ze veel in het centrum, zijn doorgaans gelijkvloers de stookkosten zijn laag en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Minpunten zijn: het is een relatief kleine woning, je moet de tuin vaak delen en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Centraal gelegen en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 67 m2 – 104 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 940 m3 gas en daarbij 1980 kWh stroomverbruik.

Aanbod rijtjeshuis Tynaarlo

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze zijn ook waardevast. Let wel op de volgende punten: een zeer beperkt vloeroppervlak en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 70 m2 – 124 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1260 kuub gas en doorgaans 2390 kWh aan stroom.

Een hoekwoning kopen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Tynaarlo is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, er komt meer daglicht binnen en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijtjeshuizen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 85 m2 – 117 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2470 kWh elektra & 1400 m3 gas verstookt.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Tynaarlo

Een twee onder een kap houdt in 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De bouwkosten deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Aandachtspunten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 125 m2 & 143 m2.
 • Verwachting: er wordt 2970 kWh stroom en 1520 kuub gas gebruikt.

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Belangrijkste voordelen: enorm veel (woon)ruimte en je hebt veruit de meeste privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vaak zijn het wel dure huizen. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 149 m2 & 190 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3620 elektriciteit (kWh) en 2020 gas (m3)afgenomen.

In 5 stappen: een woning kopen in Tynaarlo

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Als je huizen gaat bekijken dan adviseren wij om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Op het moment dat hij een goede calculatie heeft wat jouw bestedingsruimte is gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Jaap.nl, Pararius kan je 24/7 woningen te koop in Tynaarlo Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Bij het doorlopen van de woning zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Wat jij wil bieden bereken je door te kijken naar de waarde van het huis en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Tevens is het aan te raden een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze specialist gaat samen met jou het huis bekijken en adviseert je over de bieding. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Controleer zorgvuldig of alles juist vermeld is en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Als laatste is het tijd om de financiering van het huis af te ronden. Door middel van het geaccepteerde bod, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, eigen geld en te verwachten verbouwkosten en investeringen stelt de hypotheekadviseur vast wat de financieringsbehoefte is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. In de laatste fase die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Woningtaxateurs en makelaars in Tynaarlo

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze woningdeskundige heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxateur is een specialist die de waarde van jouw woning kan schatten op basis van een aantal factoren. Een taxatierapport is een dossierstuk bij het aankopen van een huis, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. Bijgaand bekijk je gegevens van taxateurs en makelaars in Tynaarlo en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een goede hypotheekadviseur in Tynaarlo geeft financieel advies en helpt bij alle zaken omtrent een hypotheek. Deze expert bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.350 – €3.250. In de tabel hieronder verstrekken we bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Tynaarlo.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Tynaarlo. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Tynaarlo

In mei 2024 zijn er weer veel woningen verkocht in deze streek. In het overzicht hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Tynaarlo en direct omgeving. Let op: het gaat hierbij om de vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Lees ook verder over Bouwrente.

Bekijk het aanbod op funda

Een koophuis: waar moet je op letten?

Wat kost nu een woning in Tynaarlo kopen?

In de gemeente Tynaarlo zijn er ruim 14.596 woonhuizen. Het gaat daarbij om 12.892 (76,5%) koopwoningen en 1.704 (23%) huurhuizen. De gemiddelde woonoppervlakte is 144 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €288.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €411.599. De woningmarkt is vrij overspannen. Dat houdt in dat er niet veel aanbod is en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Tynaarlo. Woningen staan kort te koop en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Tynaarlo?

Een woonobject in Tynaarlo verbruikt gemiddeld 1570 m3 per jaar aan gas en 2930 kWh electriciteit. Een flat of appartement is relatief zuinig (940 m3 per jaar aan gas en 1980 stroom (kWh). Een vrijstaande villa verbruikt de meeste energie (2020 kuub aardgas en 3620 electriciteit (kWh)). Steeds meer bezitters van huizen te koop in Tynaarlo passen duurzame verwarmingsbronnen als zonneboiler, warmtepomp, dubbel glas, vloerisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor type families wonen in Tynaarlo?

Deze regio kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente verblijven 33.887 personen die we kunnen onderverdelen in 14.306 gezinnen. Wat meer specifiek: 4.209 eenpersoonshuishoudens, 4.953 gezinnen zonder kinderen en 5.144 gezinnen met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,3 personen.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Als eerste bepaal je de vraagprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Bekende kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen van NVM of Facebook/instagram. Nu maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en ga je bezichtigingen plannen. In de volgende stap starten biedingen en onderhandelingen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in het (voorlopige) koopcontract en de akte van levering bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Tynaarlo?

In deze streek kun je kiezen voor bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Tynaarlo bouwen. Neem contact op met de gemeente (www.tynaarlo.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Nibud, Consumentenbond voor postcodegebied 9482.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie