Woning kopen Schipborg

Wil je een woning kopen in Schipborg? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Drenthe. In de nabije omgeving bestaan er diverse voorzieningen winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Tevens tref je hier een prachtig groen natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. In de gemeente staan er 11.207 woningen (74,6% koop, 25,3% huur). De gemiddelde verkoopprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €393.780. Op dit huizenplatform blader je door het laatste woningaanbod in Schipborg, namen en adressen van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. Bovendien vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een graag bezochte plek in Drenthe.
 • Je hebt de keuze uit bovenwoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €261.000, de gemiddelde verkoopprijs is €393.780.
 • In de buurt vind je volop faciliteiten zoals winkels, kinderopvang, restaurants, natuurgebieden, scholen.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteAa en Hunze
PlaatsSchipborg
Postcode9469
Netnummer050 (+3150)
Inwoners (gemeente)25.445
Aantal huishoudens11.160
Aantal huishoudens met kinderen3.563
Gemiddelde huishoudensgrootte2,23
Aantal woningen11.207
Aantal koopwoningen10.262
Aantal huurwoningen945
Gemiddelde woonoppervlakte166 m2
Gemiddelde WOZ€261.000
Gemiddelde verkoopprijs€393.780
Gemiddeld gasverbruik1660 m3
Gemiddeld stroomverbruik3090 kWh

Woningaanbod Schipborg februari 2024

In het schema hierna blader je door het huidige beschikbare woningaanbod van februari 2024. Zoom verder in op ligging, woningtype, vraagprijs, bouwjaar, woonoppervlakte, perceeloppervlakteen additionele aspecten als duurzaamheid en parkeeropties. Je kunt direct contact zoeken met het makelaarskantoor voor een snelle bezichtiging Bekijk ook het huizenaanbod in Zuidlaren, De Groeve, Annen, Anloo en Gasteren.

woning-te-koop-schipborg

Studio of appartement kopen in Schipborg

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, je vind ze veel in het centrum, meestal gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en zijn ook nog eens onderhoudsarm Maar let op: je hebt minder ruimte, vaak is er een gedeelde tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Alles gelijkvloers en onderhoudsvriendelijk.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 66 m2 & 105 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 900 m3 gas en gem. 1870 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Schipborg

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je zit dus aan beide kanten vast. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Er zijn ook nadelen: een zeer beperkt vloeroppervlak en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Waardevaste investering.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 88 m2 en 119 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1190 kuub gas & 2250 kWh stroomverbruik.

Een hoekwoning kopen

Een echt hoekhuis in Schipborg is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt iets meer beschutting, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een tussenwoning en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 91 m2 & 131 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2520 kWh elektra & 1360 m3 gas gebruikt.

2-onder-1 kap woning Schipborg

De definitie van een twee onder een kap is: 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. In en rondom het huis is veel oppervlak met voldoende beschutting. De bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Minpunten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 131 m2 en 147 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2870 kWh stroom & 1450 kuub gas verbruikt

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Je geniet van enorm veel (woon)ruimte en je hebt het meeste privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Let op: Goedkoop is het niet. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 143 m2 en 204 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3660 elektriciteit (kWh) & 2010 gas (m3) gebruikt.

In vijf stappen een woning kopen in Schipborg

 1. Wat kan ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het gebruikelijk om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Wanneer je weet wat je maximaal kunt lenen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via platforms zoals Funda, Vbo.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Jaap.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Schipborg Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Maak dan direct een afspraak voor een uitgebreide bezichtiging. Wanneer je de woning doorloopt krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Start met het biedingsproces

  Wat jij wil bieden bepaal je op basis van de marktwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). In veel situaties is het een aanrader om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze makelaar gaat samen met jou het huis bekijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Kijk goed of alles juist vermeld is en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. De financiering definitief rondmaken

  Nu is het tijd om de financiering in orde te maken. Door middel van koopsom, notariële kosten, kosten koper, belastingen, eigen middelen en eventuele verbouwplannen zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat het te lenen bedrag is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Helemaal aan het einde teken je de akte van levering bij de notaris. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaars en taxateurs in Schipborg

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden van een passend koophuis. Deze makelaar zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Belangrijk: een NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die de marktwaarde van een object berekend op basis van vaste criteria. Zo’n taxatierapport is een dossierstuk bij het aankopen van een huis, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de tabel hieronder kan je aan de slag met adressen van taxateurs en makelaars in Schipborg en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een professionele hypotheekadviseur in Schipborg geeft advies bij alle zaken omtrent een hypotheek. De bank of adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.700 & €3.150. In de volgende weergave bekijk je adressen van financieel adviseurs in Schipborg.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Schipborg. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Schipborg

In februari 2024 zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze buurt. In de zoekmachine hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Schipborg en omliggende plekken. Let op: het gaat hier enkel om vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Bekijk ook meer informatie over Recreatiewoning.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ koophuis: veelgestelde vragen en antwoorden

Wat kost gemiddeld een woning in Schipborg kopen?

In deze gemeente Aa en Hunze zijn er 11.207 woningen. Er zijn 10.262 (74,6%) koophuizen en 945 (25,3%) huurhuizen. Het gebruiksoppervlakte is gemiddeld 166 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €261.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €393.780. De woningmarkt is vrij overspannen. Je moet er rekening mee houden dat het aanbod klein is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Schipborg. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat is het energieverbruik van woningen in Schipborg?

Een woonobject in Aa en Hunze verbruikt gemiddeld 1660 m3 gas en 3090 stroom (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (900 m3 gas en 1870 kWh stroom. Een groot vrijstaand woonhuis neemt flink meer energie af (2010 kuub gas p/jaar en 3660 kWh stroom). Steeds meer huizenbezitters van huizen te koop in Schipborg passen duurzame oplossingen als spouwmuurisolatie, zonneboiler, dakisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, warmtepomp toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Welk type gezinnen wonen in Schipborg?

Deze woonplaats kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente leven 25.445 personen in 11.160 huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 3.236 eenpersoonshuishoudens, 4.361 huishoudens zonder kinderen en 3.563 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,23 inwoners.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Aan het begin moet je een verkoopprijs bepalen en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Bekende kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen of social media. Hierna moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en maak je afspraken voor een rondleiding. Daarna gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Zit er een fraai bod tussen? Dan is het tijd voor de voorlopige koopovereenkomst en de akte van overdracht (via de notaris). Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Schipborg?

In deze buurt zijn er verschillende bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Schipborg zetten. Informeer bij de gemeente (www.aaenhunze.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Nibud, Rvo.nl voor postcodegebied 9469.

Plaats een reactie