Woning kopen Gytsjerk

Alles weten over woning kopen in Gytsjerk? Het is een gezellige plaats in de provincie Friesland. In de buurt heb je veel voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. In aanvulling daarop geniet je hier ook van een bijzondere natuur waar je echt tot rust kan komen. Er zijn in deze gemeente in totaal 14.093 woningen (71,9% koop, 28% huur). De gemiddelde prijs van een huis is de laatste jaren fors toegenomen tot €295.332. Op deze pagina vind je het laatste woningaanbod in Gytsjerk, namen en adressen van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en hypotheekbedrijven. Ook bieden we informatie over verschillende woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Friesland.
 • Het aanbod is heel divers met rijtjeshuizen en luxe villa’s.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €213.000, de basis verkoopprijs is €295.332.
 • Je hebt hier toegang tot diverse voorzieningen zoals sportclubs, kinderopvang, natuurgebieden, restaurants, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteTytsjerksteradiel
PlaatsGytsjerk
Postcode9061
Netnummer058 (+3158)
Inwoners (gemeente)32.052
Aantal huishoudens13.639
Aantal huishoudens met kinderen4.767
Gemiddelde huishoudensgrootte2,29
Aantal woningen14.093
Aantal koopwoningen12.473
Aantal huurwoningen1.620
Gemiddelde woonoppervlakte144 m2
Gemiddelde WOZ€213.000
Gemiddelde verkoopprijs€295.332
Gemiddeld gasverbruik1420 m3
Gemiddeld stroomverbruik2740 kWh

Woningaanbod Gytsjerk mei 2024

Hieronder ontdek je het huidige beschikbare woningaanbod van mei 2024. Filter eenvoudig op woonoppervlakte, aantal kamers, vraagprijs, perceeloppervlakte, ligging, bouwjaaren extra details als energieneutraal & en de aanwezigheid van een tuin. Bel of mail de betreffende makelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook het huizenaanbod in Oentsjerk, Mûnein, Jelsum, Koarnjum & Britsum.

woning-te-koop-gytsjerk

Studio of appartement kopen in Gytsjerk

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, ze zijn vaak gunstig gelegen, in de basis gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en zijn ook nog eens onderhoudsarm Minpunten zijn: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, er is geen eigen tuin en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Alle faciliteiten om de hoek en minder energiekosten.
 • Woonoppervlak tussen de 64 m2 & 91 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 810 m3 gas en 1770 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis Gytsjerk

De betekenis van een tussenwoning is een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze zijn ook waardevast. Er zijn ook nadelen: geen grote opslagruimte en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Waardevaste investering.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 83 m2 & 120 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1210 kuub gas en tevens 2210 kWh aan elektriciteit.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een fraai hoekhuis in Gytsjerk is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt wat minder inkijk, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met een rijtjeshuis en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 88 m2 – 124 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2290 kWh elektriciteit + 1300 m3 gas ingekocht.

2-onder-1-kap woningen Gytsjerk

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met slechts beperkte inkijk. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Punten van aandacht zijn: dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 134 m2 en 146 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2800 kWh stroom & 1320 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Je geniet van een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt het meeste privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 150 m2 en 191 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3360 elektriciteit (kWh) & 1760 gas (m3) verbruikt

Stappenplan: een woning kopen in Gytsjerk

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het gebruikelijk om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Vanaf het moment dat het duidelijk is wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Op de website van Funda, maar ook Huispedia, Huislijn.nl, Jaap.nl, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius kan je nagenoeg alle woningen te koop in Gytsjerk Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor een uitgebreide rondleiding. Wanneer je de woning doorloopt zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Maximale bod berekenen

  Jouw bod zul je moeten bepalen met een analyse van de marktwaarde van het huis en wat je maximaal kunt lenen. Jij kunt ook informeren om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze makelaar zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Kijk goed of alle gegevens juist staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. De financiering definitief rondmaken

  De volgende stap is om de financiering van het huis te bevestigen. Gebaseerd op aankoopwaarde, notariële kosten, kosten koper, belastingen, eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en toekomstige verbouwingen wordt voor jou berekend welk hypotheekbedrag nodig is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Vervolgens maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaardijen en taxateurs in Gytsjerk

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Hij of zij kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Goed om te weten: de NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxateur is een specialist die de marktwaarde van een huis inschat op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Dit taxatierapport heb je nodig bij de financiering van de aankoop van een woning, het ophogen van een bestaande hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de bijgaande tabel bekijk je adresgegevens van taxatie experts en makelaars in Gytsjerk en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Gytsjerk geeft je passend en persoonlijk advies bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. Jouw adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.350 en €3.050. In de opsomming hierna bekijk je contactgegevens van financieel adviseurs in Gytsjerk.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Gytsjerk. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Gytsjerk

De afgelopen tijd (mei 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze omgeving. In de lijst hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Gytsjerk en daarbuiten. Belangrijk detail: dit zijn alleen de vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Bekijk ook meer informatie over Woningtypes.

Bekijk het aanbod op funda

De meest gestelde vragen rondom koophuizen

Wat kost gemiddeld een woning in Gytsjerk kopen?

In en rondom de gemeente Tytsjerksteradiel vind je ongeveer 14.093 huizen. Het gaat om 12.473 (71,9%) koophuizen en 1.620 (28%) huurwoningen. De gemiddelde woonoppervlakte is 144 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €213.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €295.332. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dat wil zeggen dat dat er maar weinig aanbod is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Gytsjerk. De doorlooptijd van een woning is kort en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Gytsjerk?

Een woonobject in Tytsjerksteradiel gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1420 m3 aan gas en 2740 elektra (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (810 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1770 kWh electriciteit. Een vrijstaande woning is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1760 kuub gas en 3360 kWh elektra). Een aanmerkelijk deel huizenbezitters van huizen te koop in Gytsjerk passen duurzame artikelen zoals spouwmuurisolatie, warmtepomp, vloerisolatie, dakisolatie, zonneboiler, zonnepanelen toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Welk type huishoudens wonen in Gytsjerk?

Dit buurtschap wordt omschreven als erg In deze gemeente verblijven 32.052 mensen in 13.639 verschillende huishoudens. Dat betreffen 4.227 eenpersoonshuishoudens, 4.645 huishoudens zonder kinderen en 4.767 gezinnen met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,29 personen.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

In de eerste plaats moet je een verkoopprijs bepalen en ga je aan de slag met een verkoopplan. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, de Open Huizen dagen van NVM of je eigen netwerk. In de volgende stap zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en leg je bezichtigen vast in de agenda. In de volgende stap krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Zit er een fraai bod tussen? Dan volgen nog de koopovereenkomst en de akte van overdracht (via de notaris). Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Gytsjerk?

In de omgeving zijn meerdere bouwkavels beschikbaar die al een woonbestemming hebben. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Gytsjerk bouwen of laten bouwen. Informeer bij de gemeente (www.tytsjerksteradiel.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Consumentenbond, Rvo.nl voor postcodegebied 9060, 9061.

Plaats een reactie