Woning kopen Koarnjum

Jouw ideale woning kopen in Koarnjum? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Friesland. In de nabije omgeving heb je voldoende faciliteiten als winkels, OV en scholen. In aanvulling daarop vind je in de directe omgeving een heerlijk natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. Er zijn in deze gemeente in totaal 63.066 woningen (51,2% koop, 48,2% huurwoningen). De gemiddelde woningprijs is de afgelopen jaren flink gestegen richting €262.188. Op dit woningportaal blader je door het nieuwe woningaanbod in Koarnjum, adressen van makelaardijen, taxateurs en financieel adviseurs. Verder vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een mooie plaats in Friesland.
 • Je vindt hier een goede mix van kleine appartementen en grotere huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €168.000, de basis verkoopprijs is €262.188.
 • In deze buurt vind jij veel mogelijkheden zoals natuurgebieden, openbaar vervoer, sportclubs, winkels, kinderopvang.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteLeeuwarden
PlaatsKoarnjum
Postcode9056
Netnummer058 (+3158)
Inwoners (gemeente)124.084
Aantal huishoudens63.338
Aantal huishoudens met kinderen16.908
Gemiddelde huishoudensgrootte1,93
Aantal woningen63.066
Aantal koopwoningen40.388
Aantal huurwoningen22.678
Gemiddelde woonoppervlakte114 m2
Gemiddelde WOZ€168.000
Gemiddelde verkoopprijs€262.188
Gemiddeld gasverbruik1110 m3
Gemiddeld stroomverbruik2310 kWh

Woningaanbod Koarnjum april 2024

In ons overzicht vind je optionele koophuizen die in april 2024 worden verkocht. Zoom verder in op woningtype, ligging, aantal kamers, woonoppervlakte, vraagprijs, bouwjaaren andere woningeigenschappen als CV-ketel of parkeeropties. Interesse? Mail of bel de verkoopmakelaar voor een bezichtigingsmoment. Op onze website vind je ook het woningaanbod Jelsum, Gytsjerk, Britsum, Hijum en Feinsum.

woning-te-koop-koarnjum

Appartementen te koop Koarnjum

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, gebouwd op centraal gelegen locaties, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, gebruiken weinig gas en stroom en de VvE doet het onderhoud. Aandachtspunten zijn: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Uitstekend bereikbaar en geen tuinonderhoud.
 • Woonoppervlak tussen de 62 m2 – 96 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 780 m3 gas en +/- 1670 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis kopen Koarnjum

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Rijwoningen zijn betaalbaar en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Er zijn ook nadelen: geen garage en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een typische starterswoning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 80 m2 en 119 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1120 kuub gas en 2390 kWh elektriciteitsverbruik.

Een hoekwoning kopen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Koarnjum is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt een grotere kavel, je hebt iets meer beschutting, meer lichtinval en je hebt meer opties voor een uitbouw. Je betaald wat meer in verhouding tot rijwoningen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 80 m2 & 113 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2510 kWh elektra + 1280 m3 gas verstookt.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Koarnjum

Een twee onder een kap betekent twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Je geniet van maximale ruimte met voldoende beschutting. Je kunt de bouwkosten delen wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Punten waar je op moet letten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 122 m2 en 154 m2.
 • Verwachting: er wordt 2790 kWh elektriciteit & 1290 kuub gas afgenomen.

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Belangrijkste voordelen: veel woonruimte, een grote tuin en je bent lekker op jezelf: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 144 m2 en 205 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3480 elektriciteit (kWh) & 1720 gas (m3) verbruikt

5-stappenplan: een woning kopen in Koarnjum

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan raden wij aan om eerst je maximale hypotheek te weten. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een financieel adviseur of hypotheek specialist. In de situatie dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Woningen bezichtigen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Huispedia, Jaap.nl, Vbo.nl, Huislijn.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Koarnjum Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een bezichtiging. Bij het doorlopen van de woning krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Breng een bod uit

  Je maximale bieding zal afhangen van de te verwachten marktwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). In veel situaties is het een aanrader om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Hij of zij zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en stelt samen met jou het bod samen. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles correct staat en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. Je koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Nu is het tijd om de financiering van het huis af te ronden. D.m.v. aankoopsom, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), eigen middelen en noodzakelijke verbouwingen calculeert de specialist wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Afsluitend breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaars en woningtaxateurs in Koarnjum

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze huis-expert onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en helpt met zaken als bezichtigingen. Goed om te weten: de NVM makelaar heeft alle benodigde papieren op zak. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de marktwaarde van een huis inschat door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Het taxatierapport is een vereiste bij het aankopen van een huis, het ophogen van een bestaande hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. Bijgaand vind je adressen van kantoren zoals taxatiebedrijven en makelaars in Koarnjum en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een goede hypotheekadviseur in Koarnjum geeft je natuurlijk advies bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. De financieel adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €2.000 – €2.650. In de opsomming hierna check je adressen van financieel adviseurs in Koarnjum.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Koarnjum. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Koarnjum

In april 2024 zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze streek. In de tool hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Koarnjum en omliggende plekken. Goed om te weten: je vindt alleen de vraagprijs, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Mogelijk ook interessant: Buitenland.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen en antwoorden over koopwoningen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Koarnjum kopen?

In deze gemeente Leeuwarden zijn er ruim 63.066 huizen. Hierbij spreken we van 40.388 (51,2%) koophuizen en 22.678 (48,2%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld gebruiksoppervlakte van 114 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €168.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €262.188. De woningmarkt is vrij oververhit. Dit betekent dat dat je niet veel te kiezen hebt en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Koarnjum. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Koarnjum?

Een huis in Leeuwarden gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1110 m3 per jaar aan gas en 2310 kWh elektra. Een appartement of flat is relatief zuinig (780 kuub aardgas en 1670 kWh electriciteit. Een vrijstaand huis is een grootverbruiker qua energie (1720 m3 gas en 3480 stroom (kWh)). Een aanmerkelijk deel huiseigenaren van huizen te koop in Koarnjum passen duurzame investeringen zoals dakisolatie, vloerisolatie, warmtepomp, dubbel glas, zonneboiler, spouwmuurisolatie toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor gezinnen wonen in Koarnjum?

Deze regio wordt omschreven als erg In deze gemeente wonen 124.084 mensen in 63.338 verschillende huishoudens. Hier wonen 29.791 eenpersoonshuishoudens, 16.639 families zonder kinderen en 16.908 huishoudens met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 1,93 inwoners.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Als eerste denk je na over de vraagprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Maak gebruik van Funda, een open dag organiseren of via online marktplaatsen en sociale media. Hierna zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en maak je afspraken voor een rondleiding. Als dat allemaal gelukt is krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan regel je enkel nog de (voorlopige) koopovereenkomst en de akte van overdracht (via de notaris). Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Koarnjum?

In deze buurt zijn er verschillende bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Koarnjum plaatsen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.leeuwarden.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 9056.

Plaats een reactie