Woning kopen Mûnein

Alles weten over woning kopen in Mûnein? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Friesland. Op korte afstand vind je meerdere voorzieningen als winkels, OV en scholen. Daarbij vind je hier een bijzondere natuur waar je helemaal tot rust kunt komen. De gemeente biedt 14.093 huizen (71,9% koophuis, 28% huurhuizen). De prijs van een woning is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €295.332. Op deze informatieve website bekijk je het actuele woningaanbod in Mûnein, adressen van kantoren als NVM-makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. Ook vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een mooie plaats in Friesland.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van kleine appartementen en grotere woningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €213.000, de gemiddelde transactieprijs is €295.332.
 • In de regio vind je volop faciliteiten zoals natuurgebieden, kinderopvang, sportclubs, restaurants, scholen.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteTytsjerksteradiel
PlaatsMûnein
Postcode9063
Netnummer058 (+3158)
Inwoners (gemeente)32.052
Aantal huishoudens13.639
Aantal huishoudens met kinderen4.767
Gemiddelde huishoudensgrootte2,29
Aantal woningen14.093
Aantal koopwoningen12.473
Aantal huurwoningen1.620
Gemiddelde woonoppervlakte144 m2
Gemiddelde WOZ€213.000
Gemiddelde verkoopprijs€295.332
Gemiddeld gasverbruik1420 m3
Gemiddeld stroomverbruik2740 kWh

Woningaanbod Mûnein april 2024

In ons overzicht maak je kennis met alle huizen die te koop staan in april 2024. Je kunt eenvoudig zoeken op aantal kamers, perceeloppervlakte, ligging, woonoppervlakte, bouwjaar, woningtypeen andere eigenschappen zoals verwarming en en de aanwezigheid van een balkon. Extra info nodig? Bezoek dan de verkoopmakelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook het actuele woningaanbod in Aldtsjerk, Readtsjerk, Oentsjerk, Gytsjerk of Jelsum.

woning-te-koop-munein

Studio of appartement kopen in Mûnein

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn niet duur, gebouwd op centraal gelegen locaties, vaak gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en zijn vaak onderdeel van een VvE. Negatieve aspecten zijn: het is een relatief kleine woning, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Centraal gelegen en een goede investering voor de lange termijn.
 • Woonoppervlak tussen de 62 m2 & 98 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 810 m3 gas & 1770 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Mûnein

Een tussenwoning is een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen zijn betaalbaar en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze zijn doorgaans een goede investering. Belangrijke aandachtspunten zijn: een zeer beperkt vloeroppervlak en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 81 m2 en 122 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1210 kuub gas & 2210 kWh elektriciteit.

Aanbod hoekwoningen

Een fraai hoekhuis in Mûnein is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt veel meer vrijheid, meer lichtinval en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met tussenwoningen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 98 m2 en 129 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2290 kWh elektriciteit en 1300 m3 gas verstookt.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Mûnein

Een twee onder een kap betekent 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en veel privacy. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor het financieel haalbaar blijft. Punten waar je op moet letten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 127 m2 – 153 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 2800 kWh stroom en 1320 kuub gas afgenomen.

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van ontzettend veel woonruimte en je hebt het meeste privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vaak zijn het wel dure huizen. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 150 m2 & 204 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3360 stroom (kWh) en 1760 gas (m3) gebruikt.

In 5 stappen: een woning kopen in Mûnein

 1. Wat kan ik lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het een goed idee om te beginnen met een financiële check. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Eens hij een goede calculatie heeft wat jouw max. hypotheek is kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via websites als Funda, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Huislijn.nl, Pararius, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Mûnein Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor een uitgebreide rondleiding. Tijdens een bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Bieden op een woning

  Je bieding zul je moeten bepalen met een analyse van de marktwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het is vaak niet onverstandig een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Hij of zij zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en adviseert je over de bieding. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Controleer zorgvuldig of alles klopt en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Als laatste is het tijd om de financiering van de woning af te ronden. Op basis van het geaccepteerde bod, kosten koper, spaartegoeden en eventuele verbouwplannen stelt de hypotheekadviseur vast hoeveel je moet lenen en welke hypotheek daarbij past. Helemaal aan het einde moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaars en woningtaxateurs in Mûnein

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het aankopen van een woning. Deze makelaar weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en komt op voor jouw belangen als verkoper. Belangrijk: een NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxatie specialist is iemand die de marktwaarde van een huis inschat aan de hand van verschillende thema’s. Een actueel taxatierapport heb je nodig bij het afsluiten van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de tabel hieronder tref je adressen van taxatie specialisten en makelaars in Mûnein en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een erkend hypotheekadviseur in Mûnein geeft je natuurlijk advies bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. De bank of adviseur bekijkt jouw financiële situatie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.750 en €2.750. In de tabel hieronder verstrekken we bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Mûnein.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Mûnein. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Mûnein

Afgelopen maand (april 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze regio. In de zoekmachine hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Mûnein en direct omgeving. Belangrijk: je ziet hier enkel de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Bekijk ook meer info over Hoekwoning.

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Wat kost een woning in Mûnein kopen?

In de buurt van de gemeente Tytsjerksteradiel registreren wij 14.093 woonobjecten. Het gaat om 12.473 (71,9%) koopwoningen en 1.620 (28%) huurwoningen. De gem. gebruiksoppervlakte is 144 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €213.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €295.332. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dat maakt dan er maar beperkt aanbod is en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Mûnein. Woningen staan kort te koop en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Mûnein?

Een huis in Tytsjerksteradiel kent een gem. verbruik van 1420 m3 aan gas en 2740 kWh stroom. Een flat/appartement gebruikt het minste energie (810 kuub gas en 1770 elektra (kWh). Een huis dat vrijstaand is neemt flink meer energie af (1760 m3 aan gas en 3360 kWh electriciteit). Veel eigenaren van huizen te koop in Mûnein passen duurzame bronnen zoals spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, zonnepanelen, zonneboiler, warmtepomp toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor huishoudens wonen in Mûnein?

Dit gebied wordt omschreven als erg In de gemeente zijn 32.052 mensen in 13.639 huishoudens. Er wonen 4.227 eenpersoonshuishoudens, 4.645 families zonder kinderen en 4.767 families met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,29 personen (volwassenen en kinderen).

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

In de eerste fase stel je een vraagprijs op en maak je een publiciteitsplan. Populaire kanalen zijn Funda, de NVM Open Huizen Dag of je eigen netwerk. Hierna zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en maak je afspraken voor een rondleiding. Als dat allemaal gelukt is kunnen huizenzoekers een bod doen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan leg je afspraken vast in het (voorlopige) koopcontract en de akte van levering bij de notaris. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Mûnein?

In deze regio kun je kiezen voor bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Mûnein plaatsen. Neem contact op met de gemeente (www.tytsjerksteradiel.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Nibud, Rvo.nl, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 9063.

Plaats een reactie