Woning kopen Tytsjerksteradiel

Wil je een woning kopen in Tytsjerksteradiel? Het is een erg populaire plek in de provincie Friesland. In de omgeving bestaan er diverse voorzieningen als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Ook geniet je hier ook van een groot natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. De gemeente biedt 14.093 huizen (71,9% koophuis, 28% huurwoning). De gemiddelde verkoopprijs stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €295.332. Op dit huizenplatform blader je door het actuele woningaanbod in Tytsjerksteradiel, gegevens van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Daarnaast lees je meer informatie over verschillende woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Friesland.
 • Er is een mix van benedenwoningen en grotere woningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €213.000, de gemiddelde transactieprijs is €295.332.
 • Veel voorzieningen zoals mogelijkheden zoals restaurants, natuurgebieden, winkels, openbaar vervoer, sportclubs.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteTytsjerksteradiel
Postcode9251
Netnummer058 (+3158)
Inwoners (gemeente)32.052
Aantal huishoudens13.639
Aantal huishoudens met kinderen4.767
Gemiddelde huishoudensgrootte2,29
Aantal woningen14.093
Aantal koopwoningen12.473
Aantal huurwoningen1.620
Gemiddelde woonoppervlakte144 m2
Gemiddelde WOZ€213.000
Gemiddelde verkoopprijs€295.332
Gemiddeld gasverbruik1420 m3
Gemiddeld stroomverbruik2740 kWh

Woningaanbod Tytsjerksteradiel juni 2024

Hieronder blader je door de beschikbare koopwoningen in juni 2024. Zoek op bouwjaar, woonoppervlakte, vraagprijs, aantal kamers, ligging, woningtypeen extra details als verwarming en de aanwezigheid van een kelder. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de makelaardij en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook het nieuwste woningaanbod in Achtkarspelen, Noardeast-Fryslân, Opsterland, Smallingerland & Schiermonnikoog.

woning-te-koop-tytsjerksteradiel

Aanbod appartement kopen in Tytsjerksteradiel

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, vaak gelegen op een centrale plek, meestal gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en vallen vaak binnen een VvE constructie. Aandachtspunten zijn: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, een tuin ontbreekt vaak en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Gunstige ligging en gemakkelijk in onderhoud.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 64 m2 en 105 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 810 m3 gas en +/- 1770 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis kopen Tytsjerksteradiel

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze zijn doorgaans een goede investering. Er zijn ook nadelen: een kleine achtertuin en vooral buiten minimale privacy.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 77 m2 – 120 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1210 kuub gas en gem. 2210 kWh elektriciteitsverbruik.

Hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Tytsjerksteradiel is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt meer privacy, minder last van schaduw en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Ze zijn vaak wat duurder dan rijwoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 89 m2 en 115 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2290 kWh elektriciteit en 1300 m3 gas verbruikt

2-onder-1-kap woningen Tytsjerksteradiel

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. In en rondom het huis is veel oppervlak en veel privacy. De aanneemsom deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Minpunten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 131 m2 & 152 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2800 kWh elektriciteit & 1320 kuub gas gebruikt.

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt maximale privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vaak zijn het wel dure huizen. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 149 m2 – 193 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3360 stroom (kWh) + 1760 gas (m3) verbruikt

Samenvatting: een woning kopen in Tytsjerksteradiel

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het een goed idee om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Eens hij berekend heeft wat je verantwoord kan lenen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via websites als Funda, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Vbo.nl, Pararius kan je nagenoeg alle woningen te koop in Tytsjerksteradiel Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor het bezichtigen van het huis. Bij het doorlopen van de woning krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Bepaal je maximale bod

  Jouw bod bepaal je op basis van de WOZ-waarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Eventueel kan je kiezen om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Hij of zij loopt mee als je de woning gaat bekijken en adviseert je over de bieding. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles juist vermeld is en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Nu is het tijd om de financiering van de woning te bevestigen. A.d.h.v. koopsom, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en toekomstige verbouwingen ontvang je een advies over wat de maximale lening is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Als laatste ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Tytsjerksteradiel

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze professional onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en helpt je bij het verkoopproces. Advies: een NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de waarde van een woning bepaalt op basis van vaste criteria. Een dergelijk taxatierapport is benodigd voor het aankopen van een huis, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de bijgaande tabel tref je contactgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Tytsjerksteradiel en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een deskundige hypotheekadviseur in Tytsjerksteradiel geeft advies bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. Een deskundig financieel adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.950 en €3.100. In de tabel hieronder vind je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Tytsjerksteradiel.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Tytsjerksteradiel. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Tytsjerksteradiel

De afgelopen tijd (juni 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in de regio. In de lijst hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Tytsjerksteradiel en daarbuiten. Noemenswaardig: je vindt alleen de vraagprijs, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Lees op deze website ook alles over Aankoopmakelaar.

Bekijk het aanbod op funda

Een koophuis: waar moet je op letten?

Hoe duur is gemiddeld een woning in Tytsjerksteradiel kopen?

In en rondom de gemeente Tytsjerksteradiel vinden we circa 14.093 woonobjecten. Hierbij spreken we van 12.473 (71,9%) koophuizen en 1.620 (28%) huurhuizen. Alle woningen bij elkaar hebben een woonoppervlakte van gemiddeld 144 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €213.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €295.332. De woningmarkt is krap. Dit heeft als gevolg dat de keuzes zeer beperkt zijn en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Tytsjerksteradiel. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Tytsjerksteradiel?

Een huishouden in Tytsjerksteradiel heeft een verbruik van gemiddeld 1420 kuub gas en 2740 kWh elektra. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (810 m3 gas voor verwarming en warm water en 1770 kWh electriciteit. Een woning die vrijstaand gebouwd is is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1760 kuub aardgas en 3360 kWh electriciteit). Veel huizenbezitters van huizen te koop in Tytsjerksteradiel passen duurzame investeringen zoals vloerisolatie, dakisolatie, dubbel glas, zonnepanelen, zonneboiler, spouwmuurisolatie toe om de energierekening te verminderen.

Welk type huishoudens wonen in Tytsjerksteradiel?

Deze buurt kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente wonen 32.052 mensen in 13.639 verschillende gezinnen. Er wonen 4.227 eenpersoonshuishoudens, 4.645 gezinnen zonder kinderen en 4.767 gezinnen met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,29 personen.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Als eerste calculeer je de huidige marktprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, een open huis dag of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Tevens maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en ga je bezichtigingen inplannen. In de volgende stap begint het onderhandelen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan leg je alles vast in de koopovereenkomst en de leveringsakte bij de notaris. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Tytsjerksteradiel?

In deze buurt kun je kiezen voor bouwkavels die een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Tytsjerksteradiel laten uittekenen. Informeer bij de gemeente (www.tytsjerksteradiel.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Nibud, Rvo.nl voor postcodegebied 9091.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie