Woning kopen Snelrewaard

Snel een woning kopen in Snelrewaard? Het is een geweldige plek in de provincie Utrecht. In en rondom deze plek zijn er verschillende dagelijkse voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Verder geniet je hier ook van een groot natuurgebied voor wandelingen en fietstochten. De gemeente heeft 4.323 huizen (68,7% koop, 31,1% huurhuizen). De gemiddelde woningprijs is recent fors gestegen en komt nu uit op €426.664. Op dit woningplatform vind je het recente woningaanbod in Snelrewaard, adressen van makelaardijen, taxateurs en hypotheekmakelaars. Bovendien vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Utrecht.
 • Het aanbod is heel divers met benedenwoningen en vrijstaand.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €318.000, de gemiddelde transactieprijs is €426.664.
 • In de buurt vind je volop voorzieningen zoals winkels, kinderopvang, scholen, openbaar vervoer, restaurants.
ProvincieProvincie Utrecht
GemeenteOudewater
PlaatsSnelrewaard
Postcode3425
Netnummer0348 (+31348)
Inwoners (gemeente)10.230
Aantal huishoudens4.265
Aantal huishoudens met kinderen1.611
Gemiddelde huishoudensgrootte2,37
Aantal woningen4.323
Aantal koopwoningen3.536
Aantal huurwoningen787
Gemiddelde woonoppervlakte137 m2
Gemiddelde WOZ€318.000
Gemiddelde verkoopprijs€426.664
Gemiddeld gasverbruik1290 m3
Gemiddeld stroomverbruik3110 kWh

Woningaanbod Snelrewaard mei 2024

In het schema hierna krijg je inzicht in het actuele woningaanbod van mei 2024. Zoek specifiek o.b.v. vraagprijs, bouwjaar, aantal kamers, perceeloppervlakte, ligging, woonoppervlakteen andere woningeigenschappen als CV-ketel en aanwezigheid van een garage. Je kunt direct contact zoeken met de betreffende makelaar voor een bezichtigingsmoment. Op de Woningassistent bekijk je woningen die te koop staan in Vleuten, De Meern, Polsbroek, Jaarsveld of Lopikerkapel.

woning-te-koop-snelrewaard

Een appartement kopen in Snelrewaard

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Studio’s zijn niet duur, kennen goede bereikbaarheid, zijn doorgaans gelijkvloers verbruiken niet al te veel energie en de VvE doet het onderhoud. Aandachtspunten zijn: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, je moet de tuin vaak delen en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Goede ligging en minder energiekosten.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 63 m2 & 92 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 770 m3 gas en doorgaans 2180 kWh stroom.

Rijtjeshuis kopen Snelrewaard

De betekenis van een tussenwoning is een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Nadelen zijn: weinig ruimte in en rondom huis en je hebt wat minder privacy.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 76 m2 & 120 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1130 kuub gas + 2890 kWh stroomverbruik.

Een hoekwoning kopen

Een net hoekhuis in Snelrewaard is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijtjeshuizen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 97 m2 en 129 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3010 kWh elektra + 1310 m3 gas verstookt.

2-onder-1 kap woning Snelrewaard

Een twee onder een kap houdt in 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met slechts beperkte inkijk. Je kunt de bouwkosten delen waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Nadelen zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 123 m2 – 152 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3580 kWh stroom + 1670 kuub gas verbruikt

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Je hebt ontzettend veel woonruimte en je hebt veruit de meeste privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vaak zijn het wel dure huizen. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 140 m2 en 191 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4410 elektriciteit (kWh) en 1980 gas (m3)verstookt.

Samenvatting: een woning kopen in Snelrewaard

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het verstandig om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Zodra je weet wat je verantwoord kan lenen kan de zoektocht beginnen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via platforms zoals Funda, Huispedia, Pararius, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Huislijn.nl kan je razendsnel woningen te koop in Snelrewaard zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Neem dan contact op met de makelaar voor een uitgebreide rondleiding. Door te kiezen voor een bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Maximale bod berekenen

  Je maximale bod zul je moeten bepalen met een analyse van de woningwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Het kan handig zijn een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Hij of zij gaat mee met de rondleiding door de woning en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heb je het hoogste bedrag geboden? De koopakte kan dan opgesteld worden. Kijk goed of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De koopovereenkomst passeert bij de notaris. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van de woning af te handelen. Op basis van het geaccepteerde bod, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), eigen geld en te verwachten verbouwkosten en investeringen ontvang je een advies over wat het hypotheekbedrag moet worden en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Afsluitend breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Taxateurs en makelaars in Snelrewaard

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze persoon zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Tip: de NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxatie expert is een specialist die objectief de waarde van een huis kan vaststellen op basis van vaste criteria. Een dergelijk taxatierapport is een vereiste bij het aankopen van een huis, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In het overzicht hieronder kan je aan de slag met gegevens van taxatie specialisten en makelaars in Snelrewaard en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Snelrewaard geeft financieel advies en helpt bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Jouw adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.750 en €2.800. In de tabel hieronder verstrekken we namen en adressen van financieel adviseurs in Snelrewaard.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Snelrewaard. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Snelrewaard

Recent (mei 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze streek. In de lijst hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Snelrewaard en omgeving. Noemenswaardig: je ziet hier de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Mogelijk ook interessant: Rechtsbijstandverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen over koopwoningen

Hoe duur is een woning in Snelrewaard kopen?

In deze gemeente Oudewater vinden we circa 4.323 huizen. Het gaat daarbij om 3.536 (68,7%) koopwoningen en 787 (31,1%) huurwoningen. De gemiddelde vloeroppervlakte is 137 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €318.000 en de gem. verkoopprijs is €426.664. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dit heeft als gevolg dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Snelrewaard. Je moet er heel snel bij zijn en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Snelrewaard?

Een woonobject in Oudewater verbruikt qua energie gem. zo’n 1290 kuub gas p/jaar en 3110 elektra (kWh). Een appartement is het meest zuinig (770 m3 per jaar aan gas en 2180 electriciteit (kWh). Een vrijstaande woning is topverbruiker qua energie (1980 m3 gas en 4410 elektra (kWh)). Steeds meer huizenbezitters van huizen te koop in Snelrewaard passen duurzame bronnen zoals warmtepomp, dubbel glas, vloerisolatie, dakisolatie, zonneboiler, zonnepanelen toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor gezinnen wonen in Snelrewaard?

Dit buurtschap wordt omschreven als erg In deze gemeente wonen 10.230 personen in 4.265 huishoudens. Er wonen 1.307 eenpersoonshuishoudens, 1.347 huishoudens zonder kinderen en 1.611 gezinnen met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,37 mensen.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

In de eerste plaats bereken je de actuele marktprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. De meest gangbare middelen zijn Funda, de Open Huizen dagen of via online marktplaatsen en sociale media. Hiervoor style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en plan je bezichtigingen in. In de vervolgstap krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan resteert alleen nog het voorlopige koopcontract en de overdrachtsakte bij de notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Snelrewaard?

In deze regio zijn meerdere bouwkavels beschikbaar met een woonbestemming. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Snelrewaard realiseren. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.oudewater.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Nibud voor postcodegebied 3425.

Plaats een reactie