Woning kopen Amerongen

Van plan om een woning te kopen in Amerongen? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Utrecht. In de nabije buurt zijn er uiteenlopende faciliteiten zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Verder geniet je hier ook van een groen park en natuurgebied voor wandelingen en fietstochten. In de gemeente staan er 21.890 woningen (64,1% koop, 35,5% huurhuis). De prijs van een huis stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €562.887. Op deze website vind je het recente woningaanbod in Amerongen, adressen van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. In aanvulling daarop tonen wij extra informatie over huizentypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Utrecht.
 • Het aanbod is heel divers met rijwoningen en grotere woningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €370.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €562.887.
 • In de directe omgeving zijn diverse voorzieningen zoals sportclubs, openbaar vervoer, natuurgebieden, scholen, restaurants.
ProvincieProvincie Utrecht
GemeenteUtrechtse Heuvelrug
PlaatsAmerongen
Postcode3958
Netnummer0343 (+31343)
Inwoners (gemeente)49.580
Aantal huishoudens21.590
Aantal huishoudens met kinderen7.137
Gemiddelde huishoudensgrootte2,22
Aantal woningen21.890
Aantal koopwoningen16.490
Aantal huurwoningen5.400
Gemiddelde woonoppervlakte131 m2
Gemiddelde WOZ€370.000
Gemiddelde verkoopprijs€562.887
Gemiddeld gasverbruik1460 m3
Gemiddeld stroomverbruik3080 kWh

Woningaanbod Amerongen mei 2024

In het schema hierna maak je kennis met alle huizen die deze maand (mei 2024) te koop staan. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als woonoppervlakte, aantal kamers, ligging, woningtype, bouwjaar, vraagprijsen extra details als zuinigheid en aanwezigheid van parkeerplaats. Bel of mail de verkopende makelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Via deze website bekijk je ook het actuele woningaanbod in Overberg, Driebergen-Rijsenburg, Leersum, Maarsbergen en Maarn.

woning-te-koop-amerongen

Een appartement kopen in Amerongen

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, zijn uitstekend bereikbaar, meestal gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en vallen vaak binnen een VvE constructie. Maar let op: de ruimte is beperkt, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Een prettige ligging en erg waardevast.
 • Woonoppervlak tussen de 65 m2 – 92 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 840 m3 gas en +/- 2060 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Amerongen

Een tussenwoning is een woningtype die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. De minpunten zijn: vaak een klein tuintje en je hebt wat minder privacy.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 73 m2 & 114 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1170 kuub gas en 2780 kWh stroomverbruik.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een net hoekhuis in Amerongen is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je geniet van meer privacy, in de zomer meer zonlicht en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijwoningen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 93 m2 – 123 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2930 kWh elektriciteit + 1380 m3 gas verstookt.

2-onder-1 kap woning Amerongen

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met voldoende beschutting. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. De kritieke factoren zijn: dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 122 m2 en 153 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3460 kWh elektriciteit & 1700 kuub gas verbruikt

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Je hebt erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt maximale privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 147 m2 – 191 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4340 elektra (kWh) + 2320 gas (m3) afgenomen.

In 5 stappen: een woning kopen in Amerongen

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het het beste om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Wanneer je inzicht hebt in wat je kunt lenen kan de zoektocht beginnen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Huislijn.nl, Vbo.nl, Huispedia, Jaap.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Amerongen Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een bezichtiging. Op het moment dat je een bezichtiging doet krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Start met het biedingsproces

  Wat je wilt bieden bepaal je op basis van de marktwaarde van het huis en jouw maximale hypotheekbedrag. Het kan handig zijn een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze deskundige gaat mee met de rondleiding door de woning en helpt bij het uitbrengen van het bod. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Loop na of alles juist vermeld is en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Nu is het tijd om de financiering van jouw volgende huis af te handelen. Gebaseerd op de overeengekomen prijs, notariële kosten, kosten koper, belastingen, spaartegoeden en noodzakelijke verbouwingen calculeert de specialist wat de maximale lening is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Afsluitend breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Makelaardijen en taxateurs in Amerongen

Een aankoopmakelaar helpt je bij het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze woningdeskundige onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Dit taxatierapport heb je nodig bij het aanvragen van een lening, een offerte voor een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de bijgaande tabel tonen wij contactgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Amerongen en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een professionele hypotheekadviseur in Amerongen helpt je van A tot Z bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. De adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.500 en €2.850. In de lijst hierna verstrekken we gegevens van financieel adviseurs in Amerongen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Amerongen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Amerongen

Afgelopen maand (mei 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze omgeving. In de zoekmachine hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Amerongen en daarbuiten. Belangrijk detail: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Klik ook direct door naar de pagina over Makelaar.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koopwoning

Hoe duur is een woning in Amerongen kopen?

In de gemeente Utrechtse Heuvelrug zijn er 21.890 huizen. We maken onderscheid tussen 16.490 (64,1%) koophuizen en 5.400 (35,5%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een gebruiksoppervlakte van gemiddeld 131 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €370.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €562.887. De woningmarkt is krap. Dat wil zeggen dat dat je niet veel te kiezen hebt en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Amerongen. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en je dient vaak flink te overbieden.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Amerongen?

Een woning in Utrechtse Heuvelrug heeft een verbruik van gemiddeld 1460 m3 gas en 3080 kWh stroom. Een flat of appartement is relatief zuinig (840 kuub gas p/jaar en 2060 kWh stroom. Een vrijstaande woning neemt flink meer energie af (2320 kuub gas en 4340 kWh stroom). Meer en meer huizenbezitters van huizen te koop in Amerongen passen duurzame investeringen zoals spouwmuurisolatie, zonneboiler, zonnepanelen, warmtepomp, dubbel glas, vloerisolatie toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor type families wonen in Amerongen?

Deze regio kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente leven 49.580 inwoners in 21.590 huishoudens. Het betreft 7.650 eenpersoonshuishoudens, 6.803 huishoudens zonder kinderen en 7.137 gezinnen met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,22 personen (volwassenen en kinderen).

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Om te beginnen bepaal je de vraagprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, een open dag organiseren of via bekenden, vrienden en familie. Nu maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en maak je afspraken voor een rondleiding. Als dat allemaal gelukt is komen de biedingen binnen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan teken je het (voorlopige) koopcontract en de overdrachtsakte bij de notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Amerongen?

In deze buurt zijn er verschillende bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Amerongen realiseren. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.heuvelrug.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rvo.nl, Nibud, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 3958.

Plaats een reactie