Woning kopen Maarn

Plannen om een woning te kopen in Maarn? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Utrecht. In de nabije buurt bestaan er diverse faciliteiten zoals scholen, winkels en horeca. Verder geniet je hier ook van een park en natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. In 2024 zijn er in de gemeente 21.890 huizen (64,1% koop, 35,5% huur, vrije sector en sociaal). De koopsom van een huis stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €562.887. Op dit woningportaal tonen wij het actuele woningaanbod in Maarn, contactgegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. In aanvulling daarop vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Utrecht.
 • Het aanbod is heel divers met kamers, appartementen en grotere woningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €370.000, de basis verkoopprijs is €562.887.
 • In de regio zijn veel faciliteiten zoals restaurants, scholen, openbaar vervoer, sportclubs, winkels.
ProvincieProvincie Utrecht
GemeenteUtrechtse Heuvelrug
PlaatsMaarn
Postcode3951
Netnummer0343 (+31343)
Inwoners (gemeente)49.580
Aantal huishoudens21.590
Aantal huishoudens met kinderen7.137
Gemiddelde huishoudensgrootte2,22
Aantal woningen21.890
Aantal koopwoningen16.490
Aantal huurwoningen5.400
Gemiddelde woonoppervlakte131 m2
Gemiddelde WOZ€370.000
Gemiddelde verkoopprijs€562.887
Gemiddeld gasverbruik1460 m3
Gemiddeld stroomverbruik3080 kWh

Woningaanbod Maarn mei 2024

In het overzicht hieronder vind je de beschikbare koopwoningen in mei 2024. Zoom verder in op woningtype, woonoppervlakte, vraagprijs, aantal kamers, ligging, perceeloppervlakteen meer onderwerpen zoals CV-ketel of aanwezigheid van een bad. Neem contact op met de bewoners of makelaardij voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook het huizenaanbod in Maarsbergen, Leersum, Langbroek, Cothen en Doorn.

woning-te-koop-maarn

Appartement kopen in Maarn

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, ze zijn centraal gelegen, zijn gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en zijn vaak onderdeel van een VvE. Minpunten zijn: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, je moet de tuin vaak delen en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Goede ligging en gemakkelijk in onderhoud.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 63 m2 en 104 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 840 m3 gas & 2060 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis te koop Maarn

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn geliefd en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Wat betreft de nadelige aspecten: een zeer beperkt vloeroppervlak en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 75 m2 en 112 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1170 kuub gas + 2780 kWh elektriciteit.

Een hoekwoning kopen

Een specifiek hoekhuis in Maarn is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt maar buren aan 1 kant, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een tussenwoning en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 92 m2 & 115 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2930 kWh elektra en 1380 m3 gas afgenomen.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Maarn

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. In en rondom het huis is veel oppervlak en veel privacy. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor het financieel haalbaar blijft. Aandachtspunten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 133 m2 – 155 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3460 kWh elektriciteit & 1700 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt enorm veel (woon)ruimte en je ervaart bijzonder veel privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 149 m2 – 195 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4340 elektra (kWh) en 2320 gas (m3) afgenomen.

5-stappenplan: een woning kopen in Maarn

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan is het gebruikelijk om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Zodra je weet wat je maximaal kunt lenen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via woningzoeksites als Funda, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius, Jaap.nl kan je 24/7 woningen te koop in Maarn Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Maak dan direct een afspraak voor een uitgebreide rondleiding. Door te kiezen voor een bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Breng een bod uit

  Jouw bod bereken je door te kijken naar de marktwaarde en wat je maximaal kunt lenen. Het is vaak niet onverstandig een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze deskundige gaat mee met de rondleiding door de woning en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan ga je de koopakte tekenen. Check altijd of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden staan. Deze koopovereenkomst passeert bij de notaris. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  De volgende stap is om de financiering van jouw volgende huis in orde te maken. Op basis van de overeengekomen prijs, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), spaartegoeden en directe verbouwkosten ontvang je een advies over welk hypotheekbedrag nodig is en welke hypotheek geschikt is. Als laatste teken je de akte van levering bij de notaris. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Taxateurs en makelaardijen in Maarn

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze woningdeskundige zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Belangrijk: een NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de marktwaarde van een object berekend na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Een taxatierapport is een vereiste bij het afsluiten van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In de tabel hieronder tonen wij adresgegevens van taxateurs en makelaars in Maarn en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een goede hypotheekadviseur in Maarn geeft je passend en persoonlijk advies bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Jouw adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.550 & €2.500. In de tabel hieronder bieden we namen en adressen van financieel adviseurs in Maarn.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Maarn. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Maarn

Recent (mei 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze gemeente. In de zoekmachine hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Maarn en net daarbuiten. Belangrijk detail: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Klik ook direct door naar de pagina over Hypotheek oversluiten.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Maarn kopen?

In en rondom de gemeente Utrechtse Heuvelrug registreren wij 21.890 woningen. De verdeling is als volgt: 16.490 (64,1%) koophuizen en 5.400 (35,5%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld vloeroppervlakte van 131 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €370.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €562.887. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dit heeft als gevolg dat het aanbod klein is en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Maarn. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Maarn?

Een woning in Utrechtse Heuvelrug heeft een verbruik van gemiddeld 1460 m3 gas voor verwarming en warm water en 3080 elektra (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (840 kuub gas en 2060 electriciteit (kWh). Een huis dat vrijstaand is neemt flink meer energie af (2320 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4340 kWh electriciteit). Een aanmerkelijk deel huiseigenaren van huizen te koop in Maarn passen duurzame oplossingen als vloerisolatie, warmtepomp, dubbel glas, zonnepanelen, dakisolatie, spouwmuurisolatie toe om te besparen op energiekosten.

Welk type gezinnen wonen in Maarn?

Deze woonplaats heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente leven 49.580 inwoners in 21.590 gezinnen. Dat betreffen 7.650 eenpersoonshuishoudens, 6.803 families zonder kinderen en 7.137 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,22 inwoners.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase calculeer je de huidige marktprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Maak gebruik van Funda, de Open Huizen dagen of Facebook/instagram. Daarna moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. In de volgende stap komen de biedingen binnen. Zit er een fraai bod tussen? Dan volgen nog de koopakte en de leveringsakte bij de notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Maarn?

In en rondom deze gemeente zijn diverse bouwkavels die een woonbestemming hebben. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Maarn plaatsen. Informeer bij de gemeente (www.heuvelrug.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Nibud, Milieucentraal, Consumentenbond, Rvo.nl voor postcodegebied 3950, 3951.

Plaats een reactie