Woning kopen Leersum

Van plan om een woning te kopen in Leersum? Het is een erg populaire plek in de provincie Utrecht. In en rondom deze plek heb je toegang tot uiteenlopende dagelijkse voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. In aanvulling daarop geniet je hier ook van een prachtige natuur waar je echt tot rust kan komen. In de gemeente zijn er 21.890 huizen (64,1% koop, 35,5% huur, particulier en woningcorporaties). De prijs van een huis is recent fors gestegen en komt nu uit op €562.887. Op dit woningplatform bieden wij het huidige woningaanbod in Leersum, adresgegevens van makelaardijen, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Bovendien lees je meer informatie over verschillende woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een heerlijke plek in Utrecht.
 • Er is een mix van kleinere huizen en grotere huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €370.000, de gemiddelde woningprijs is €562.887.
 • In de buurt vind je volop faciliteiten zoals kinderopvang, restaurants, sportclubs, natuurgebieden, scholen.
ProvincieProvincie Utrecht
GemeenteUtrechtse Heuvelrug
PlaatsLeersum
Postcode3956
Netnummer0343 (+31343)
Inwoners (gemeente)49.580
Aantal huishoudens21.590
Aantal huishoudens met kinderen7.137
Gemiddelde huishoudensgrootte2,22
Aantal woningen21.890
Aantal koopwoningen16.490
Aantal huurwoningen5.400
Gemiddelde woonoppervlakte131 m2
Gemiddelde WOZ€370.000
Gemiddelde verkoopprijs€562.887
Gemiddeld gasverbruik1460 m3
Gemiddeld stroomverbruik3080 kWh

Woningaanbod Leersum mei 2024

Bijgaand check je alle huizen die te koop staan in mei 2024. Kies op basis van woonoppervlakte, aantal kamers, perceeloppervlakte, vraagprijs, ligging, woningtypeen extra details als energieprestaties en mogelijkheden voor parkeren. Meer weten? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op ons woningplatform bekijk je ook het woningaanbod Amerongen, Overberg, Maarsbergen, Maarn & Langbroek.

woning-te-koop-leersum

Studio of appartement kopen in Leersum

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Deze studio’s zijn voordelig, hebben een zeer goede bereikbaarheid, zijn doorgaans gelijkvloers worden gekenmerkt door een lage energierekening en vallen vaak binnen een VvE constructie. Belangrijke nadelen: het woonoppervlak is niet al te groot, een tuin ontbreekt vaak en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Een fijne ligging en geen tuinonderhoud.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 62 m2 – 104 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 840 m3 gas en +/- 2060 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis te koop Leersum

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Belangrijke aandachtspunten zijn: weinig ruimte in en rondom huis en vooral buiten minimale privacy.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 84 m2 en 107 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1170 kuub gas en tevens 2780 kWh stroomverbruik.

Hoekwoning

Een net hoekhuis in Leersum is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt wat minder inkijk, er komt meer daglicht binnen en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met een rijtjeswoning en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 87 m2 & 120 m2.
 • Schatting: er wordt 2930 kWh elektra & 1380 m3 gas afgenomen.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Leersum

Een twee onder een kap wil zeggen 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met veel privacy. Je kunt de bouwkosten delen wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Nadelen zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 124 m2 en 155 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3460 kWh elektra & 1700 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt het meeste privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 147 m2 en 205 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4340 elektra (kWh) + 2320 gas (m3) afgenomen.

In vijf stappen een woning kopen in Leersum

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan raden wij aan om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Als je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via websites als Funda, Pararius, Huislijn.nl, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Jaap.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Leersum Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een rondleiding door het huis. Bij het bekijken van de woning krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Bieden op een woning

  Je maximale bod zal afhangen van de waarde van het huis en wat je maximaal kunt lenen. Tevens is het aan te raden een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze makelaar gaat mee met de rondleiding door de woning en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heb je het hoogste bedrag geboden? De koopakte kan dan opgesteld worden. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden staan. De opgesteld koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Nu is het zaak om de financiering van de woning af te handelen. Door middel van aankoopsom, kosten koper, zelf in te brengen spaargeld en noodzakelijke verbouwingen zal de expert een advies uitbrengen aangaande hoeveel je moet lenen en welke hypotheek daarbij past. Nu ben je bijna klaar. Als laatste breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaars en taxateurs in Leersum

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het aankopen van een woning. Deze huis-expert kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en helpt met zaken als bezichtigingen. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de marktwaarde van een object berekend door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Dit taxatierapport is verplicht voor het afsluiten van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. Hieronder tonen wij namen en adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Leersum en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een erkend hypotheekadviseur in Leersum helpt je van A tot Z bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. De financieel adviseur bekijkt jouw financiële situatie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.650 & €2.850. In de lijst hierna verstrekken we bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Leersum.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Leersum. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Leersum

De afgelopen tijd (mei 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze buurt. In het overzicht hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Leersum en net daarbuiten. Let op: het gaat hier enkel om vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Bekijk ook meer informatie over Hypotheekrente.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat kost gemiddeld een woning in Leersum kopen?

In de gemeente Utrechtse Heuvelrug zijn er 21.890 woningen. Er zijn 16.490 (64,1%) koophuizen en 5.400 (35,5%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. gebruiksoppervlakte van 131 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €370.000 en de gem. marktprijs is €562.887. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dit zorgt ervoor dat er maar beperkt aanbod is en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Leersum. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en overbieden is aan de orde van de dag.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Leersum?

Een huis in Utrechtse Heuvelrug gebruikt gemiddeld 1460 m3 per jaar aan gas en 3080 kWh stroom. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (840 kuub aardgas en 2060 kWh electriciteit. Een woning die vrijstaand gebouwd is gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (2320 kuub aardgas en 4340 stroom (kWh)). Veel huizenbezitters van huizen te koop in Leersum passen duurzame bronnen zoals dubbel glas, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonneboiler, dakisolatie, zonnepanelen toe om de energienota te drukken.

Wat voor gezinnen wonen in Leersum?

Deze omgeving kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente wonen 49.580 inwoners in 21.590 verschillende huishoudens. Het betreft 7.650 eenpersoonshuishoudens, 6.803 families zonder kinderen en 7.137 families met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,22 bewoners.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

In de eerste fase bereken je de actuele marktprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen of social media en marktplaats. Tevens maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en maak je afspraken voor een rondleiding. In de vervolgstap kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan teken je de (voorlopige) koopakte en de akte van overdracht (via de notaris). Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Leersum?

In deze buurt zijn diverse bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Leersum laten uittekenen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.heuvelrug.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Nibud voor postcodegebied 3941, 3956.

Plaats een reactie