Woning kopen Maarsbergen

Een woning kopen in Maarsbergen? Het is een heerlijke plek in de provincie Utrecht. In de buurt heb je toegang tot uiteenlopende voorzieningen als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Ook is er vlakbij een groot natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In 2024 zijn er in de gemeente 21.890 woningen (64,1% koopwoning, 35,5% huur). De gemiddelde prijs van een huis is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €562.887. Op dit woningplatform blader je door het laatste woningaanbod in Maarsbergen, contactgegevens van makelaardijen, taxateurs en hypotheekbedrijven. Verder lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een actieve plaats in Utrecht.
 • Het aanbod is divers met zowel benedenwoningen en exclusieve chalets.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €370.000, de gemiddelde prijs van een woning is €562.887.
 • In deze buurt vind jij veel opties zoals restaurants, kinderopvang, sportclubs, winkels, scholen.
ProvincieProvincie Utrecht
GemeenteUtrechtse Heuvelrug
PlaatsMaarsbergen
Postcode3953
Netnummer0343 (+31343)
Inwoners (gemeente)49.580
Aantal huishoudens21.590
Aantal huishoudens met kinderen7.137
Gemiddelde huishoudensgrootte2,22
Aantal woningen21.890
Aantal koopwoningen16.490
Aantal huurwoningen5.400
Gemiddelde woonoppervlakte131 m2
Gemiddelde WOZ€370.000
Gemiddelde verkoopprijs€562.887
Gemiddeld gasverbruik1460 m3
Gemiddeld stroomverbruik3080 kWh

Woningaanbod Maarsbergen mei 2024

Bijgaand bekijk je alle woningen die in mei 2024 te koop worden aangeboden. Zoek op woonoppervlakte, vraagprijs, aantal kamers, ligging, bouwjaar, woningtypeen extra details als duurzaamheid en aanwezigheid van een bad. Interesse? Mail of bel de verkoopmakelaar voor een snelle bezichtiging Op onze website vind je ook het woningaanbod Leersum, Amerongen, Maarn, Langbroek en Cothen.

woning-te-koop-maarsbergen

Studio of appartement kopen in Maarsbergen

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar, je vind ze veel in het centrum, in de basis gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Maar let op: het is allemaal wat kleiner, vaak is er een gedeelde tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Gunstige ligging en minder energiekosten.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 63 m2 & 91 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 840 m3 gas en gem. 2060 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis kopen Maarsbergen

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze zijn doorgaans een goede investering. Er zijn ook nadelen: geen garage en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 83 m2 & 125 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1170 kuub gas & 2780 kWh aan stroom.

Een hoekwoning: info en voordelen

De betekenis van een hoekhuis in Maarsbergen is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt meer groen om de woning, je geniet van meer privacy, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Je betaald wat meer in verhouding tot rijtjeswoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 83 m2 & 130 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2930 kWh elektriciteit en 1380 m3 gas gebruikt.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Maarsbergen

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. In en rondom het huis is veel oppervlak en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor het financieel haalbaar blijft. Negatieve aspecten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 123 m2 & 155 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3460 kWh elektra & 1700 kuub gas verstookt.

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Er is veel woonruimte, een grote tuin en je hebt het meeste privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vaak zijn het wel dure huizen. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 143 m2 en 201 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4340 elektra (kWh) en 2320 gas (m3)verstookt.

In 5 stappen: een woning kopen in Maarsbergen

 1. Bereken je max. hypotheek

  Als je huizen gaat bekijken dan is het gebruikelijk om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Eens het duidelijk is wat je kunt lenen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Zia zoekmachines zoals Funda, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Maarsbergen Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor het bezichtigen van het huis. Door te kiezen voor een bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Bieden op een woning

  Je maximale bod stel je samen a.d.h.v. de waarde van het huis en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Eventueel kan je kiezen om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze makelaar zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Wordt de woning aan jou gegund? De koopakte zal dan worden samengesteld. Controleer zorgvuldig of de juiste dingen erin staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Als laatste is het tijd om de financiering van het huis definitief te regelen. Op basis van koopsom, kosten koper, spaargeld dat je zelf meeneemt en te verwachten verbouwkosten en investeringen wordt voor jou berekend wat de financieringsbehoefte is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Afsluitend ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Maarsbergen

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden van een geschikte woning. Deze deskundige onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxatie expert is een specialist die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Een taxatierapport is nodig bij het aankopen van een huis, een offerte voor een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In de bijgaande tabel vind je adressen van taxateurs en makelaars in Maarsbergen en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een goede hypotheekadviseur in Maarsbergen geeft je natuurlijk advies bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.750 en €3.150. In de volgende weergave verstrekken we contactgegevens van financieel adviseurs in Maarsbergen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Maarsbergen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Maarsbergen

Afgelopen maand (mei 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze gemeente. In de lijst hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Maarsbergen en net daarbuiten. Belangrijk detail: je ziet hier de vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Bekijk ook meer informatie over Hypotheekrenteaftrek.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koophuis gerelateerde vragen

Wat kost gemiddeld een woning in Maarsbergen kopen?

In de hele gemeente Utrechtse Heuvelrug registreren wij 21.890 woonobjecten. Je vindt hier circa 16.490 (64,1%) koophuizen en 5.400 (35,5%) huurhuizen. De gem. vloeroppervlakte is 131 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €370.000 en de gem. marktprijs is €562.887. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dat maakt dan dat er maar weinig aanbod is en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Maarsbergen. De doorlooptijd van een woning is kort en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Maarsbergen?

Een huis in Utrechtse Heuvelrug kent een gem. verbruik van 1460 m3 per jaar aan gas en 3080 electriciteit (kWh). Een appartement of flat is relatief zuinig (840 kuub aardgas en 2060 electriciteit (kWh). Een vrijstaande woning is gemiddeld gezien een grootverbruiker (2320 m3 gas en 4340 kWh stroom). Een steeds groter deel bezitters van huizen te koop in Maarsbergen passen duurzame investeringen zoals zonnepanelen, dubbel glas, vloerisolatie, warmtepomp, spouwmuurisolatie, dakisolatie toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Welk type huishoudens wonen in Maarsbergen?

Deze regio kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente verblijven 49.580 mensen in 21.590 gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 7.650 eenpersoonshuishoudens, 6.803 huishoudens zonder kinderen en 7.137 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,22 mensen.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Allereerst denk je na over de vraagprijs en maak je een publiciteitsplan. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, de Open Huizen dagen van NVM of social media en marktplaats. Hiervoor ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en ga je bezichtigingen inplannen. Nu begint het onderhandelen. Zit er een fraai bod tussen? Dan leg je alles vast in het voorlopige koopcontract en de overdrachtsakte bij de notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Maarsbergen?

In deze streek kun je kiezen voor bouwkavels die een woonbestemming hebben. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Maarsbergen laten uittekenen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.heuvelrug.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Nibud voor postcodegebied 3953.

Plaats een reactie