Woning kopen Langbroek

Jouw aanstaande woning kopen in Langbroek? Het is een heerlijke plek in de provincie Utrecht. In en rondom deze plek zijn er meerdere faciliteiten als scholen, winkels, OV en sportclubs. Ook geniet je hier ook van mooie natuurgebieden, perfect voor een wandeling of fietstocht. In 2024 zijn er in de gemeente 10.273 huizen (70,2% koop, 29,6% huurhuis). De gemiddelde prijs van een huis stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €422.915. Op deze website check je het woningaanbod in Langbroek, adressen van kantoren als NVM-makelaars, taxateurs en hypotheekspecialisten. Verder lees je meer informatie over verschillende woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Utrecht.
 • Je vind hier onder andere kleinere huizen en grote gezinswoningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €292.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €422.915.
 • Je hebt hier toegang tot diverse mogelijkheden zoals openbaar vervoer, kinderopvang, scholen, restaurants, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Utrecht
GemeenteWijk bij Duurstede
PlaatsLangbroek
Postcode3947
Netnummer0343 (+31343)
Inwoners (gemeente)23.914
Aantal huishoudens10.096
Aantal huishoudens met kinderen3.823
Gemiddelde huishoudensgrootte2,35
Aantal woningen10.273
Aantal koopwoningen8.414
Aantal huurwoningen1.859
Gemiddelde woonoppervlakte124 m2
Gemiddelde WOZ€292.000
Gemiddelde verkoopprijs€422.915
Gemiddeld gasverbruik1210 m3
Gemiddeld stroomverbruik3080 kWh

Woningaanbod Langbroek mei 2024

Onderstaand check je de beschikbare koopwoningen in mei 2024. Zoom verder in op woonoppervlakte, vraagprijs, bouwjaar, perceeloppervlakte, ligging, aantal kamersen relevante factoren als woninglabel of rolstoelvriendelijk. Meer weten? Informeer dan bij de betreffende makelaar voor een snelle bezichtiging Op onze website vind je ook het nieuwste woningaanbod in Maarn, Maarsbergen, Cothen, Doorn of Elst.

woning-te-koop-langbroek

Studio of appartement kopen in Langbroek

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, gebouwd op centraal gelegen locaties, zijn doorgaans gelijkvloers verbruiken niet al te veel energie en je hebt weinig onderhoud. Wat wel geldt: de ruimte is beperkt, een tuin ontbreekt vaak en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Een prettige ligging en een goede investering voor de lange termijn.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 69 m2 – 105 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 820 m3 gas en 2350 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Langbroek

De betekenis van een tussenwoning is een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze zijn ook waardevast. Wat betreft de nadelige aspecten: een kleine achtertuin en je hebt minder lichtinval.

 • Een typische starterswoning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 73 m2 & 110 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1090 kuub gas + 3000 kWh aan elektriciteit.

Aanbod hoekwoningen

Een echt hoekhuis in Langbroek is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt een grotere tuin, je hebt wat minder inkijk, in de zomer meer zonlicht en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De marktprijzen liggen wat hoger dan tussenwoningen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 98 m2 & 111 m2.
 • Er wordt jaarlijks 3110 kWh stroom & 1260 m3 gas verbruikt

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Langbroek

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De aanneemsom deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Punten van aandacht zijn: dat je minder keuze in bouwstijl hebt en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 130 m2 – 148 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3470 kWh stroom en 1500 kuub gas verstookt.

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Je hebt ontzettend veel woonruimte en je hebt maximale privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 142 m2 – 201 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4360 elektra (kWh) + 2070 gas (m3) verbruikt

In vijf stappen een woning kopen in Langbroek

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het het beste om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Vanaf het moment dat het duidelijk is wat je kunt betalen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via platforms zoals Funda, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius, Huislijn.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Langbroek Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Bel de makelaar dan direct voor het bezichtigen van het huis. Wanneer je de woning doorloopt kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Bepaal je maximale bod

  Wat jij wil bieden bereken je door te kijken naar de WOZ-waarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Jij kunt ook informeren om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze woning deskundige zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Controleer zorgvuldig of alles klopt en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Nu is het zaak om de financiering van de koop af te ronden. A.d.h.v. het bod, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), in te brengen spaargeld en directe verbouwkosten wordt voor jou berekend wat de maximale lening is en welke hypotheek daarbij past. Vervolgens moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Woningtaxateurs en makelaars in Langbroek

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze persoon zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en helpt je bij het verkoopproces. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxatie specialist is iemand die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Een dergelijk taxatierapport is benodigd voor het kopen van een woning, het oversluiten van een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In de onderstaande tabel tonen wij adressen van kantoren zoals taxatie specialisten en makelaars in Langbroek en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een deskundige hypotheekadviseur in Langbroek geeft financieel advies en helpt bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. Jouw financiële man kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.900 – €2.550. In de lijst hierna check je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Langbroek.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Langbroek. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Langbroek

De afgelopen periode (mei 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze gemeente. In het overzicht hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Langbroek en omgeving. Noemenswaardig: dit zijn puur vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Bekijk ook meer info over BKR en leningen.

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Hoe duur is een woning in Langbroek kopen?

In de hele gemeente Wijk bij Duurstede vinden we circa 10.273 huizen. Het gaat om 8.414 (70,2%) koopwoningen en 1.859 (29,6%) huurhuizen. Huizen kennen een gem. woonoppervlak van 124 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €292.000 en de gem. verkoopprijs is €422.915. De woningmarkt is vrij oververhit. Dit betekent dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Langbroek. De doorlooptijd van een woning is kort en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Langbroek?

Een woonobject in Wijk bij Duurstede verbruikt gemiddeld 1210 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3080 electriciteit (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (820 kuub aardgas en 2350 kWh electriciteit. Een woning die vrijstaand gebouwd is is gemiddeld gezien een grootverbruiker (2070 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4360 kWh stroom). Steeds meer bezitters van huizen te koop in Langbroek passen duurzame artikelen zoals vloerisolatie, dakisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie, warmtepomp, dubbel glas toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor gezinnen wonen in Langbroek?

Dit gebied wordt omschreven als erg In deze gemeente zijn 23.914 personen in 10.096 huishoudens. Wat meer specifiek: 2.813 eenpersoonshuishoudens, 3.460 families zonder kinderen en 3.823 families met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,35 personen.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

In de eerste plaats stel je een vraagprijs op en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, een open huis dag of je eigen netwerk. In de volgende stap ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en ga je bezichtigingen inplannen. Als dat allemaal gelukt is gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de koopakte en de overdrachtsakte bij de notaris. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Langbroek?

In en rondom deze gemeente zijn er verschillende bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Langbroek realiseren. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.wijkbijduurstede.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Nibud, Milieucentraal voor postcodegebied 3947.

Plaats een reactie