Woning kopen Valkenburg aan de Geul

Jouw aanstaande woning kopen in Valkenburg aan de Geul? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Limburg. In de nabije buurt vind je voldoende faciliteiten als winkels en scholen. Tevens vind je hier een groen park en natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. De gemeente heeft 8.337 huizen (60,5% koop, 39,1% huur). De gemiddelde verkoopprijs stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €371.075. Op deze pagina vind je het woningaanbod in Valkenburg aan de Geul, contactgegevens van makelaars, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Daarnaast bieden we informatie over verschillende woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een mooie plaats in Limburg.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van rijwoningen en luxe villa’s.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €231.000, de gemiddelde transactieprijs is €371.075.
 • In de buurt vind je volop opties zoals scholen, kinderopvang, openbaar vervoer, sportclubs, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteValkenburg aan de Geul
Postcode6301
Netnummer043 (+3143)
Inwoners (gemeente)16.367
Aantal huishoudens7.894
Aantal huishoudens met kinderen2.191
Gemiddelde huishoudensgrootte2,02
Aantal woningen8.337
Aantal koopwoningen5.361
Aantal huurwoningen2.976
Gemiddelde woonoppervlakte140 m2
Gemiddelde WOZ€231.000
Gemiddelde verkoopprijs€371.075
Gemiddeld gasverbruik1390 m3
Gemiddeld stroomverbruik2840 kWh

Woningaanbod Valkenburg aan de Geul april 2024

In ons overzicht maak je kennis met alle huizen die te koop staan in april 2024. Selecteer op perceeloppervlakte, woonoppervlakte, woningtype, aantal kamers, bouwjaar, liggingen extra details als energielabel en mogelijkheden voor parkeren. Meer weten? Informeer dan bij de verkopende makelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook huizen die te koop staan in Beekdaelen, Voerendaal, Vaals, Gulpen-Wittem of Eijsden-Margraten.

woning-te-koop-valkenburg-aan-de-geul

Appartementen te koop Valkenburg aan de Geul

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Deze studio’s zijn voordelig, kennen goede bereikbaarheid, in de regel gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en zijn ook nog eens onderhoudsarm Negatieve aspecten zijn: de ruimte is beperkt, een tuin ontbreekt vaak en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Alle voorzieningen dichtbij en onderhoudsvriendelijk.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 67 m2 & 94 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 900 m3 gas en gem. 2030 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis Valkenburg aan de Geul

De betekenis van een tussenwoning is een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en ze verbruiken niet veel energie. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze zijn ook waardevast. Let wel op de volgende punten: weinig ruimte in en rondom huis en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een typische starterswoning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 84 m2 en 114 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1280 kuub gas + 2850 kWh aan elektriciteit.

Aanbod hoekwoningen

Een specifiek hoekhuis in Valkenburg aan de Geul is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt vaak de auto goed parkeren. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met tussenwoningen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 96 m2 & 120 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2980 kWh elektra en 1470 m3 gas verbruikt

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Valkenburg aan de Geul

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met slechts beperkte inkijk. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor het betaalbaar is. Negatieve aspecten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 123 m2 – 148 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3120 kWh elektra + 1620 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt erg veel ruimte in en om de woning en je ervaart bijzonder veel privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 152 m2 & 198 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3900 elektra (kWh) en 2100 gas (m3)afgenomen.

Samenvatting: een woning kopen in Valkenburg aan de Geul

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het het beste om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Vanaf het moment dat hij een goede calculatie heeft wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via platforms zoals Funda, Huispedia, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Valkenburg aan de Geul Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Probeer dan een afspraak te maken voor een rondleiding door het huis. Bij het doorlopen van de woning kun je zelf de woning opnemen.

 3. Bieden op een woning

  Je maximale bieding zul je moeten bepalen met een analyse van de te verwachten marktwaarde en wat je maximaal kunt lenen. Jij kunt ook informeren om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze woning deskundige kijkt mee tijdens de bezichtiging en stelt samen met jou het bod samen. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan ga je de koopakte tekenen. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles volgens afspraak erin staat en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering te bevestigen. Aan de hand van het biedbedrag, kosten koper (k.k.), eigen geld en een bouwdepot voor verbouwing zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat de maximale lening is en welke hypotheek geschikt is. In de laatste fase ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Makelaardijen en taxateurs in Valkenburg aan de Geul

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden en kopen van een huis. Deze makelaar heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en helpt je bij het verkoopproces. Goed om te weten: de NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxateur is een specialist die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet aan de hand van verschillende thema’s. Het taxatierapport heb je nodig bij het kopen van een woning, het oversluiten van een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In de onderstaande tabel vind je namen en adressen van taxateurs en makelaars in Valkenburg aan de Geul en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een erkend hypotheekadviseur in Valkenburg aan de Geul geeft financieel advies en helpt bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. De bank of adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.400 & €2.550. In het schema hier bieden we bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Valkenburg aan de Geul.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Valkenburg aan de Geul. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Valkenburg aan de Geul

Deze maand (april 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in de regio. In de lijst hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Valkenburg aan de Geul en omliggende plekken. Disclaimer: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Lees op deze website ook alles over Advieskosten hypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: onderwerpen over woningen aankopen

Wat kost gemiddeld een woning in Valkenburg aan de Geul kopen?

In de gemeente Valkenburg aan de Geul zijn er ruim 8.337 woningen. De verdeling is als volgt: 5.361 (60,5%) koopwoningen en 2.976 (39,1%) huurhuizen. Het woonoppervlakte is gemiddeld 140 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €231.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €371.075. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dit zorgt ervoor dat de keuzes zeer beperkt zijn en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Valkenburg aan de Geul. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Valkenburg aan de Geul?

Een huishouden in Valkenburg aan de Geul verbruikt qua energie gem. zo’n 1390 m3 aan gas en 2840 electriciteit (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (900 m3 gas voor verwarming en warm water en 2030 kWh electriciteit. Een vrijstaande woning is een grootverbruiker qua energie (2100 kuub aardgas en 3900 stroom (kWh)). Een aanmerkelijk deel eigenaren van huizen te koop in Valkenburg aan de Geul passen duurzame bronnen zoals zonnepanelen, dubbel glas, zonneboiler, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor gezinnen wonen in Valkenburg aan de Geul?

Deze gemeente heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente zijn 16.367 personen die we kunnen onderverdelen in 7.894 verschillende gezinnen. Wat meer specifiek: 2.998 eenpersoonshuishoudens, 2.705 huishoudens zonder kinderen en 2.191 gezinnen met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,02 personen (volwassenen en kinderen).

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Als eerste stel je een vraagprijs op en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via online marktplaatsen en sociale media. Daarbij zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en ga je bezichtigingen inplannen. In de volgende stap kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan is het tijd voor het (voorlopige) koopcontract en de akte van levering via een notaris. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Valkenburg aan de Geul?

In de omgeving zijn er verschillende bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Valkenburg aan de Geul laten uittekenen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.valkenburg.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 6341, 6342.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie