Woning kopen Scheulder

Van plan om een woning te kopen in Scheulder? Het is een erg populaire plek in de provincie Limburg. In de nabije omgeving zijn er uiteenlopende faciliteiten winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Daarnaast kan je hier genieten van een mooi en rustig natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. De gemeente herbergt in totaal 11.367 huizen (76,5% koophuis, 23,1% huurhuizen). De gemiddelde prijs van een huis is de laatste jaren fors toegenomen tot €386.121. Op deze website tonen wij het actuele woningaanbod in Scheulder, gegevens van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Verder bieden we informatie over verschillende woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een unieke plek in de provincie Limburg.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. bovenwoningen en grotere huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €279.000, de gemiddelde woningprijs is €386.121.
 • Veel voorzieningen zoals faciliteiten zoals natuurgebieden, winkels, openbaar vervoer, scholen, kinderopvang.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteEijsden-Margraten
PlaatsScheulder
Postcode6307
Netnummer043 (+3143)
Inwoners (gemeente)25.768
Aantal huishoudens11.078
Aantal huishoudens met kinderen3.907
Gemiddelde huishoudensgrootte2,29
Aantal woningen11.367
Aantal koopwoningen9.632
Aantal huurwoningen1.735
Gemiddelde woonoppervlakte165 m2
Gemiddelde WOZ€279.000
Gemiddelde verkoopprijs€386.121
Gemiddeld gasverbruik1510 m3
Gemiddeld stroomverbruik3150 kWh

Woningaanbod Scheulder april 2024

Met onze woningzoeker tref je de beschikbare koopwoningen in april 2024. Zoom verder in op ligging, perceeloppervlakte, aantal kamers, woningtype, bouwjaar, woonoppervlakteen additionele aspecten als isolatie & en de aanwezigheid van een tuin. Interesse? Mail of bel het makelaarskantoor voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op ons woningplatform bekijk je ook huizen die te koop staan in Ransdaal, Wijlre, Schin op Geul, Valkenburg & Lemiers.

woning-te-koop-scheulder

Een appartement kopen in Scheulder

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar, zijn uitstekend bereikbaar, zijn doorgaans gelijkvloers hebben lage stookkosten en vallen vaak binnen een VvE constructie. Belangrijke nadelen: de ruimte is beperkt, een tuin ontbreekt vaak en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Alle voorzieningen dichtbij en gemakkelijk in onderhoud.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 62 m2 & 94 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 960 m3 gas & 2220 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Scheulder

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Rijwoningen zijn betaalbaar en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze zijn doorgaans een goede investering. Nadelen zijn: geen grote opslagruimte en vooral buiten minimale privacy.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 85 m2 en 107 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1290 kuub gas en daarbij 2960 kWh elektriciteitsverbruik.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een specifiek hoekhuis in Scheulder is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt maar buren aan 1 kant, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijtjeswoningen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 83 m2 en 119 m2.
 • Schatting: er wordt 3100 kWh elektra en 1440 m3 gas afgenomen.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Scheulder

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Je geniet van maximale ruimte met voldoende beschutting. De totale bouwkosten deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Punten van aandacht zijn: dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 126 m2 & 152 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3170 kWh stroom + 1620 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Er is erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt een groot gevoel van privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 145 m2 en 195 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3890 elektra (kWh) + 2030 gas (m3)afgenomen.

In vijf stappen een woning kopen in Scheulder

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Als je naar woningen gaat zoeken dan doe je er goed aan om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Vanaf het moment dat het duidelijk is wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Op de website van Funda, maar ook Pararius, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Huispedia, Jaap.nl, Vbo.nl kan je 24/7 woningen te koop in Scheulder Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Wanneer je de woning doorloopt krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je maximale bod bepaal je op basis van de marktwaarde en wat je maximaal kunt lenen. Het kan handig zijn een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Hij of zij zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan wordt de koopakte opgesteld. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles klopt en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. Je koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen te bevestigen. A.d.h.v. het biedbedrag, notariële kosten, kosten koper, belastingen, spaargeld dat je zelf meeneemt en een bouwdepot voor verbouwing wordt voor jou berekend wat de financieringsbehoefte is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. In de laatste fase die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Taxateurs en makelaars in Scheulder

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden van een passend koophuis. Deze huis-expert weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxateur is een specialist die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Een taxatierapport is een vereiste bij het aanvragen van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de bijgaande tabel tref je adresgegevens van taxateurs en makelaars in Scheulder en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een goede hypotheekadviseur in Scheulder geeft advies bij het verkrijgen van een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur bekijkt jouw financiële situatie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.450 – €3.300. In het schema hier tref je namen en adressen van financieel adviseurs in Scheulder.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Scheulder. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Scheulder

De afgelopen periode (april 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze gemeente. In de zoekmachine hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Scheulder en net daarbuiten. Goed om te weten: het gaat hier enkel om vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Check ook meer details over Moderne woning.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: Info over koophuizen kopen

Hoe duur is een woning in Scheulder kopen?

In deze gemeente Eijsden-Margraten zijn er ruim 11.367 woonhuizen. Er zijn 9.632 (76,5%) koopwoningen en 1.735 (23,1%) huurwoningen. De gemiddelde gebruiksoppervlakte is 165 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €279.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €386.121. De woningmarkt is vrij oververhit. Dat wil zeggen dat dat er maar weinig aanbod is en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Scheulder. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Scheulder?

Een woning in Eijsden-Margraten kent een gem. verbruik van 1510 m3 gas voor verwarming en warm water en 3150 stroom (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (960 m3 aan gas en 2220 kWh stroom. Een vrijstaand huis is een grootverbruiker qua energie (2030 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3890 elektra (kWh)). Veel bezitters van huizen te koop in Scheulder passen duurzame producten zoals spouwmuurisolatie, dubbel glas, zonnepanelen, vloerisolatie, warmtepomp, dakisolatie toe om hun energiekosten te minderen.

Welk type gezinnen wonen in Scheulder?

Deze regio wordt omschreven als erg In deze gemeente wonen 25.768 mensen in 11.078 verschillende gezinnen. Dit zijn 2.963 eenpersoonshuishoudens, 4.208 gezinnen zonder kinderen en 3.907 gezinnen met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,29 personen (volwassenen en kinderen).

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Ten eerste stel je een vraagprijs op en ga je aan de slag met een verkoopplan. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, een open dag organiseren of via bekenden, vrienden en familie. Nu style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Vervolgens komen de biedingen binnen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de voorlopige koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Scheulder?

In en rondom deze gemeente zijn meerdere bouwkavels beschikbaar die reeds een woonbestemming hebben. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Scheulder bouwen of laten bouwen. Neem contact op met de gemeente (www.eijsden-margraten.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Nibud, Rvo.nl, Milieucentraal, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 6307.

Plaats een reactie