Woning kopen Valkenswaard

Wil je een woning kopen in Valkenswaard? Het is een gezellige plaats in de provincie Noord-Brabant. In de regio heb je verschillende voorzieningen als winkels, scholen en openbaar vervoer. In aanvulling daarop is er vlakbij een mooi en rustig natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In de gemeente zijn er in totaal 14.885 huizen (59,8% koophuis, 40,1% huur). De prijs van een huis neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €403.714. Op deze informatieve website bekijk je het nieuwe woningaanbod in Valkenswaard, adressen van kantoren als makelaardijen, taxateurs en hypotheekmakelaars. Daarnaast lees je meer informatie over verschillende woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Noord-Brabant.
 • Je hebt de keuze uit kamers, appartementen en grote gezinswoningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €281.000, de gemiddelde woningprijs is €403.714.
 • Veel voorzieningen zoals mogelijkheden zoals sportclubs, winkels, restaurants, natuurgebieden, kinderopvang.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteValkenswaard
Postcode5554
Netnummer040 (+3140)
Inwoners (gemeente)31.193
Aantal huishoudens14.493
Aantal huishoudens met kinderen4.477
Gemiddelde huishoudensgrootte2,13
Aantal woningen14.885
Aantal koopwoningen11.253
Aantal huurwoningen3.632
Gemiddelde woonoppervlakte129 m2
Gemiddelde WOZ€281.000
Gemiddelde verkoopprijs€403.714
Gemiddeld gasverbruik1250 m3
Gemiddeld stroomverbruik2990 kWh

Woningaanbod Valkenswaard mei 2024

Met onze woningzoeker maak je kennis met het actuele woningaanbod van mei 2024. Zoom verder in op woningtype, aantal kamers, woonoppervlakte, vraagprijs, perceeloppervlakte, liggingen additionele aspecten als energieneutraal of mogelijkheden voor parkeren. Extra info nodig? Bezoek dan de makelaardij en bespreek de opties voor een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook huizen te koop in Bergeijk, Waalre, Reusel-De Mierden, Bladel & Eersel.

woning-te-koop-valkenswaard

Een appartement kopen in Valkenswaard

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, zijn uitstekend bereikbaar, bijna altijd gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en het onderhoud is zeer beperkt. Belangrijke nadelen: de ruimte is beperkt, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Alles gelijkvloers en lagere woonlasten.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 60 m2 – 103 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 730 m3 gas & 2100 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis kopen Valkenswaard

Een tussenwoning is een woningtype die grenst aan tenminste twee andere huizen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Rijwoningen zijn betaalbaar en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Wat betreft de nadelige aspecten: weinig ruimte rondom de woning en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een echte starterswoning.
 • Voordelig en comfortabel.
 • Vloeroppervlakte tussen de 88 m2 & 108 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1160 kuub gas + 2880 kWh aan elektriciteit.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Valkenswaard is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt meer groen om de woning, je hebt veel meer vrijheid, minder last van schaduw en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Ze zijn vaak wat duurder dan tussenwoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 94 m2 en 125 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 3000 kWh stroom + 1320 m3 gas ingekocht.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Valkenswaard

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Punten waar je op moet letten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 122 m2 & 149 m2.
 • Verwachting: er wordt 3430 kWh elektra en 1520 kuub gas verstookt.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Er is erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je bent lekker op jezelf: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vaak zijn het wel dure huizen. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 150 m2 & 202 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4540 stroom (kWh) + 2100 gas (m3) ingekocht.

Uitleg: een woning kopen in Valkenswaard

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het een goed idee om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Eens hij een goede calculatie heeft wat je kunt lenen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Een bezichtiging plannen

  Via websites als Funda, Pararius, Jaap.nl, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Valkenswaard Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een uitgebreide rondleiding. Op het moment dat je een bezichtiging doet kun je zelf de woning opnemen.

 3. Breng een bod uit

  Jouw bod stel je samen a.d.h.v. de marktwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Jij kunt ook informeren om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze persoon zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Is jouw bod het winnende bod? De koopakte zal dan worden samengesteld. Loop na of alles volgens afspraak erin staat en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Nu is het tijd om de financiering van de woning rond te maken. Op basis van koopsom, kosten koper, spaartegoeden en noodzakelijke verbouwingen wordt voor jou berekend wat de maximale lening is en welke hypotheek geschikt is. Helemaal aan het einde onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Valkenswaard

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze woningdeskundige weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxatie expert is een specialist die de waarde van een woning bepaalt door te kijken naar diverse aspecten. Het taxatierapport is nodig bij het afsluiten van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de tabel hieronder bekijk je adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Valkenswaard en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Valkenswaard helpt je van A tot Z bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. Jouw adviseur bekijkt jouw financiële situatie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.550 en €2.550. In onderstaande lijst bieden we contactgegevens van financieel adviseurs in Valkenswaard.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Valkenswaard. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Valkenswaard

In mei 2024 zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze streek. In het overzicht hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Valkenswaard en omliggende plekken. Erg belangrijk: dit zijn alleen de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Check ook meer details over Halfvrijstaande woning.

Bekijk het aanbod op funda

Belangrijke koophuis vragen en antwoorden

Wat kost een woning in Valkenswaard kopen?

In en rondom de gemeente Valkenswaard zijn er ruim 14.885 huizen. Het gaat daarbij om 11.253 (59,8%) koopwoningen en 3.632 (40,1%) huurhuizen. De gemiddelde vloeroppervlakte is 129 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €281.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €403.714. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dat houdt in dat dat er maar weinig aanbod is en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Valkenswaard. Je moet er heel snel bij zijn en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Valkenswaard?

Een huishouden in Valkenswaard gebruikt gemiddeld 1250 kuub aardgas en 2990 kWh electriciteit. Een flat of appartement is relatief zuinig (730 m3 gas voor verwarming en warm water en 2100 kWh stroom. Een vrijstaande woning heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (2100 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4540 kWh electriciteit). Veel eigenaren van huizen te koop in Valkenswaard passen duurzame bronnen zoals zonnepanelen, zonneboiler, dubbel glas, dakisolatie, warmtepomp, vloerisolatie toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Valkenswaard?

Deze regio kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente leven 31.193 inwoners in 14.493 huishoudens. Dit zijn 5.036 eenpersoonshuishoudens, 4.980 huishoudens zonder kinderen en 4.477 gezinnen met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,13 inwoners.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Aan het begin bepaal je de vraagprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Maak gebruik van Funda, een open huis dag of social media en marktplaats. Ook zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en maak je afspraken voor een rondleiding. In de vervolgstap komen de biedingen binnen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan leg je afspraken vast in de voorlopige koopovereenkomst en de overdrachtsakte bij de notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Valkenswaard?

In de omgeving zijn meerdere bouwkavels beschikbaar met een woonbestemming. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Valkenswaard bouwen of laten bouwen. Informeer bij de gemeente (www.valkenswaard.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Milieucentraal, Rvo.nl, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 5550, 5551, 5552, 5553, 5554, 5555, 5556.

Plaats een reactie