Woning kopen Reusel-De Mierden

Alles weten over woning kopen in Reusel-De Mierden? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Noord-Brabant. In en rondom deze plek zijn er veel voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. Daarbij vind je in de directe omgeving een heerlijk natuurgebied om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. In de gemeente zijn er in totaal 5.523 huizen (77,8% koopwoning, 22,1% huur). De koopsom van een huis neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €402.421. Op deze pagina ontdek je het huidige woningaanbod in Reusel-De Mierden, adresgegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en hypotheekmakelaars. Daarnaast vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een unieke plek in de provincie Noord-Brabant.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van rijtjeshuizen en grotere huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €299.000, de gemiddelde verkoopprijs is €402.421.
 • In de regio vind je volop mogelijkheden zoals restaurants, winkels, sportclubs, natuurgebieden, kinderopvang.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteReusel-De Mierden
Postcode5541
Netnummer0497 (+31497)
Inwoners (gemeente)13.112
Aantal huishoudens5.491
Aantal huishoudens met kinderen2.006
Gemiddelde huishoudensgrootte2,37
Aantal woningen5.523
Aantal koopwoningen4.895
Aantal huurwoningen628
Gemiddelde woonoppervlakte163 m2
Gemiddelde WOZ€299.000
Gemiddelde verkoopprijs€402.421
Gemiddeld gasverbruik1450 m3
Gemiddeld stroomverbruik3600 kWh

Woningaanbod Reusel-De Mierden juni 2024

In het overzicht hieronder maak je kennis met het actuele woningaanbod van juni 2024. Kies op basis van woonoppervlakte, perceeloppervlakte, aantal kamers, vraagprijs, woningtype, bouwjaaren meer onderwerpen zoals isolatie en mogelijkheden voor parkeren. Neem contact op met de makelaardij voor een snelle bezichtiging Via deze website bekijk je ook huizen te koop in Valkenswaard, Bergeijk, Bladel, Eersel of Veldhoven.

woning-te-koop-reusel-de-mierden

Een appartement kopen in Reusel-De Mierden

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn niet duur, gebouwd op centraal gelegen locaties, zijn doorgaans gelijkvloers ze zijn energiezuinig en je hebt weinig onderhoud. Negatieve aspecten zijn: je hebt minder ruimte, je moet de tuin vaak delen en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Een prettige ligging en een goede investering voor de lange termijn.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 69 m2 – 90 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 830 m3 gas & 2330 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis Reusel-De Mierden

Een tussenwoning is een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je zit dus aan beide kanten vast. Rijwoningen zijn betaalbaar en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn geliefd wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Wat betreft de nadelige aspecten: geen grote opslagruimte en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een echte starterswoning.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 87 m2 – 113 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1040 kuub gas en 3030 kWh aan stroom.

Aanbod hoekwoningen

Een fraai hoekhuis in Reusel-De Mierden is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt iets meer beschutting, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De marktprijzen liggen wat hoger dan een rijtjeshuis en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 93 m2 – 117 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 3200 kWh elektriciteit & 1230 m3 gas gebruikt.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Reusel-De Mierden

Een twee onder een kap betekent 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor het financieel haalbaar blijft. Nadelen zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 124 m2 & 151 m2.
 • Verwachting: er wordt 3540 kWh elektra & 1400 kuub gas verstookt.

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Je geniet van ontzettend veel woonruimte en je ervaart bijzonder veel privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 150 m2 en 197 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4300 elektriciteit (kWh) en 1840 gas (m3)afgenomen.

In 5 stappen: een woning kopen in Reusel-De Mierden

 1. Mijn maximale hypotheek

  Wanneer je op woningjacht gaat dan doe je er goed aan om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Eens hij berekend heeft wat je verantwoord kan lenen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Woningen bezichtigen

  Via websites als Funda, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl kan je razendsnel woningen te koop in Reusel-De Mierden Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Bel de makelaar dan direct voor het bezichtigen van het huis. Bij het bekijken van de woning zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je maximale bieding zul je moeten bepalen met een analyse van de te verwachten marktwaarde en wat je maximaal kunt lenen. Het kan handig zijn een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze specialist zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en adviseert je over de bieding. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Bekijk goed of alle gegevens juist staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst passeert bij de notaris. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Nu is het zaak om de financiering van het huis definitief te regelen. Gebaseerd op de overeengekomen prijs, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, eigen middelen en een bouwdepot voor verbouwing berekent de adviseur wat het hypotheekbedrag moet worden en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Als laatste moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Taxateurs en makelaardijen in Reusel-De Mierden

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden van een geschikte woning. Deze huis-expert kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Tip: de NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die de marktwaarde van een object berekend na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Zo’n taxatierapport is een dossierstuk bij het aankopen van een huis, een offerte voor een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de onderstaande tabel bekijk je namen en adressen van taxateurs en makelaars in Reusel-De Mierden en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een erkend hypotheekadviseur in Reusel-De Mierden geeft je natuurlijk advies bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. De bank of adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.750 – €2.550. In de volgende weergave check je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Reusel-De Mierden.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Reusel-De Mierden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Reusel-De Mierden

Afgelopen maand (juni 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze regio. Hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Reusel-De Mierden en in de buurt. Let op: dit zijn puur vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Check ook meer details over Vrijstaande woning .

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat kost gemiddeld een woning in Reusel-De Mierden kopen?

In deze gemeente Reusel-De Mierden zijn er ruim 5.523 woonhuizen. Er zijn 4.895 (77,8%) koopwoningen en 628 (22,1%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. woonoppervlak van 163 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €299.000 en de gem. marktprijs is €402.421. De woningmarkt is krap. Dit houdt in dat er maar beperkt aanbod is en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Reusel-De Mierden. Woning zijn vaak snel verkocht en je dient vaak flink te overbieden.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Reusel-De Mierden?

Een woning in Reusel-De Mierden verbruikt gemiddeld 1450 kuub gas en 3600 electriciteit (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (830 m3 gas voor verwarming en warm water en 2330 kWh electriciteit. Een vrijstaande woning gebruikt vaak het meeste energie (1840 m3 per jaar aan gas en 4300 kWh electriciteit). Een aanmerkelijk deel huizenbezitters van huizen te koop in Reusel-De Mierden passen duurzame bronnen zoals warmtepomp, dubbel glas, spouwmuurisolatie, zonneboiler, vloerisolatie, zonnepanelen toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor type families wonen in Reusel-De Mierden?

Deze regio kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente leven 13.112 mensen in 5.491 huishoudens. Hier wonen 1.551 eenpersoonshuishoudens, 1.934 gezinnen zonder kinderen en 2.006 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,37 mensen.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Allereerst moet je een verkoopprijs bepalen en overweeg je de inzet van een verkoopsite. De meest gangbare middelen zijn Funda, een open huis dag of via online marktplaatsen en sociale media. Hierna moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en leg je bezichtigen vast in de agenda. Als dat allemaal gelukt is gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan leg je alles vast in de (voorlopige) koopovereenkomst en de akte van overdracht (via de notaris). De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Reusel-De Mierden?

In de omgeving kun je kiezen voor bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Reusel-De Mierden plaatsen. Informeer bij de gemeente (www.reuseldemierden.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Nibud voor postcodegebied 5540, 5541.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie