Woning kopen Bladel

Plannen om een woning te kopen in Bladel? Het is een heerlijke plek in de provincie Noord-Brabant. In de regio bestaan er veel voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. Daarnaast geniet je hier ook van een groot natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. In 2024 zijn er in de gemeente 8.841 woningen (74,7% koop, 24,8% huurhuis). De woningprijs stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €409.300. Op dit woningportaal bieden wij het laatste woningaanbod in Bladel, adresgegevens van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Verder lees je alles over de meest populaire woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Noord-Brabant.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. bovenwoningen en exclusieve chalets.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €307.000, de gemiddelde prijs van een woning is €409.300.
 • In de buurt vind je volop mogelijkheden zoals restaurants, sportclubs, winkels, natuurgebieden, scholen.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteBladel
Postcode5531
Netnummer0497 (+31497)
Inwoners (gemeente)20.390
Aantal huishoudens8.650
Aantal huishoudens met kinderen3.072
Gemiddelde huishoudensgrootte2,33
Aantal woningen8.841
Aantal koopwoningen7.426
Aantal huurwoningen1.415
Gemiddelde woonoppervlakte155 m2
Gemiddelde WOZ€307.000
Gemiddelde verkoopprijs€409.300
Gemiddeld gasverbruik1340 m3
Gemiddeld stroomverbruik3300 kWh

Woningaanbod Bladel mei 2024

Hieronder krijg je inzicht in alle huizen die deze maand (mei 2024) te koop staan. Selecteer op woningtype, vraagprijs, perceeloppervlakte, aantal kamers, bouwjaar, woonoppervlakteen relevante factoren als verwarming & mogelijkheden voor parkeren. Je kunt direct contact zoeken met de makelaardij en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op onze website vind je ook huizen die te koop staan in Reusel-De Mierden, Valkenswaard, Eersel, Veldhoven of Meierijstad.

woning-te-koop-bladel

Eigen appartement kopen in Bladel

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, kennen goede bereikbaarheid, bijna altijd gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en vallen vaak binnen een VvE constructie. Belangrijke nadelen: het woonoppervlak is niet al te groot, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Gunstige ligging en geen tuinonderhoud.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 69 m2 & 95 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 770 m3 gas en doorgaans 2150 kWh stroom.

Rijtjeshuis kopen Bladel

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en ze verbruiken niet veel energie. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze zijn doorgaans een goede investering. Wat betreft de nadelige aspecten: geen garage en vooral buiten minimale privacy.

 • Een echte starterswoning.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 70 m2 en 108 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1080 kuub gas en +/- 2770 kWh elektriciteitsverbruik.

Hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Bladel is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt meer groen om de woning, je hebt iets meer beschutting, er komt meer daglicht binnen en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Ze zijn vaak wat duurder dan een rijtjeswoning en hebben iets hogere stookkosten.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 84 m2 & 113 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2890 kWh elektra & 1190 m3 gas verbruikt

2-onder-1-kap woningen Bladel

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Het is een heel ruim huis met slechts beperkte inkijk. De aanneemsom deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Punten van aandacht zijn: dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 133 m2 – 142 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3460 kWh elektra & 1360 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je geniet een grote mate van privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 142 m2 – 204 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4280 stroom (kWh) & 1880 gas (m3) verbruikt

Uitleg: een woning kopen in Bladel

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het verstandig om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Vanaf het moment dat je inzicht hebt in wat jouw bestedingsruimte is kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Pararius, Vbo.nl kan je 24/7 woningen te koop in Bladel Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Bel de makelaar dan direct voor een rondleiding door het huis. Bij de bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Maximale bod berekenen

  Je maximale bieding zal afhangen van de WOZ-waarde en wat je maximaal kunt lenen. Jij kunt ook informeren om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze makelaar zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Kijk goed of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden staan. De gezamenlijke koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van jouw volgende huis af te handelen. A.d.h.v. het bod, notariële kosten, kosten koper, belastingen, in te brengen spaargeld en te verwachten verbouwkosten en investeringen zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat de maximale lening is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Nu ben je bijna klaar. Als laatste ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Bladel

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het aankopen van een woning. Deze persoon zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze beschikt over de juiste kennis en opleiding. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt op basis van vaste criteria. Een dergelijk taxatierapport is benodigd voor het aanvragen van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de onderstaande tabel bieden wij adresgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Bladel en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een goede hypotheekadviseur in Bladel helpt je van A tot Z bij alle zaken omtrent een hypotheek. Jouw adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.800 en €2.900. In de opsomming hierna bieden we bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Bladel.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Bladel. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Bladel

Afgelopen maand (mei 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze gemeente. In de lijst hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Bladel en omgeving. Let op: het gaat hierbij om de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Lees ook verder over Appartement.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koophuis gerelateerde vragen

Wat kost een woning in Bladel kopen?

In de gemeente Bladel zijn er 8.841 huizen. Hierbij spreken we van 7.426 (74,7%) koopwoningen en 1.415 (24,8%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. gebruiksoppervlakte van 155 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €307.000 en de gem. verkoopprijs is €409.300. De woningmarkt is vrij oververhit. Dit betekent dat er maar beperkt aanbod is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Bladel. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Bladel?

Een woning in Bladel verbruikt qua energie gem. zo’n 1340 kuub aardgas en 3300 kWh electriciteit. Een flat of appartement is relatief zuinig (770 kuub gas en 2150 kWh stroom. Een vrijstaande woning neemt flink meer energie af (1880 m3 aan gas en 4280 kWh stroom). Veel bezitters van huizen te koop in Bladel passen duurzame verwarmingsbronnen als zonnepanelen, dubbel glas, spouwmuurisolatie, warmtepomp, zonneboiler, dakisolatie toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Welk type huishoudens wonen in Bladel?

Deze regio kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente zijn 20.390 inwoners in 8.650 verschillende huishoudens. Hier wonen 2.560 eenpersoonshuishoudens, 3.018 huishoudens zonder kinderen en 3.072 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,33 personen.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase calculeer je de huidige marktprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Bekende kanalen zijn Funda, een open huis dag of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Vervolgens zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. In de volgende stap kunnen huizenzoekers een bod doen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan is het tijd voor de koopakte en de akte van levering via een notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Bladel?

In en rondom deze gemeente zijn diverse bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Bladel zetten. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.bladel.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Nibud voor postcodegebied 5530, 5531.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie