Woning kopen Eersel

Jouw ideale woning kopen in Eersel? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Noord-Brabant. In deze levendige buurt heb je toegang tot verschillende faciliteiten winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. In aanvulling daarop geniet je hier ook van mooie natuurgebieden waar je heerlijk samen kunt zijn. In de gemeente staan er 8.511 woningen (73,3% koopwoning, 26,6% huurhuis). De koopsom van een huis is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €470.135. Op dit woningplatform check je het laatste woningaanbod in Eersel, contactgegevens van makelaardijen, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. Ook tonen wij extra informatie over huizentypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een mooie plaats in Noord-Brabant.
 • Je hebt de keuze uit benedenwoningen en grote gezinswoningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €327.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €470.135.
 • In de regio vind je volop mogelijkheden zoals natuurgebieden, scholen, openbaar vervoer, restaurants, sportclubs.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteEersel
Postcode5521
Netnummer0497 (+31497)
Inwoners (gemeente)19.313
Aantal huishoudens8.118
Aantal huishoudens met kinderen2.833
Gemiddelde huishoudensgrootte2,32
Aantal woningen8.511
Aantal koopwoningen7.037
Aantal huurwoningen1.474
Gemiddelde woonoppervlakte162 m2
Gemiddelde WOZ€327.000
Gemiddelde verkoopprijs€470.135
Gemiddeld gasverbruik1430 m3
Gemiddeld stroomverbruik3360 kWh

Woningaanbod Eersel mei 2024

In het overzicht hieronder blader je door alle huizen die te koop staan in mei 2024. Je kunt eenvoudig zoeken op woonoppervlakte, vraagprijs, bouwjaar, perceeloppervlakte, aantal kamers, woningtypeen extra details als energielabel & aanwezigheid van een bad. Interesse? Mail of bel de verkoopmakelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je huizen die te koop staan in Bladel, Reusel-De Mierden, Veldhoven, Meierijstad en Land van Cuijk.

woning-te-koop-eersel

Appartementen te koop Eersel

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, ze zijn centraal gelegen, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, zijn zeer energiezuinig en je hebt weinig onderhoud. Niet vergeten: slechts een beperkt vloeroppervlak, een tuin ontbreekt vaak en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Een prettige ligging en zeer betaalbaar.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 69 m2 – 98 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 980 m3 gas & 2540 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis Eersel

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je zit dus aan beide kanten vast. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze zijn doorgaans een goede investering. Nadelen zijn: geen grote opslagruimte en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 78 m2 en 118 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1070 kuub gas en 2870 kWh aan elektriciteit.

Een hoekwoning kopen

Een fraai hoekhuis in Eersel is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt meer groen om de woning, je hebt maar buren aan 1 kant, je hebt ook lichtinval van de zijkant en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Je betaald wat meer in verhouding tot een tussenwoning en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 84 m2 & 121 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2860 kWh elektriciteit en 1200 m3 gas ingekocht.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Eersel

Een twee onder een kap betekent 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met voldoende beschutting. De aanneemsom deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Nadelen zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 129 m2 en 141 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3430 kWh elektriciteit + 1420 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Belangrijkste voordelen: enorm veel (woon)ruimte en je bent lekker op jezelf: je hebt praktisch geen last van de buren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 154 m2 & 196 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4240 elektra (kWh) en 1980 gas (m3) ingekocht.

In 5 stappen: een woning kopen in Eersel

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het een goed idee om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Eens hij berekend heeft wat je verantwoord kan lenen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Een bezichtiging plannen

  Via platforms zoals Funda, Huispedia, Jaap.nl, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl kan je razendsnel woningen te koop in Eersel Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Maak dan direct een afspraak voor het bezichtigen van het huis. Op het moment dat je een bezichtiging doet krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Start met het biedingsproces

  Je maximale bod bereken je door te kijken naar de te verwachten marktwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. In veel situaties is het een aanrader om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze expert gaat samen met jou het huis bekijken en adviseert je over de bieding. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Is jouw bod het winnende bod? Dan ga je de koopakte tekenen. Neem goed door of alles klopt en of de ontbindende voorwaarden staan. Je koopovereenkomst passeert bij de notaris. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Nu is het zaak om de financiering van het huis rond te maken. D.m.v. aankoopsom, kosten koper, spaartegoeden en toekomstige verbouwingen zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat de financieringsbehoefte is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Als laatste maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Eersel

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het aankopen van een woning. Deze persoon zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Goed om te weten: de NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxateur is een onafhankelijk persoon die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft op basis van vaste criteria. Zo’n taxatierapport is nodig bij het verkrijgen van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In de bijgaande tabel tonen wij adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Eersel en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een erkend hypotheekadviseur in Eersel helpt je van A tot Z bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. Jouw adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.850 – €2.800. In het schema hier bieden we namen en adressen van financieel adviseurs in Eersel.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Eersel. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Eersel

In mei 2024 zijn er weer veel woningen verkocht in deze gemeente. In de lijst hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Eersel en daarbuiten. Disclaimer: het gaat hier enkel om vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Check ook meer details over 2-onder-1-kap.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ koophuis: veelgestelde vragen en antwoorden

Wat kost gemiddeld een woning in Eersel kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Eersel zijn er 8.511 woningen. Het gaat om 7.037 (73,3%) koopwoningen en 1.474 (26,6%) huurhuizen. Alle woningen bij elkaar hebben een woonoppervlakte van gemiddeld 162 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €327.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €470.135. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dit heeft als gevolg dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Eersel. Je moet er heel snel bij zijn en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Eersel?

Een woonobject in Eersel gebruikt gemiddeld 1430 m3 gas en 3360 electriciteit (kWh). Een appartement of flat is relatief zuinig (980 kuub gas en 2540 electriciteit (kWh). Een huis dat vrijstaand is is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1980 m3 per jaar aan gas en 4240 kWh electriciteit). Steeds meer huizenbezitters van huizen te koop in Eersel passen duurzame producten zoals vloerisolatie, zonneboiler, dubbel glas, spouwmuurisolatie, warmtepomp, zonnepanelen toe om hun energierekening te verlagen.

Welk type gezinnen wonen in Eersel?

Deze buurt kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente zijn 19.313 personen in 8.118 verschillende huishoudens. Wat meer specifiek: 2.383 eenpersoonshuishoudens, 2.902 huishoudens zonder kinderen en 2.833 gezinnen met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,32 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Om te beginnen denk je na over de vraagprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. De meest gangbare middelen zijn Funda, een open dag organiseren of via online marktplaatsen en sociale media. Ook zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en leg je bezichtigen vast in de agenda. Nu starten biedingen en onderhandelingen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de (voorlopige) koopakte en de leveringsakte bij de notaris. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Eersel?

In en rondom deze gemeente zijn meerdere bouwkavels beschikbaar die al een woonbestemming hebben. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Eersel plaatsen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.eersel.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Consumentenbond, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Nibud voor postcodegebied 5520, 5521.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie