Woning kopen Veendam

Wil je een woning kopen in Veendam? Het is een geweldige plek in de provincie Groningen. In de nabije buurt heb je toegang tot uiteenlopende dagelijkse voorzieningen als winkels, scholen en openbaar vervoer. Bovendien geniet je hier ook van een park en natuurgebied om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. In de gemeente zijn er 12.906 woningen (65% koopwoning, 34,8% huur, vrije sector en sociaal). De gemiddelde prijs van een woning is de afgelopen jaren flink gestegen richting €231.374. Op dit woningportaal vind je het actuele woningaanbod in Veendam, contactgegevens van makelaars, taxateurs en hypotheekadviseurs. In aanvulling daarop vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een heerlijke plek in Groningen.
 • Er is een mix van kleinere huizen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €151.000, de gemiddelde woningprijs is €231.374.
 • In de directe omgeving zijn diverse faciliteiten zoals sportclubs, restaurants, kinderopvang, scholen, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteVeendam
Postcode9641
Netnummer0598 (+31598)
Inwoners (gemeente)27.384
Aantal huishoudens12.654
Aantal huishoudens met kinderen4.149
Gemiddelde huishoudensgrootte2,14
Aantal woningen12.906
Aantal koopwoningen10.158
Aantal huurwoningen2.748
Gemiddelde woonoppervlakte124 m2
Gemiddelde WOZ€151.000
Gemiddelde verkoopprijs€231.374
Gemiddeld gasverbruik1470 m3
Gemiddeld stroomverbruik2680 kWh

Woningaanbod Veendam mei 2024

In deze lijst tref je alle huizen die te koop staan in mei 2024. Filter eenvoudig op perceeloppervlakte, vraagprijs, aantal kamers, woonoppervlakte, bouwjaar, woningtypeen extra details als zuinigheid & parkeeropties. Meer weten? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook het actuele woningaanbod in Pekela, Oldambt, Midden-Groningen, Westerwolde en Stadskanaal.

woning-te-koop-veendam

Aanbod appartement kopen in Veendam

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Deze studio’s zijn voordelig, vaak gelegen op een centrale plek, vaak gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en de VvE doet het onderhoud. Belangrijke nadelen: het is een relatief kleine woning, er is geen eigen tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Centraal gelegen en zeer levensloopbestendig.
 • Woonoppervlak tussen de 62 m2 en 91 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 910 m3 gas & 1770 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis te koop Veendam

Met een tussenwoning bedoelen we een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Er zijn ook nadelen: vaak een klein tuintje en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 70 m2 – 108 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1360 kuub gas en +/- 2470 kWh elektriciteit.

Hoekwoning

Een net hoekhuis in Veendam is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt meer groen om de woning, je hebt wat minder inkijk, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je hebt meer opties voor een uitbouw. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijtjeswoningen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 100 m2 – 130 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2620 kWh elektriciteit en 1510 m3 gas ingekocht.

2-onder-1 kap woning Veendam

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met slechts beperkte inkijk. De aanneemsom deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Aandachtspunten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 120 m2 en 153 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2860 kWh elektriciteit en 1520 kuub gas ingekocht.

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van enorm veel (woon)ruimte en je hebt maximale privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 143 m2 & 204 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3460 elektriciteit (kWh) en 1950 gas (m3) afgenomen.

In 5 stappen: een woning kopen in Veendam

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het een goed idee om te beginnen met een financiële check. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Eens het duidelijk is wat je verantwoord kan lenen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Pararius, Jaap.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl kan je 24/7 woningen te koop in Veendam zoeken. Heb je iets moois gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor een rondleiding door het huis. Bij de bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je maximale bod zul je moeten bepalen met een analyse van de WOZ-waarde en wat je maximaal kunt lenen. In veel situaties is het een aanrader om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze professional kijkt mee tijdens de bezichtiging en adviseert je over de bieding. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! De koopakte zal dan worden samengesteld. Controleer zorgvuldig of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De overeengekomen koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  De volgende stap is om de financiering van jouw volgende huis te bevestigen. Aan de hand van woningwaarde, kosten koper (k.k.), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en toekomstige verbouwingen berekent de adviseur wat de maximale lening is en welke hypotheek daarbij past. Afsluitend die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaardijen en taxateurs in Veendam

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze persoon weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en komt op voor jouw belangen als verkoper. Goed om te weten: de NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxateur is een deskundige die de waarde van een woning bepaalt op basis van een aantal factoren. Een actueel taxatierapport heb je nodig bij het verkrijgen van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de tabel hieronder vind je contactgegevens van taxatie experts en makelaars in Veendam en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een erkend hypotheekadviseur in Veendam geeft je persoonlijk advies bij het afsluiten van een hypotheek. Jouw adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.700 – €2.950. In de opsomming hierna tref je adressen van financieel adviseurs in Veendam.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Veendam. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Veendam

Deze maand (mei 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze omgeving. In onderstaande visuele weergave tonen wij de recent verkochte woningen in Veendam en omliggende plekken. Belangrijk: het gaat hierbij om de vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Lees op deze website ook alles over Abonnementen vergelijken.

Bekijk het aanbod op funda

Alles wat je moet weten over een woning kopen

Wat kost gemiddeld een woning in Veendam kopen?

In de hele gemeente Veendam bestaan er circa 12.906 woningen. We maken onderscheid tussen 10.158 (65%) koopwoningen en 2.748 (34,8%) huurhuizen. De gemiddelde woonoppervlakte is 124 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €151.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €231.374. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dit zorgt ervoor dat het aanbod klein is en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Veendam. Woningen staan kort te koop en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Wat is het energieverbruik van woningen in Veendam?

Een huis in Veendam heeft een verbruik van gemiddeld 1470 m3 per jaar aan gas en 2680 electriciteit (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (910 m3 gas en 1770 stroom (kWh). Een huis dat vrijstaand is is topverbruiker qua energie (1950 kuub aardgas en 3460 stroom (kWh)). Een groeiend aantal eigenaren van huizen te koop in Veendam passen duurzame bronnen zoals warmtepomp, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, zonneboiler, vloerisolatie, dakisolatie toe om de energierekening te verminderen.

Welk type gezinnen wonen in Veendam?

Deze woonplaats is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente leven 27.384 inwoners in 12.654 verschillende huishoudens. Hier wonen 4.415 eenpersoonshuishoudens, 4.090 huishoudens zonder kinderen en 4.149 huishoudens met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,14 mensen.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Om te beginnen calculeer je de huidige marktprijs en maak je een publiciteitsplan. Bijvoorbeeld via Funda, een open huis dag of via online marktplaatsen en sociale media. Ook ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en leg je bezichtigen vast in de agenda. In de volgende stap gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. een mooi bod ontvangen? Dan leg je alles vast in de voorlopige koopovereenkomst en de overdrachtsakte bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Veendam?

In de omgeving zijn er verschillende bouwkavels met een woonbestemming. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Veendam laten uittekenen. Informeer bij de gemeente (www.veendam.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 9640, 9641, 9642, 9644, 9645, 9646.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie