Woning kopen Westkapelle

Plannen om een woning te kopen in Westkapelle? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Zeeland. In de nabije omgeving zijn er veel dagelijkse voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. Daarnaast ontdek je hier een groen park en natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. De gemeente biedt 10.997 huizen (78,4% koopwoning, 20,1% huurhuizen). De koopsom van een huis is de laatste jaren fors toegenomen tot €373.049. Op dit woningportaal blader je door het huidige woningaanbod in Westkapelle, adresgegevens van makelaardijen, taxateurs en hypotheekadviseurs. Daarnaast vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Zeeland.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van tussenwoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €297.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €373.049.
 • Veel voorzieningen zoals voorzieningen zoals natuurgebieden, openbaar vervoer, sportclubs, restaurants, kinderopvang.
ProvincieProvincie Zeeland
GemeenteVeere
PlaatsWestkapelle
Postcode4361
Netnummer0118 (+31118)
Inwoners (gemeente)21.880
Aantal huishoudens9.450
Aantal huishoudens met kinderen3.003
Gemiddelde huishoudensgrootte2,28
Aantal woningen10.997
Aantal koopwoningen9.587
Aantal huurwoningen1.410
Gemiddelde woonoppervlakte137 m2
Gemiddelde WOZ€297.000
Gemiddelde verkoopprijs€373.049
Gemiddeld gasverbruik1300 m3
Gemiddeld stroomverbruik2670 kWh

Woningaanbod Westkapelle mei 2024

In deze lijst blader je door alle huizen die deze maand (mei 2024) te koop staan. Kies op basis van aantal kamers, woningtype, perceeloppervlakte, vraagprijs, ligging, bouwjaaren additionele aspecten als energielabel en aanwezigheid van parkeerplaats. Meer weten? Informeer dan bij de betreffende makelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Bekijk ook woningen die te koop staan in Aagtekerke, Grijpskerke, Domburg, Oostkapelle en Vrouwenpolder.

woning-te-koop-westkapelle

Studio of appartement kopen in Westkapelle

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn niet duur, hebben een zeer goede bereikbaarheid, zijn gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en zijn ook nog eens onderhoudsarm Aandachtspunten zijn: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Alle voorzieningen dichtbij en een goede investering voor de lange termijn.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 69 m2 & 96 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 910 m3 gas en doorgaans 2120 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Westkapelle

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Let wel op de volgende punten: geen grote opslagruimte en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 80 m2 – 116 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1060 kuub gas + 2230 kWh stroomverbruik.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Westkapelle is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt veel meer vrijheid, minder last van schaduw en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Je betaald wat meer in verhouding tot rijtjeswoningen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 87 m2 & 124 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2380 kWh elektriciteit en 1180 m3 gas verstookt.

2-onder-1-kap woningen Westkapelle

Een twee onder een kap wil zeggen 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Je geniet van maximale ruimte met voldoende beschutting. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Negatieve aspecten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 132 m2 & 147 m2.
 • Verwachting: er wordt 2560 kWh elektriciteit + 1210 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Er is erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je ervaart bijzonder veel privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 143 m2 & 204 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3250 stroom (kWh) en 1640 gas (m3) gebruikt.

5-stappenplan: een woning kopen in Westkapelle

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het gebruikelijk om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Als hij een goede calculatie heeft wat je kunt lenen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via websites als Funda, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Pararius, Huispedia, Zoekallehuizen.nl kan je woningen te koop in Westkapelle Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Bij het doorlopen van de woning zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Maximale bod berekenen

  Jouw bod bepaal je op basis van de WOZ-waarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Tevens is het aan te raden een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze deskundige zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Is jouw bod het winnende bod? De koopakte kan dan opgesteld worden. Neem goed door of alles klopt en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst passeert bij de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Als laatste is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen te bevestigen. Gebaseerd op woningwaarde, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), zelf in te brengen spaargeld en directe verbouwkosten calculeert de specialist wat het te lenen bedrag is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. In de laatste fase onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Westkapelle

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze deskundige zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxatie specialist is iemand die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Dit taxatierapport heb je nodig bij het aanvragen van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. Hieronder bieden wij namen en adressen van taxatie experts en makelaars in Westkapelle en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een privé hypotheekadviseur in Westkapelle helpt je bij het afsluiten van een hypotheek. Jouw adviseur bekijkt jouw financiële situatie en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.900 – €3.000. In de lijst hierna tref je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Westkapelle.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Westkapelle. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Westkapelle

Afgelopen maand (mei 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze streek. In de zoekmachine hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Westkapelle en net daarbuiten. Goed om te weten: het gaat hierbij om de vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Bekijk ook meer informatie over Antikraak wonen.

Bekijk het aanbod op funda

Belangrijke koophuis vragen en antwoorden

Wat kost gemiddeld een woning in Westkapelle kopen?

In deze gemeente Veere zijn er ruim 10.997 woonhuizen. Hierbij spreken we van 9.587 (78,4%) koopwoningen en 1.410 (20,1%) huurhuizen. De gem. gebruiksoppervlakte is 137 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €297.000 en de gem. verkoopprijs is €373.049. De woningmarkt is vrij overspannen. Dat wil zeggen dat dat je niet veel te kiezen hebt en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Westkapelle. Woning zijn vaak snel verkocht en je dient vaak flink te overbieden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Westkapelle?

Een woning in Veere kent een gem. verbruik van 1300 m3 per jaar aan gas en 2670 electriciteit (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (910 m3 gas voor verwarming en warm water en 2120 kWh stroom. Een vrijstaand huis gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1640 m3 aan gas en 3250 stroom (kWh)). Steeds meer huiseigenaren van huizen te koop in Westkapelle passen duurzame producten zoals spouwmuurisolatie, zonneboiler, dubbel glas, vloerisolatie, dakisolatie, zonnepanelen toe om de energierekening te verminderen.

Welk type gezinnen wonen in Westkapelle?

Deze woonplaats heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente zijn 21.880 inwoners in 9.450 huishoudens. Het betreft 2.903 eenpersoonshuishoudens, 3.544 huishoudens zonder kinderen en 3.003 families met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,28 personen (volwassenen en kinderen).

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Om te beginnen moet je een verkoopprijs bepalen en ga je aan de slag met een verkoopplan. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, Open Huizen dagen of Facebook/instagram. Vervolgens style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Hierna komen de biedingen binnen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan leg je alles vast in de koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Westkapelle?

In deze streek zijn diverse bouwkavels die een woonbestemming hebben. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Westkapelle bouwen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.veere.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rvo.nl, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 4360, 4361.

Plaats een reactie