Woning kopen Veldhoven

Ga je een woning kopen in Veldhoven? Het is een heerlijke plek in de provincie Noord-Brabant. In de regio zijn er meerdere dagelijkse voorzieningen als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Daarbij tref je hier mooie natuurgebieden waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In 2024 zijn er in de gemeente 20.085 huizen (68,1% koopwoning, 31,9% huurhuis). De gemiddelde transactieprijs van een woning is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €435.660. Op deze pagina tonen wij het actuele woningaanbod in Veldhoven, adresgegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en experts in financiële diensten. Daarnaast lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Noord-Brabant.
 • Je vind hier onder andere kleine appartementen en vrijstaand.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €324.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €435.660.
 • In de regio vind je volop opties zoals kinderopvang, scholen, natuurgebieden, openbaar vervoer, winkels.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteVeldhoven
Postcode5501
Netnummer040 (+3140)
Inwoners (gemeente)45.466
Aantal huishoudens20.019
Aantal huishoudens met kinderen7.090
Gemiddelde huishoudensgrootte2,24
Aantal woningen20.085
Aantal koopwoningen15.905
Aantal huurwoningen4.180
Gemiddelde woonoppervlakte133 m2
Gemiddelde WOZ€324.000
Gemiddelde verkoopprijs€435.660
Gemiddeld gasverbruik1240 m3
Gemiddeld stroomverbruik3070 kWh

Woningaanbod Veldhoven juni 2024

In het overzicht hieronder blader je door de beschikbare koopwoningen in juni 2024. Je kunt eenvoudig zoeken op ligging, aantal kamers, vraagprijs, woningtype, woonoppervlakte, perceeloppervlakteen extra details als verwarming & aanwezigheid van een bad. Meer weten? Informeer dan bij de bewoners of makelaardij voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op de Woningassistent bekijk je huizen te koop in Eersel, Bladel, Meierijstad, Land van Cuijk of Boekel.

woning-te-koop-veldhoven

Aanbod appartement kopen in Veldhoven

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, vaak gelegen op een centrale plek, meestal gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en zijn vaak onderdeel van een VvE. Minpunten zijn: de woonoppervlakte is beperkt, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Goede ligging en minder energiekosten.
 • Woonoppervlak tussen de 67 m2 & 102 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 740 m3 gas en +/- 2010 kWh stroom.

Rijtjeshuis kopen Veldhoven

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze zijn ook waardevast. Wat betreft de nadelige aspecten: weinig ruimte in en rondom huis en vooral buiten minimale privacy.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 76 m2 en 114 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1100 kuub gas en 2930 kWh stroomverbruik.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Veldhoven is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt veel meer vrijheid, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je hebt meer opties voor een uitbouw. Ze zijn vaak wat duurder dan rijwoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 94 m2 en 121 m2.
 • Er wordt jaarlijks 3120 kWh stroom + 1280 m3 gas gebruikt.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Veldhoven

De definitie van een twee onder een kap is: 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Je geniet van maximale ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Minpunten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 126 m2 & 150 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3720 kWh stroom & 1550 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van enorm veel (woon)ruimte en je hebt het meeste privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 142 m2 – 201 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4340 elektriciteit (kWh) + 1980 gas (m3) verbruikt

Uitleg: een woning kopen in Veldhoven

 1. Bereken je max. hypotheek

  Als je naar woningen gaat zoeken dan raden wij aan om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Eens hij berekend heeft wat je maximaal kunt lenen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via websites als Funda, Vbo.nl, Pararius, Huislijn.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Veldhoven Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor een rondleiding door het huis. Bij de bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je maximale bod stel je samen a.d.h.v. de marktwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Het kan handig zijn een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze makelaar kijkt mee tijdens de bezichtiging en adviseert je over de bieding. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan kan de koopakte worden opgesteld. Check altijd of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De getekende koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Nu is het zaak om de financiering van het huis definitief te regelen. Door middel van het geaccepteerde bod, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en eventuele verbouwplannen wordt vastgesteld wat de maximale lening is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Afsluitend ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Veldhoven

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden van een passend koophuis. Deze makelaar onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxatie specialist is iemand die de marktwaarde van een huis inschat door te kijken naar diverse aspecten. Dit taxatierapport is nodig bij het afsluiten van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In de bijgaande tabel bieden wij adressen van taxatie specialisten en makelaars in Veldhoven en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een erkend hypotheekadviseur in Veldhoven helpt je bij het afsluiten van een passende hypotheek. Jouw financiële man loopt jouw financiële situatie door en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.900 en €3.300. In de tabel hieronder tref je gegevens van financieel adviseurs in Veldhoven.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Veldhoven. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Veldhoven

Afgelopen maand (juni 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze buurt. Hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Veldhoven en in de buurt. Erg belangrijk: dit zijn puur vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Bekijk ook meer info over Hoekwoning.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over koopwoningen

Hoe duur is een woning in Veldhoven kopen?

In de gemeente Veldhoven registreren wij 20.085 woonobjecten. We maken onderscheid tussen 15.905 (68,1%) koopwoningen en 4.180 (31,9%) huurhuizen. Het doorsnee gebruiksoppervlakte is 133 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €324.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €435.660. De woningmarkt is krap. Dit betekent dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Veldhoven. Woningen staan kort te koop en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Veldhoven?

Een woonhuis in Veldhoven verbruikt gemiddeld 1240 kuub gas p/jaar en 3070 stroom (kWh). Een appartement is het meest zuinig (740 m3 aan gas en 2010 electriciteit (kWh). Een vrijstaande woning verbruikt de meeste energie (1980 m3 per jaar aan gas en 4340 kWh electriciteit). Een aanmerkelijk deel eigenaren van huizen te koop in Veldhoven passen duurzame bronnen zoals vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, zonneboiler, warmtepomp, dakisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor type families wonen in Veldhoven?

Deze gemeente kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente leven 45.466 inwoners in 20.019 verschillende gezinnen. Hier wonen 6.420 eenpersoonshuishoudens, 6.509 huishoudens zonder kinderen en 7.090 huishoudens met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,24 mensen.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Om te beginnen calculeer je de huidige marktprijs en maak je een verkoopplan. Bekende kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen of social media. Ook zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en leg je bezichtigen vast in de agenda. Hierna kunnen huizenzoekers een bod doen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan regel je enkel nog de (voorlopige) koopakte en de akte van overdracht (via de notaris). Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Veldhoven?

In deze streek zijn meerdere bouwkavels beschikbaar waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Veldhoven plaatsen. Informeer bij de gemeente (www.veldhoven.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rvo.nl, Nibud, Consumentenbond, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 5500, 5501, 5502, 5503, 5504, 5505, 5506, 5507, 5508, 5509.

Plaats een reactie