Woning kopen Meierijstad

Een woning kopen in Meierijstad? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Noord-Brabant. In de nabije omgeving bestaan er uiteenlopende voorzieningen als basisscholen, kinderopvang en winkels. Tevens ontdek je hier een prachtige natuur waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. In de gemeente staan er 34.895 huizen (69,7% koop, 30,3% huur). De gemiddelde verkoopprijs neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €391.072. Op dit huizenportaal bieden wij het actuele woningaanbod in Meierijstad, namen en adressen van NVM-makelaars, taxateurs en hypotheekspecialisten. Tevens vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Noord-Brabant.
 • Er is een mix van bovenwoningen en grotere huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €289.000, de basis verkoopprijs is €391.072.
 • In de buurt vind je volop voorzieningen zoals openbaar vervoer, kinderopvang, scholen, sportclubs, restaurants.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteMeierijstad
Postcode5461
Netnummer0413 (+31413)
Inwoners (gemeente)81.194
Aantal huishoudens34.619
Aantal huishoudens met kinderen12.683
Gemiddelde huishoudensgrootte2,32
Aantal woningen34.895
Aantal koopwoningen28.812
Aantal huurwoningen6.083
Gemiddelde woonoppervlakte150 m2
Gemiddelde WOZ€289.000
Gemiddelde verkoopprijs€391.072
Gemiddeld gasverbruik1330 m3
Gemiddeld stroomverbruik3260 kWh

Woningaanbod Meierijstad mei 2024

Bijgaand maak je kennis met alle woningen die in mei 2024 te koop worden aangeboden. Zoek op woonoppervlakte, ligging, bouwjaar, woningtype, aantal kamers, perceeloppervlakteen extra details als verwarming & aanwezigheid van een bad. Extra info nodig? Bezoek dan de verkoopmakelaar voor een bezichtigingsmoment. Bekijk ook het woningaanbod Veldhoven, Eersel, Land van Cuijk, Boekel & Gemert-Bakel.

woning-te-koop-meierijstad

Aanbod appartement kopen in Meierijstad

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, vaak gelegen op een centrale plek, bijna altijd gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en zijn ook nog eens onderhoudsarm Aandachtspunten zijn: het woonoppervlak is niet al te groot, vaak is er een gedeelde tuin en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Gunstige ligging en een gunstige aanschafprijs.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 63 m2 – 95 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 800 m3 gas + 2190 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis Meierijstad

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze zijn doorgaans een goede investering. Nadelen zijn: beperkte woonruimte en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 71 m2 & 114 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1100 kuub gas en daarbij 2880 kWh aan stroom.

Een hoekwoning kopen

Een echt hoekhuis in Meierijstad is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt meer privacy, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een rijtjeswoning en hebben iets hogere stookkosten.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 97 m2 en 113 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3080 kWh stroom & 1280 m3 gas gebruikt.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Meierijstad

Een twee onder een kap wil zeggen twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Je geniet van maximale ruimte en veel privacy. De totale bouwkosten deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Negatieve aspecten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 131 m2 & 142 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3700 kWh stroom + 1530 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van ontzettend veel woonruimte en je hebt een groot gevoel van privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 143 m2 en 203 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4510 stroom (kWh) & 2010 gas (m3) verbruikt

Stappenplan: een woning kopen in Meierijstad

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het gebruikelijk om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Vanaf het moment dat je inzicht hebt in wat je verantwoord kan lenen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Jaap.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Meierijstad zoeken. Een mooi huis gevonden? Probeer dan een afspraak te maken voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Bij het bekijken van de woning kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Bieden op een woning

  Je bieding zul je moeten bepalen met een analyse van de woningwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Eventueel kan je kiezen om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze huis-expert gaat samen met jou het huis bekijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles volgens afspraak erin staat en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van de woning definitief te regelen. D.m.v. het geaccepteerde bod, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), spaartegoeden en eventuele verbouwplannen zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat de maximale lening is en welke hypotheek daarbij past. Vervolgens breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Het eigendom wordt dan overschreven.

Taxateurs en makelaars in Meierijstad

Een aankoopmakelaar helpt je bij het aankopen van een woning. Hij of zij heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt door te kijken naar diverse aspecten. Dit taxatierapport is verplicht voor het afsluiten van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de tabel hieronder bekijk je adressen van kantoren zoals taxatie experts en makelaars in Meierijstad en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een goede hypotheekadviseur in Meierijstad helpt je bij het verkrijgen van een hypotheek. Deze expert bekijkt jouw financiële situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.250 & €2.600. In de opsomming hierna check je contactgegevens van financieel adviseurs in Meierijstad.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Meierijstad. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Meierijstad

Afgelopen maand (mei 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze regio. In de tool hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Meierijstad en omliggende plekken. Belangrijk detail: je vindt alleen de vraagprijs, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Mogelijk ook interessant: Rijtjeshuis.

Bekijk het aanbod op funda

Een koophuis: waar moet je op letten?

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Meierijstad kopen?

In deze gemeente Meierijstad vind je ongeveer 34.895 woonhuizen. Er zijn 28.812 (69,7%) koophuizen en 6.083 (30,3%) huurhuizen. Het doorsnee vloeroppervlakte is 150 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €289.000 en de gem. marktprijs is €391.072. De woningmarkt is vrij oververhit. Dit heeft als gevolg dat het aanbod klein is en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Meierijstad. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Meierijstad?

Een huishouden in Meierijstad heeft een verbruik van gemiddeld 1330 kuub gas p/jaar en 3260 kWh stroom. Een appartement is het meest zuinig (800 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2190 kWh elektra. Een vrijstaand huis verbruikt de meeste energie (2010 m3 gas voor verwarming en warm water en 4510 kWh electriciteit). Meer en meer huizenbezitters van huizen te koop in Meierijstad passen duurzame oplossingen als dakisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, zonneboiler toe om de energierekening te verminderen.

Welk type huishoudens wonen in Meierijstad?

Deze gemeente heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente wonen 81.194 mensen in 34.619 gezinnen. Dat betreffen 10.430 eenpersoonshuishoudens, 11.506 families zonder kinderen en 12.683 families met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,32 mensen.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

In de eerste fase bereken je de actuele marktprijs en maak je een verkoopplan. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via online marktplaatsen en sociale media. Daarna zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en leg je bezichtigen vast in de agenda. In de volgende stap komen de biedingen binnen. een mooi bod ontvangen? Dan regel je enkel nog de (voorlopige) koopakte en de akte van overdracht (via de notaris). Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Meierijstad?

In deze provincie kun je kiezen voor bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Meierijstad plaatsen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.meierijstad.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Nibud, Milieucentraal, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 5460, 5461, 5462, 5463, 5464, 5465, 5466, 5467.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie