Woning kopen Driehuis

Alles weten over woning kopen in Driehuis? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Noord-Holland. Op korte afstand heb je veel faciliteiten zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Bovendien kan je hier genieten van een mooi en rustig natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. In de gemeente zijn er 31.439 huizen (56,5% koopwoning, 43,1% huur, particulier en woningcorporaties). De koopsom van een huis stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €406.030. Op deze website ontdek je het huidige woningaanbod in Driehuis, adressen van kantoren als makelaardijen, taxateurs en hypotheekadviseurs. Ook tonen wij extra informatie over huizentypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Noord-Holland.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. kleine appartementen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €288.000, de gemiddelde transactieprijs is €406.030.
 • In de directe omgeving zijn diverse voorzieningen zoals kinderopvang, sportclubs, openbaar vervoer, winkels, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteVelsen
PlaatsDriehuis
Postcode1985
Netnummer0255 (+31255)
Inwoners (gemeente)68.648
Aantal huishoudens31.058
Aantal huishoudens met kinderen11.093
Gemiddelde huishoudensgrootte2,18
Aantal woningen31.439
Aantal koopwoningen19.128
Aantal huurwoningen12.311
Gemiddelde woonoppervlakte105 m2
Gemiddelde WOZ€288.000
Gemiddelde verkoopprijs€406.030
Gemiddeld gasverbruik1110 m3
Gemiddeld stroomverbruik2650 kWh

Woningaanbod Driehuis mei 2024

In het schema hierna maak je kennis met optionele koophuizen die in mei 2024 worden verkocht. Je kunt eenvoudig zoeken op woningtype, bouwjaar, vraagprijs, ligging, woonoppervlakte, perceeloppervlakteen relevante factoren als CV-ketel of rolstoelvriendelijk. Interesse? Mail of bel de verkoopmakelaar voor een snelle bezichtiging Op onze website vind je ook het woningaanbod Velserbroek, Overveen, Velsen-Zuid, IJmuiden of Velsen-Noord.

woning-te-koop-driehuis

Een appartement kopen in Driehuis

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, vaak gelegen op een centrale plek, vaak gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en je hebt weinig onderhoud. Vergeet niet: het is allemaal wat kleiner, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Gunstige ligging en lagere woonlasten.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 67 m2 & 99 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 850 m3 gas en tevens 1910 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis Driehuis

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je zit dus aan beide kanten vast. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en ze hebben vrij lage energiekosten. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze zijn ook waardevast. Wat betreft de nadelige aspecten: een zeer beperkt vloeroppervlak en je hebt minder lichtinval.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 88 m2 & 124 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1100 kuub gas en +/- 2970 kWh aan stroom.

Hoekwoning

Een echt hoekhuis in Driehuis is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt meer privacy, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je hebt meer opties voor een uitbouw. Je betaald wat meer in verhouding tot rijwoningen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 82 m2 en 113 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3120 kWh elektriciteit + 1370 m3 gas ingekocht.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Driehuis

Een twee onder een kap betekent 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en veel privacy. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor het financieel haalbaar blijft. Minpunten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 133 m2 en 146 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3560 kWh stroom en 1730 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Het mooiste is: erg veel ruimte in en om de woning en je bent lekker op jezelf: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 141 m2 en 200 m2.
 • Verwachting: er wordt 4270 elektra (kWh) & 2190 gas (m3) verbruikt

5-stappenplan: een woning kopen in Driehuis

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan adviseren wij om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. In de situatie dat hij berekend heeft wat je kunt lenen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Vbo.nl, Jaap.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Driehuis zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Bij het bekijken van de woning krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Breng een bod uit

  Wat jij wil bieden zul je moeten bepalen met een analyse van de waarde van het huis en de bestedingsruimte qua lening. Het is vaak niet onverstandig een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze specialist kijkt mee tijdens de bezichtiging en adviseert je over de bieding. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Neem goed door of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De getekende koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Nu is het zaak om de financiering van jouw volgende huis in orde te maken. Op basis van koopsom, kosten koper (k.k.), spaargeld dat je zelf meeneemt en noodzakelijke verbouwingen zal de expert een advies uitbrengen aangaande hoeveel je moet lenen en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Als laatste die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Woningtaxateurs en makelaars in Driehuis

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Hij of zij kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Goed om te weten: de NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxatie expert is een specialist die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Een actueel taxatierapport is verplicht voor het aankopen van een huis, het ophogen van een bestaande hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In het overzicht hieronder kan je aan de slag met gegevens van taxatie specialisten en makelaars in Driehuis en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een privé hypotheekadviseur in Driehuis geeft financieel advies en helpt bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. Deze expert kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.450 & €2.650. In de opsomming hierna verstrekken we namen en adressen van financieel adviseurs in Driehuis.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Driehuis. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Driehuis

De afgelopen tijd (mei 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze gemeente. In de zoekmachine hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Driehuis en omgeving. Belangrijk: je ziet hier de vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Op deze website lees je ook meer over Woningtypes.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: Info over koophuizen kopen

Wat kost nu een woning in Driehuis kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Velsen zijn er 31.439 woonhuizen. Je vindt hier circa 19.128 (56,5%) koophuizen en 12.311 (43,1%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een gebruiksoppervlakte van gemiddeld 105 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €288.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €406.030. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dit houdt in dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Driehuis. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en je dient vaak flink te overbieden.

Wat is het energieverbruik van woningen in Driehuis?

Een woning in Velsen kent een gem. verbruik van 1110 kuub aardgas en 2650 kWh elektra. Een flat of appartement is relatief zuinig (850 kuub gas en 1910 elektra (kWh). Een huis dat vrijstaand is is een grootverbruiker qua energie (2190 m3 aan gas en 4270 electriciteit (kWh)). Een groeiend aantal huizenbezitters van huizen te koop in Driehuis passen duurzame investeringen zoals dakisolatie, warmtepomp, dubbel glas, vloerisolatie, zonnepanelen, zonneboiler toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor gezinnen wonen in Driehuis?

Deze gemeente heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente zijn 68.648 inwoners die we kunnen onderverdelen in 31.058 huishoudens. Dit zijn 11.109 eenpersoonshuishoudens, 8.856 huishoudens zonder kinderen en 11.093 families met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,18 mensen.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase bepaal je de vraagprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, de NVM Open Huizen Dag of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Tevens maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. In de volgende stap komen de biedingen binnen. Zit er een fraai bod tussen? Dan resteert alleen nog het voorlopige koopcontract en de akte van overdracht (via de notaris). Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Driehuis?

In deze regio zijn er meestal wel bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Driehuis plaatsen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.velsen.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 1985.

Plaats een reactie