Woning kopen Velsen-Noord

Snel een woning kopen in Velsen-Noord? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Noord-Holland. In de buurt zijn er allerhande faciliteiten zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Daarbij geniet je hier ook van een mooi en rustig natuurgebied waar je heerlijk samen kunt zijn. In de gemeente staan er 31.439 huizen (56,5% koopwoning, 43,1% huur). De gemiddelde prijs van een huis is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €406.030. Op deze pagina blader je door het recente woningaanbod in Velsen-Noord, namen en adressen van makelaardijen, taxateurs en hypotheekadviseurs. Bovendien lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een actieve plaats in Noord-Holland.
 • Je vindt hier een goede mix van rijwoningen en luxe villa’s.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €288.000, de gemiddelde verkoopprijs is €406.030.
 • Je hebt hier toegang tot diverse faciliteiten zoals natuurgebieden, kinderopvang, sportclubs, scholen, winkels.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteVelsen
PlaatsVelsen-Noord
Postcode1951
Netnummer0251 (+31251)
Inwoners (gemeente)68.648
Aantal huishoudens31.058
Aantal huishoudens met kinderen11.093
Gemiddelde huishoudensgrootte2,18
Aantal woningen31.439
Aantal koopwoningen19.128
Aantal huurwoningen12.311
Gemiddelde woonoppervlakte105 m2
Gemiddelde WOZ€288.000
Gemiddelde verkoopprijs€406.030
Gemiddeld gasverbruik1110 m3
Gemiddeld stroomverbruik2650 kWh

Woningaanbod Velsen-Noord mei 2024

In onderstaande weergave bieden we alle huizen die te koop staan in mei 2024. Filter eenvoudig op bouwjaar, aantal kamers, woningtype, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, liggingen meer onderwerpen zoals verwarming en parkeeropties. Je kunt direct contact zoeken met de makelaardij en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook huizen die te koop staan in IJmuiden, Velsen-Zuid, Wijk aan Zee, Egmond-Binnen en Egmond aan den Hoef.

woning-te-koop-velsen-noord

Eigen appartement kopen in Velsen-Noord

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, ze zijn vaak gunstig gelegen, meestal gelijkvloers, hebben lage stookkosten en je hebt weinig onderhoud. Negatieve aspecten zijn: het is een relatief kleine woning, vaak is er een gedeelde tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Een prettige ligging en geen tuinonderhoud.
 • Woonoppervlak tussen de 62 m2 & 102 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 850 m3 gas en +/- 1910 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis Velsen-Noord

Een tussenwoning is een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je zit dus aan beide kanten vast. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze zijn doorgaans een goede investering. Wat betreft de nadelige aspecten: weinig ruimte (binnen en buiten) en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 83 m2 – 119 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1100 kuub gas & 2970 kWh elektriciteit.

Een hoekwoning kopen

Een fraai hoekhuis in Velsen-Noord is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt meer groen om de woning, je hebt iets meer beschutting, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De marktprijzen liggen wat hoger dan een tussenwoning en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 80 m2 en 116 m2.
 • Er wordt jaarlijks 3120 kWh stroom & 1370 m3 gas ingekocht.

2-onder-1-kap woningen Velsen-Noord

Een twee onder een kap betekent 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Het is een heel ruim huis met voldoende beschutting. Je kunt de bouwkosten delen waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Aandachtspunten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 130 m2 & 148 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3560 kWh elektra + 1730 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Er is een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je ervaart bijzonder veel privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 146 m2 en 198 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4270 elektriciteit (kWh) + 2190 gas (m3)afgenomen.

Stappenplan: een woning kopen in Velsen-Noord

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het een goed idee om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Eens je weet wat je budget is kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via platforms zoals Funda, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Huislijn.nl, Vbo.nl, Pararius kan je nagenoeg alle woningen te koop in Velsen-Noord zoeken. Een droomhuis gezien? Bel de makelaar dan direct voor het bezichtigen van het huis. Bij de bezichtiging kun je zelf de woning opnemen.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je maximale bod komt tot stand door de waarde van het huis en jouw maximale hypotheekbedrag. Tevens is het aan te raden een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze makelaar gaat samen met jou het huis bekijken en stelt samen met jou het bod samen. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Is jouw bod het winnende bod? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Loop na of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De opgesteld koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Nu is het zaak om de financiering van het huis dat je wilt kopen af te handelen. A.d.h.v. koopsom, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, in te brengen spaargeld en te verwachten verbouwkosten en investeringen calculeert de specialist wat het hypotheekbedrag moet worden en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. In de laatste fase die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaars en taxateurs in Velsen-Noord

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze makelaar kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Goed om te weten: de NVM makelaar heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxatie specialist is iemand die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Een taxatierapport is nodig bij de financiering van de aankoop van een woning, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de tabel hieronder bieden wij gegevens van taxateurs en makelaars in Velsen-Noord en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een deskundige hypotheekadviseur in Velsen-Noord helpt je van A tot Z bij het afsluiten van een passende hypotheek. Jouw financiële man kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €2.000 – €3.100. In de lijst hierna vind je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Velsen-Noord.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Velsen-Noord. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Velsen-Noord

In mei 2024 zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze buurt. Hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Velsen-Noord en direct omgeving. Erg belangrijk: je ziet hier de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Check ook meer details over Zelf huis verkopen.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koophuis gerelateerde vragen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Velsen-Noord kopen?

In deze gemeente Velsen vind je ongeveer 31.439 huizen. De verdeling is als volgt: 19.128 (56,5%) koophuizen en 12.311 (43,1%) huurwoningen. Het vloeroppervlakte is gemiddeld 105 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €288.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €406.030. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dat houdt in dat er maar beperkt aanbod is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Velsen-Noord. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Velsen-Noord?

Een woonobject in Velsen kent een gem. verbruik van 1110 kuub aardgas en 2650 kWh stroom. Een appartement of flat is relatief zuinig (850 m3 gas en 1910 elektra (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (2190 m3 per jaar aan gas en 4270 kWh electriciteit). Steeds meer huizenbezitters van huizen te koop in Velsen-Noord passen duurzame oplossingen als dakisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie, zonneboiler, dubbel glas, warmtepomp toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor huishoudens wonen in Velsen-Noord?

Deze woonplaats heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente zijn 68.648 personen in 31.058 verschillende gezinnen. Dat betreffen 11.109 eenpersoonshuishoudens, 8.856 huishoudens zonder kinderen en 11.093 huishoudens met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,18 personen.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste calculeer je de huidige marktprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Populaire kanalen zijn Funda, een open dag organiseren of Facebook/instagram. Hierna style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en ga je bezichtigingen plannen. Als dat allemaal gelukt is begint het onderhandelen. een mooi bod ontvangen? Dan is het tijd voor de voorlopige koopovereenkomst en de leveringsakte bij de notaris. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Velsen-Noord?

In deze provincie vind je diverse bouwkavels met woonbestemming. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Velsen-Noord laten ontwerpen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.velsen.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 1950, 1951.

Plaats een reactie