Woning kopen Overveen

Alles weten over woning kopen in Overveen? Het is een geweldige plek in de provincie Noord-Holland. In en rondom deze plek zijn er voldoende dagelijkse voorzieningen als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Daarnaast ontdek je hier een groot natuurgebied, ideaal voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente staan er 10.166 huizen (70,8% koopwoning, 27,4% huur, vrije sector en sociaal). De gemiddelde woningprijs is recent fors gestegen en komt nu uit op €1.007.936. Op dit huizenportaal check je het huidige woningaanbod in Overveen, namen en adressen van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Ook lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een actieve plaats in Noord-Holland.
 • Je vindt hier een goede mix van kamers, appartementen en grote gezinswoningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €750.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €1.007.936.
 • In de directe omgeving zijn diverse opties zoals scholen, natuurgebieden, sportclubs, winkels, restaurants.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteBloemendaal
PlaatsOverveen
Postcode2015
Netnummer023 (+3123)
Inwoners (gemeente)23.571
Aantal huishoudens9.765
Aantal huishoudens met kinderen3.639
Gemiddelde huishoudensgrootte2,34
Aantal woningen10.166
Aantal koopwoningen7.390
Aantal huurwoningen2.776
Gemiddelde woonoppervlakte165 m2
Gemiddelde WOZ€750.000
Gemiddelde verkoopprijs€1.007.936
Gemiddeld gasverbruik1750 m3
Gemiddeld stroomverbruik3440 kWh

Woningaanbod Overveen juli 2024

In deze lijst vind je het huidige beschikbare woningaanbod van juli 2024. Maak een selectie aan de hand van vraagprijs, woonoppervlakte, ligging, bouwjaar, perceeloppervlakte, woningtypeen andere woningeigenschappen als woninglabel & mogelijkheden voor parkeren. Bel of mail de bewoners of makelaardij voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op onze website vind je ook het woningaanbod Spaarndam, Spaarndam, Velserbroek, Driehuis of Velsen-Zuid.

woning-te-koop-overveen

Eigen appartement kopen in Overveen

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, kennen goede bereikbaarheid, zijn doorgaans gelijkvloers ze zijn energiezuinig en vallen vaak binnen een VvE constructie. Niet vergeten: je hebt minder ruimte, je moet de tuin vaak delen en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Alles gelijkvloers en erg waardevast.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 68 m2 & 96 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 990 m3 gas en doorgaans 2070 kWh elektriciteitsverbruik.

Aanbod rijtjeshuis Overveen

De betekenis van een tussenwoning is een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je zit dus aan beide kanten vast. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Let wel op de volgende punten: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 73 m2 – 121 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1440 kuub gas & 3130 kWh elektriciteit.

Een hoekwoning kopen

De betekenis van een hoekhuis in Overveen is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt meer groen om de woning, je hebt maar buren aan 1 kant, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan tussenwoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 91 m2 – 113 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3450 kWh elektriciteit & 1800 m3 gas gebruikt.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Overveen

De betekenis van een twee onder een kap is 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Het is een heel ruim huis met slechts beperkte inkijk. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Punten van aandacht zijn: dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 125 m2 – 152 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4340 kWh elektra + 2180 kuub gas verbruikt

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van veel woonruimte, een grote tuin en je geniet een grote mate van privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 151 m2 – 197 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 5250 elektra (kWh) en 2970 gas (m3) gebruikt.

Samenvatting: een woning kopen in Overveen

 1. Mijn maximale hypotheek

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het het beste om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Vanaf het moment dat je weet wat je kunt lenen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via platforms zoals Funda, Pararius, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Huispedia, Huislijn.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Overveen Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Probeer dan een afspraak te maken voor een bezichtiging. Bij het doorlopen van de woning krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Breng een bod uit

  Je maximale bieding stel je samen a.d.h.v. de WOZ-waarde en wat je maximaal kunt lenen. Jij kunt ook informeren om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze makelaar zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heb je het hoogste bedrag geboden? De koopakte zal dan worden samengesteld. Neem goed door of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. Deze koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Nu is het zaak om de financiering van de woning af te ronden. Gebaseerd op aankoopwaarde, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), eigen geld en een bouwdepot voor verbouwing berekent de adviseur wat de maximale lening is en welke hypotheek geschikt is. Afsluitend moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Taxateurs en makelaars in Overveen

Een aankoopmakelaar helpt je bij het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze specialist weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die de marktwaarde van een huis inschat aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Een actueel taxatierapport is verplicht voor het verkrijgen van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de onderstaande tabel tref je contactgegevens van taxatie experts en makelaars in Overveen en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Overveen helpt je bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. De financieel adviseur loopt jouw financiële situatie door en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.600 – €2.700. In het schema hier bekijk je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Overveen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Overveen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Overveen

Deze maand (juli 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in de regio. In de tool hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Overveen en net daarbuiten. Belangrijk detail: het gaat hier enkel om vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Bekijk ook meer informatie over Hoekwoning.

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Wat kost een woning in Overveen kopen?

In de gemeente Bloemendaal vinden we circa 10.166 woonobjecten. De verdeling is als volgt: 7.390 (70,8%) koophuizen en 2.776 (27,4%) huurhuizen. Huizen kennen een gem. gebruiksoppervlakte van 165 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €750.000 en de gem. verkoopprijs is €1.007.936. De woningmarkt is krap. Je moet er rekening mee houden dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Overveen. Woningen staan kort te koop en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Overveen?

Een woonhuis in Bloemendaal heeft een verbruik van gemiddeld 1750 m3 gas en 3440 stroom (kWh). Een appartement is het meest zuinig (990 m3 gas en 2070 stroom (kWh). Een vrijstaande woning gebruikt vaak het meeste energie (2970 kuub gas en 5250 elektra (kWh)). Meer en meer eigenaren van huizen te koop in Overveen passen duurzame investeringen zoals warmtepomp, dubbel glas, zonneboiler, vloerisolatie, dakisolatie, zonnepanelen toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor gezinnen wonen in Overveen?

Dit buurtschap kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente verblijven 23.571 personen in 9.765 gezinnen. Het betreft 3.074 eenpersoonshuishoudens, 3.052 families zonder kinderen en 3.639 huishoudens met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,34 personen.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin bepaal je de vraagprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen of je eigen netwerk. Tevens zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Daarna gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de (voorlopige) koopovereenkomst en de akte van overdracht (via de notaris). Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Overveen?

In deze regio kun je kiezen voor bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Overveen plaatsen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.bloemendaal.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Nibud, Milieucentraal, Consumentenbond voor postcodegebied 2014, 2015, 2050, 2051.

Plaats een reactie