Woning kopen Velserbroek

Snel een woning kopen in Velserbroek? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Noord-Holland. In de nabije buurt heb je toegang tot allerhande faciliteiten als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. In aanvulling daarop ontdek je hier een prachtige natuur, perfect voor een wandeling of fietstocht. De gemeente heeft 31.439 woningen (56,5% koopwoning, 43,1% huur). De gemiddelde transactieprijs is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €406.030. Op dit woningportaal bekijk je het recente woningaanbod in Velserbroek, contactgegevens van makelaars, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Ook tonen wij extra informatie over huizentypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Noord-Holland.
 • Het aanbod is heel divers met kleinere huizen en luxe villa’s.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €288.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €406.030.
 • In de directe omgeving zijn diverse opties zoals winkels, restaurants, kinderopvang, scholen, sportclubs.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteVelsen
PlaatsVelserbroek
Postcode1991
Netnummer023 (+3123)
Inwoners (gemeente)68.648
Aantal huishoudens31.058
Aantal huishoudens met kinderen11.093
Gemiddelde huishoudensgrootte2,18
Aantal woningen31.439
Aantal koopwoningen19.128
Aantal huurwoningen12.311
Gemiddelde woonoppervlakte105 m2
Gemiddelde WOZ€288.000
Gemiddelde verkoopprijs€406.030
Gemiddeld gasverbruik1110 m3
Gemiddeld stroomverbruik2650 kWh

Woningaanbod Velserbroek mei 2024

Bijgaand verstrekken we het huidige beschikbare woningaanbod van mei 2024. Zoom verder in op perceeloppervlakte, bouwjaar, woningtype, woonoppervlakte, aantal kamers, liggingen relevante factoren als CV-ketel en aanwezigheid van een garage. Bel of mail de verkopende makelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook het woningaanbod Overveen, Spaarndam, Driehuis, Velsen-Zuid en IJmuiden.

woning-te-koop-velserbroek

Appartementen te koop Velserbroek

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, ze zijn vaak gunstig gelegen, vaak gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en het onderhoud is zeer beperkt. Negatieve aspecten zijn: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, een tuin ontbreekt vaak en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Een prettige ligging en minder energiekosten.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 69 m2 – 100 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 850 m3 gas en 1910 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Velserbroek

Een tussenwoning is een woningtype die grenst aan tenminste twee andere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en ze verbruiken niet veel energie. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze zijn doorgaans een goede investering. Let wel op de volgende punten: beperkte woonruimte en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een echte starterswoning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 88 m2 & 124 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1100 kuub gas en +/- 2970 kWh elektriciteitsverbruik.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een net hoekhuis in Velserbroek is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, je geniet van lekker veel daglicht en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijtjeshuizen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 90 m2 & 119 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3120 kWh elektriciteit en 1370 m3 gas verbruikt

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Velserbroek

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met voldoende beschutting. De bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. De kritieke factoren zijn: dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 135 m2 & 153 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3560 kWh stroom en 1730 kuub gas verbruikt

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Belangrijkste voordelen: erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je geniet een grote mate van privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 142 m2 – 203 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4270 stroom (kWh) & 2190 gas (m3)verstookt.

In vijf stappen een woning kopen in Velserbroek

 1. Wat kan ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het verstandig om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Als hij een goede calculatie heeft wat je budget is kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Huispedia, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Velserbroek Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een rondleiding door het huis. Bij het bekijken van de woning krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je bieding stel je samen a.d.h.v. de te verwachten marktwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Jij kunt ook informeren om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze makelaar gaat mee met de rondleiding door de woning en zal een indicatie geven van het ideale bod. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Check altijd of alles juist vermeld is en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  De volgende stap is om de financiering van jouw volgende huis in orde te maken. Gebaseerd op woningwaarde, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), zelf in te brengen spaargeld en noodzakelijke verbouwingen wordt vastgesteld wat het hypotheekbedrag moet worden en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Nu ben je bijna klaar. Als laatste maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Taxateurs en makelaars in Velserbroek

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Hij of zij onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxatie expert is een specialist die de marktwaarde van een object berekend door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Dit taxatierapport is nodig bij het aankopen van een huis, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. Bijgaand bieden wij adresgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Velserbroek en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Velserbroek geeft je passend en persoonlijk advies bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. De adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.600 en €2.850. In de lijst hierna bieden we contactgegevens van financieel adviseurs in Velserbroek.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Velserbroek. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Velserbroek

Deze maand (mei 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze regio. In de lijst hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Velserbroek en omliggende plekken. Goed om te weten: je ziet hier enkel de vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Klik ook direct door naar de pagina over Rijtjeshuis.

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Velserbroek kopen?

In de gemeente Velsen vinden we circa 31.439 woonobjecten. Je vindt hier circa 19.128 (56,5%) koophuizen en 12.311 (43,1%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld vloeroppervlakte van 105 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €288.000 en de gem. marktprijs is €406.030. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dat maakt dan de keuzes zeer beperkt zijn en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Velserbroek. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat is het energieverbruik van woningen in Velserbroek?

Een woning in Velsen gebruikt gemiddeld 1110 m3 aan gas en 2650 kWh stroom. Een studio of appartement verbruikt het minst (850 m3 gas voor verwarming en warm water en 1910 electriciteit (kWh). Een vrijstaand huis is topverbruiker qua energie (2190 m3 per jaar aan gas en 4270 elektra (kWh)). Een groeiend aantal bezitters van huizen te koop in Velserbroek passen duurzame investeringen zoals vloerisolatie, dubbel glas, dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboiler, warmtepomp toe om hun energiekosten te minderen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Velserbroek?

Deze regio kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente zijn 68.648 inwoners in 31.058 gezinnen. Hier wonen 11.109 eenpersoonshuishoudens, 8.856 gezinnen zonder kinderen en 11.093 gezinnen met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,18 inwoners.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase moet je een verkoopprijs bepalen en maak je een verkoopplan. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, de Open Huizen dagen of via online marktplaatsen en sociale media. Hiervoor maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en plan je bezichtigingen in. Hierna kunnen huizenzoekers een bod doen. Een koper gevonden? Dan volgen nog het voorlopige koopcontract en de overdrachtsakte bij de notaris. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Velserbroek?

In en rondom deze gemeente kun je kiezen voor bouwkavels met woonbestemming. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Velserbroek realiseren. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.velsen.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 1990, 1991, 1992.

Plaats een reactie