Woning kopen Velsen-Zuid

Een woning kopen in Velsen-Zuid? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Noord-Holland. In de nabije omgeving zijn er meerdere dagelijkse voorzieningen zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Daarnaast tref je hier een prachtige natuur waar je helemaal tot rust kunt komen. In 2024 zijn er in de gemeente 31.439 huizen (56,5% koopwoning, 43,1% huurwoningen). De gemiddelde prijs van een huis stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €406.030. Op dit woningplatform vind je het recente woningaanbod in Velsen-Zuid, adressen van kantoren als verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en financieel adviseurs. Verder vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een actieve plaats in Noord-Holland.
 • Het aanbod is divers met zowel starterswoningen en exclusieve chalets.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €288.000, de gemiddelde woningprijs is €406.030.
 • Je hebt hier toegang tot diverse opties zoals restaurants, openbaar vervoer, scholen, winkels, sportclubs.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteVelsen
PlaatsVelsen-Zuid
Postcode1981
Netnummer0255 (+31255)
Inwoners (gemeente)68.648
Aantal huishoudens31.058
Aantal huishoudens met kinderen11.093
Gemiddelde huishoudensgrootte2,18
Aantal woningen31.439
Aantal koopwoningen19.128
Aantal huurwoningen12.311
Gemiddelde woonoppervlakte105 m2
Gemiddelde WOZ€288.000
Gemiddelde verkoopprijs€406.030
Gemiddeld gasverbruik1110 m3
Gemiddeld stroomverbruik2650 kWh

Woningaanbod Velsen-Zuid juni 2024

In het overzicht hieronder vind je optionele koophuizen die in juni 2024 worden verkocht. Zoek specifiek o.b.v. vraagprijs, woonoppervlakte, ligging, aantal kamers, bouwjaar, woningtypeen additionele aspecten als woninglabel & mogelijkheden voor parkeren. Interesse? Mail of bel de verkopende makelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook huizen die te koop staan in Driehuis, Velserbroek, IJmuiden, Velsen-Noord & Wijk aan Zee.

woning-te-koop-velsen-zuid

Een appartement kopen in Velsen-Zuid

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Deze studio’s zijn voordelig, ze zijn vaak gunstig gelegen, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en zijn vaak onderdeel van een VvE. Belangrijke nadelen: slechts een beperkt vloeroppervlak, een tuin ontbreekt vaak en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Goede ligging en een gunstige aanschafprijs.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 70 m2 & 95 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 850 m3 gas en tevens 1910 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis kopen Velsen-Zuid

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Nadelen zijn: geen grote opslagruimte en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • Vloeroppervlakte tussen de 89 m2 en 120 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1100 kuub gas & 2970 kWh stroom.

Een hoekwoning kopen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Velsen-Zuid is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt meer privacy, minder last van schaduw en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De marktprijzen liggen wat hoger dan een rijtjeshuis en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 84 m2 – 129 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3120 kWh elektra en 1370 m3 gas gebruikt.

2-onder-1 kap woning Velsen-Zuid

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met voldoende beschutting. De aanneemsom deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Negatieve aspecten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 124 m2 – 153 m2.
 • Verwachting: er wordt 3560 kWh elektra + 1730 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van veel ruimte rondom de woning en je ervaart bijzonder veel privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 141 m2 & 205 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4270 stroom (kWh) en 2190 gas (m3) verstookt.

Uitleg: een woning kopen in Velsen-Zuid

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan is het een goed idee om eerst je maximale hypotheek te weten. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Vanaf het moment dat het duidelijk is wat je budget is kun je online naar woningen zoeken.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Op de website van Funda, maar ook Pararius, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Huispedia, Jaap.nl kan je woningen te koop in Velsen-Zuid Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een uitgebreide rondleiding. Wanneer je de woning doorloopt kun je zelf de woning opnemen.

 3. Maximale bod berekenen

  Wat je wilt bieden bepaal je op basis van de woningwaarde en wat je maximaal kunt lenen. Jij kunt ook informeren om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze expert zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en stelt samen met jou het bod samen. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan ga je de koopakte tekenen. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles juist vermeld is en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van jouw volgende huis af te ronden. Op basis van woningwaarde, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), eigen geld en noodzakelijke verbouwingen wordt voor jou berekend wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Afsluitend onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Woningtaxateurs en makelaardijen in Velsen-Zuid

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze expert heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en komt op voor jouw belangen als verkoper. Advies: een NVM makelaar heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxateur is een specialist die de waarde van een woning bepaalt op basis van vaste criteria. Een dergelijk taxatierapport is een vereiste bij het verkrijgen van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. Hieronder bekijk je namen en adressen van taxatie experts en makelaars in Velsen-Zuid en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een goede hypotheekadviseur in Velsen-Zuid helpt je van A tot Z bij het afsluiten van een passende hypotheek. Een deskundig financieel adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €2.000 – €3.000. In de volgende weergave bieden we gegevens van financieel adviseurs in Velsen-Zuid.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Velsen-Zuid. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Velsen-Zuid

Recent (juni 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze regio. In onderstaande visuele weergave doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Velsen-Zuid en omgeving. Belangrijk: het gaat hier enkel om vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Op deze website lees je ook meer over Garagebox.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over huizen kopen

Wat kost gemiddeld een woning in Velsen-Zuid kopen?

In de buurt van de gemeente Velsen registreren wij 31.439 woonobjecten. Je vindt hier circa 19.128 (56,5%) koopwoningen en 12.311 (43,1%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld gebruiksoppervlakte van 105 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €288.000 en de gem. verkoopprijs is €406.030. De woningmarkt is vrij overspannen. Dat wil zeggen dat dat je niet veel te kiezen hebt en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Velsen-Zuid. Woningen staan kort te koop en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Velsen-Zuid?

Een woonobject in Velsen heeft een verbruik van gemiddeld 1110 m3 per jaar aan gas en 2650 kWh electriciteit. Een studio of appartement verbruikt het minst (850 kuub gas en 1910 kWh electriciteit. Een huis dat vrijstaand is heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (2190 m3 aan gas en 4270 stroom (kWh)). Meer en meer eigenaren van huizen te koop in Velsen-Zuid passen duurzame oplossingen als spouwmuurisolatie, dakisolatie, warmtepomp, dubbel glas, zonneboiler, vloerisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Velsen-Zuid?

Deze regio heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente leven 68.648 personen die we kunnen onderverdelen in 31.058 verschillende gezinnen. Er wonen 11.109 eenpersoonshuishoudens, 8.856 huishoudens zonder kinderen en 11.093 gezinnen met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,18 mensen (volwassenen en kinderen).

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Om te beginnen moet je een verkoopprijs bepalen en maak je een verkoopplan. Bekende kanalen zijn Funda, de NVM Open Huizen Dag of via online marktplaatsen en sociale media. Ook zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Nu krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan leg je afspraken vast in de (voorlopige) koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Velsen-Zuid?

In deze regio vind je diverse bouwkavels die een woonbestemming hebben. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Velsen-Zuid bouwen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.velsen.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Rvo.nl, Consumentenbond, Nibud voor postcodegebied 1980, 1981.

Plaats een reactie