Woning kopen Velden

Jouw volgende woning kopen in Velden? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Limburg. In deze levendige buurt zijn er meerdere dagelijkse voorzieningen als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Verder kan je hier genieten van een schitterende natuur waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. In 2024 zijn er in de gemeente 47.809 woningen (58,8% koophuis, 41% huur, particulier en woningcorporaties). De gemiddelde prijs van een woning stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €304.030. Op deze pagina vind je het huidige woningaanbod in Velden, gegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en hypotheekadviseurs. In aanvulling daarop lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een actieve plaats in Limburg.
 • Het aanbod is heel divers met kleinere huizen en exclusieve chalets.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €213.000, de gemiddelde huizenprijs is €304.030.
 • Je hebt hier toegang tot diverse mogelijkheden zoals restaurants, openbaar vervoer, kinderopvang, scholen, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteVenlo
PlaatsVelden
Postcode5941
Netnummer077 (+3177)
Inwoners (gemeente)101.802
Aantal huishoudens47.964
Aantal huishoudens met kinderen14.910
Gemiddelde huishoudensgrootte2,1
Aantal woningen47.809
Aantal koopwoningen32.837
Aantal huurwoningen14.972
Gemiddelde woonoppervlakte129 m2
Gemiddelde WOZ€213.000
Gemiddelde verkoopprijs€304.030
Gemiddeld gasverbruik1220 m3
Gemiddeld stroomverbruik2860 kWh

Woningaanbod Velden juni 2024

Met onze huizenzoeker vind je alle woningen die in juni 2024 te koop worden aangeboden. Kies op basis van bouwjaar, woningtype, perceeloppervlakte, vraagprijs, woonoppervlakte, aantal kamersen meer onderwerpen zoals CV-ketel & parkeeropties. Interesse? Mail of bel het makelaarskantoor en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook woningen die te koop staan in Lomm, Arcen, Steyl, Tegelen en Broekhuizen.

woning-te-koop-velden

Eigen appartement kopen in Velden

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn betaalbaar, hebben een zeer goede bereikbaarheid, in de regel gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en vallen vaak binnen een VvE constructie. Minpunten zijn: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Alle faciliteiten om de hoek en lagere woonlasten.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 69 m2 – 97 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 810 m3 gas & 1970 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis kopen Velden

De betekenis van een tussenwoning is een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en ze hebben vrij lage energiekosten. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Natuurlijk zijn er negatieve punten: weinig ruimte rondom de woning en je hebt wat minder privacy.

 • Een echte starterswoning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • Vloeroppervlakte tussen de 70 m2 & 115 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1180 kuub gas en gem. 2960 kWh elektriciteitsverbruik.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Velden is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt iets meer beschutting, meer lichtinval en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De marktprijzen liggen wat hoger dan tussenwoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 97 m2 – 113 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 3080 kWh elektra & 1350 m3 gas verstookt.

2-onder-1-kap woningen Velden

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met slechts beperkte inkijk. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Minpunten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 131 m2 – 153 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3400 kWh stroom & 1530 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt het meeste privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 143 m2 en 204 m2.
 • Verwachting: er wordt 4370 stroom (kWh) + 2060 gas (m3) verbruikt

Samenvatting: een woning kopen in Velden

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het gebruikelijk om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Als hij berekend heeft wat je kunt lenen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via platforms zoals Funda, Jaap.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia kan je 24/7 woningen te koop in Velden Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Op het moment dat je een bezichtiging doet krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Start met het biedingsproces

  Je maximale bod zal afhangen van de waarde van het huis en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). In veel situaties is het een aanrader om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze deskundige kijkt mee tijdens de bezichtiging en adviseert je over de bieding. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Controleer zorgvuldig of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De opgesteld koopovereenkomst passeert bij de notaris. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Nu is het zaak om de financiering van jouw volgende huis af te ronden. Gebaseerd op het geaccepteerde bod, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), spaartegoeden en een bouwdepot voor verbouwing calculeert de specialist hoeveel je moet lenen en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. In het laatste stadium maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Velden

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden en kopen van een huis. Deze persoon weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Tip: de NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die de waarde van een woning bepaalt op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Het taxatierapport is een dossierstuk bij het verkrijgen van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de bijgaande tabel bieden wij contactgegevens van taxatie experts en makelaars in Velden en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een deskundige hypotheekadviseur in Velden helpt je van A tot Z bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. De bank of adviseur bekijkt jouw financiële situatie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.900 & €2.650. In de opsomming hierna tref je gegevens van financieel adviseurs in Velden.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Velden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Velden

In juni 2024 zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze buurt. In de tool hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Velden en omgeving. Erg belangrijk: je ziet hier de vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Check ook meer details over Aansprakelijkheidsverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

Alles wat je moet weten over een woning kopen

Wat kost nu een woning in Velden kopen?

In en rondom de gemeente Venlo vind je ongeveer 47.809 woonhuizen. Hierbij spreken we van 32.837 (58,8%) koopwoningen en 14.972 (41%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld gebruiksoppervlakte van 129 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €213.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €304.030. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Je moet er rekening mee houden dat er maar beperkt aanbod is en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Velden. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat is het energieverbruik van woningen in Velden?

Een huis in Venlo verbruikt gemiddeld 1220 kuub gas p/jaar en 2860 electriciteit (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (810 m3 gas voor verwarming en warm water en 1970 electriciteit (kWh). Een vrijstaand huis verbruikt de meeste energie (2060 kuub gas en 4370 electriciteit (kWh)). Veel huiseigenaren van huizen te koop in Velden passen duurzame verwarmingsbronnen als zonneboiler, vloerisolatie, zonnepanelen, warmtepomp, dubbel glas, dakisolatie toe om hun energiekosten te minderen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Velden?

Deze regio kent een gevarieerde samenleving. In deze gemeente verblijven 101.802 personen in 47.964 gezinnen. Wat meer specifiek: 18.466 eenpersoonshuishoudens, 14.588 families zonder kinderen en 14.910 families met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,1 mensen.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Allereerst denk je na over de vraagprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Bijvoorbeeld via Funda, Open Huizen dagen of je eigen netwerk. Tevens zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Nu kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan is het tijd voor de (voorlopige) koopovereenkomst en de akte van overdracht (via de notaris). Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Velden?

In deze regio zijn er verschillende bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Velden bouwen of laten bouwen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.venlo.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Rvo.nl voor postcodegebied 5940, 5941.

Plaats een reactie