Woning kopen Wanssum

Jouw volgende woning kopen in Wanssum? Het is een gezellige plaats in de provincie Limburg. In de buurt zijn er meerdere dagelijkse voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. Daarbij geniet je hier ook van mooie natuurgebieden waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. In 2024 zijn er in de gemeente 19.300 huizen (63,9% koophuis, 35,5% huurwoningen). De prijs van een woning neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €303.827. Op deze pagina blader je door het woningaanbod in Wanssum, adressen van kantoren als NVM-makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Verder lees je meer informatie over verschillende woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Limburg.
 • Je vind hier zowel kleine appartementen en exclusieve chalets.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €235.000, de gemiddelde transactieprijs is €303.827.
 • Je hebt hier toegang tot diverse opties zoals restaurants, winkels, natuurgebieden, openbaar vervoer, kinderopvang.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteVenray
PlaatsWanssum
Postcode5861
Netnummer0478 (+31478)
Inwoners (gemeente)43.614
Aantal huishoudens19.000
Aantal huishoudens met kinderen6.576
Gemiddelde huishoudensgrootte2,25
Aantal woningen19.300
Aantal koopwoningen15.742
Aantal huurwoningen3.558
Gemiddelde woonoppervlakte143 m2
Gemiddelde WOZ€235.000
Gemiddelde verkoopprijs€303.827
Gemiddeld gasverbruik1320 m3
Gemiddeld stroomverbruik3110 kWh

Woningaanbod Wanssum juli 2024

Bijgaand maak je kennis met optionele koophuizen die in juli 2024 worden verkocht. Kies op basis van vraagprijs, ligging, aantal kamers, bouwjaar, woningtype, perceeloppervlakteen andere eigenschappen zoals isolatie & mogelijkheden voor parkeren. Je kunt direct contact zoeken met de verkoopmakelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op onze website vind je ook het actuele woningaanbod in Geijsteren, Blitterswijck, Wellerlooi, Well & Well.

woning-te-koop-wanssum

Eigen appartement kopen in Wanssum

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Deze studio’s zijn voordelig, zijn uitstekend bereikbaar, zijn doorgaans gelijkvloers gebruiken weinig gas en stroom en het onderhoud is zeer beperkt. Aandachtspunten zijn: het is een relatief kleine woning, er is geen eigen tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Centraal gelegen en gemakkelijk in onderhoud.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 70 m2 & 104 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 780 m3 gas en doorgaans 1950 kWh stroom.

Rijtjeshuis te koop Wanssum

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je zit dus aan beide kanten vast. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze zijn ook waardevast. De minpunten zijn: een kleine achtertuin en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 88 m2 – 124 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1120 kuub gas & 2820 kWh stroom.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een echt hoekhuis in Wanssum is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt wat minder inkijk, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een tussenwoning en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 90 m2 & 116 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2900 kWh elektra + 1270 m3 gas verstookt.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Wanssum

De definitie van een twee onder een kap is: twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. In en rondom het huis is veel oppervlak met voldoende beschutting. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor het betaalbaar is. Negatieve aspecten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 133 m2 & 140 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3330 kWh stroom en 1450 kuub gas gebruikt.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Je geniet van erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt een groot gevoel van privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 141 m2 en 193 m2.
 • Verwachting: er wordt 4360 stroom (kWh) + 1960 gas (m3)afgenomen.

Uitleg: een woning kopen in Wanssum

 1. Mijn maximale hypotheek

  Als je huizen gaat bekijken dan doe je er goed aan om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Wanneer je weet wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Huizenzoeker.nl, Pararius, Huislijn.nl, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Wanssum Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Probeer dan een afspraak te maken voor een bezichtiging. Op het moment dat je een bezichtiging doet kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Start met het biedingsproces

  Wat je wilt bieden bereken je door te kijken naar de woningwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Het is vaak niet onverstandig een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Hij of zij kijkt mee tijdens de bezichtiging en stelt samen met jou het bod samen. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Check altijd of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden staan. De opgesteld koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  De volgende stap is om de financiering van de woning af te ronden. A.d.h.v. koopsom, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), spaargeld dat je zelf meeneemt en directe verbouwkosten calculeert de specialist wat het hypotheekbedrag moet worden en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Vervolgens maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Taxateurs en makelaars in Wanssum

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden van een passend koophuis. Deze specialist weet waar een goed bod aan moet voldoen. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de waarde van een woning bepaalt op basis van een aantal factoren. Een dergelijk taxatierapport is een vereiste bij het afsluiten van een lening, een offerte voor een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de onderstaande tabel vind je adressen van kantoren zoals taxatie experts en makelaars in Wanssum en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Wanssum geeft je natuurlijk advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. Jouw financiële man kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.250 – €3.100. In onderstaande lijst bekijk je adressen van financieel adviseurs in Wanssum.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Wanssum. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Wanssum

In juli 2024 is er een groot aantal woning verkocht in deze buurt. In de lijst hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Wanssum en omliggende plekken. Let op: het gaat hier enkel om vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Bekijk ook meer info over Abonnementen vergelijken.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat kost een woning in Wanssum kopen?

In deze gemeente Venray zijn er ruim 19.300 woonobjecten. We maken onderscheid tussen 15.742 (63,9%) koophuizen en 3.558 (35,5%) huurhuizen. De gemiddelde vloeroppervlakte is 143 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €235.000 en de gem. verkoopprijs is €303.827. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Hierdoor kunnen we stellen dan er maar beperkt aanbod is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Wanssum. De doorlooptijd van een woning is kort en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Wanssum?

Een woonobject in Venray kent een gem. verbruik van 1320 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3110 kWh stroom. Een studio of appartement verbruikt het minst (780 m3 gas voor verwarming en warm water en 1950 kWh electriciteit. Een vrijstaande villa neemt flink meer energie af (1960 kuub gas p/jaar en 4360 kWh elektra). Een aanmerkelijk deel huizenbezitters van huizen te koop in Wanssum passen duurzame investeringen zoals zonneboiler, dakisolatie, zonnepanelen, dubbel glas, warmtepomp, vloerisolatie toe om de energienota te drukken.

Wat voor type families wonen in Wanssum?

Deze gemeente wordt omschreven als erg In de gemeente verblijven 43.614 mensen die we kunnen onderverdelen in 19.000 huishoudens. Het betreft 6.211 eenpersoonshuishoudens, 6.213 families zonder kinderen en 6.576 families met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,25 mensen (volwassenen en kinderen).

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase bepaal je de vraagprijs en maak je een publiciteitsplan. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via online marktplaatsen en sociale media. Daarna zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en plan je bezichtigingen in. In de vervolgstap krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de (voorlopige) koopakte en de leveringsakte bij de notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Wanssum?

In de omgeving zijn diverse bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Wanssum bouwen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.venray.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Nibud, Rvo.nl, Consumentenbond, Milieucentraal voor postcodegebied 5860, 5861.

Plaats een reactie