Woning kopen Wellerlooi

Plannen om een woning te kopen in Wellerlooi? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Limburg. In de regio zijn er uiteenlopende dagelijkse voorzieningen als winkels, OV en scholen. Verder tref je hier een schitterende natuur waar je echt tot rust kan komen. Er zijn in deze gemeente in totaal 5.793 huizen (70,5% koophuis, 29,4% huur, vrije sector en sociaal). De huizenprijs stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €301.211. Op dit woningportaal bieden wij het woningaanbod in Wellerlooi, adressen van makelaars, taxateurs en hypotheekbedrijven. Verder lees je alles over de meest populaire woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een unieke plek in de provincie Limburg.
 • Er is een mix van starterswoningen en grotere woningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €235.000, de gemiddelde verkoopprijs is €301.211.
 • In de regio vind je volop faciliteiten zoals restaurants, winkels, openbaar vervoer, natuurgebieden, kinderopvang.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteBergen Limburg
PlaatsWellerlooi
Postcode5856
Netnummer0478 (+31478)
Inwoners (gemeente)13.085
Aantal huishoudens5.650
Aantal huishoudens met kinderen1.983
Gemiddelde huishoudensgrootte2,29
Aantal woningen5.793
Aantal koopwoningen5.391
Aantal huurwoningen402
Gemiddelde woonoppervlakte151 m2
Gemiddelde WOZ€235.000
Gemiddelde verkoopprijs€301.211
Gemiddeld gasverbruik1450 m3
Gemiddeld stroomverbruik3460 kWh

Woningaanbod Wellerlooi juni 2024

In het overzicht hieronder bieden we de beschikbare koopwoningen in juni 2024. Maak een selectie aan de hand van vraagprijs, woonoppervlakte, ligging, perceeloppervlakte, aantal kamers, woningtypeen meer onderwerpen zoals duurzaamheid & parkeeropties. Extra info nodig? Bezoek dan de verkoopmakelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Bekijk ook het woningaanbod Wanssum, Geijsteren, Well, Well en Bergen.

woning-te-koop-wellerlooi

Aanbod appartement kopen in Wellerlooi

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn betaalbaar, je vind ze veel in het centrum, in de basis gelijkvloers, hebben lage stookkosten en het onderhoud is zeer beperkt. Belangrijke nadelen: de woonoppervlakte is beperkt, een tuin ontbreekt vaak en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Alles gelijkvloers en minder energiekosten.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 66 m2 – 94 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 850 m3 gas en daarbij 2120 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Wellerlooi

De betekenis van een tussenwoning is een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Let wel op de volgende punten: weinig ruimte in en rondom huis en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 85 m2 en 125 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1040 kuub gas en 2830 kWh stroomverbruik.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een net hoekhuis in Wellerlooi is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt meer privacy, in de zomer meer zonlicht en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijtjeshuizen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 98 m2 & 117 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2950 kWh elektriciteit en 1150 m3 gas verstookt.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Wellerlooi

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De bouwkosten deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Negatieve aspecten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 129 m2 & 148 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3180 kWh stroom en 1320 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt veruit de meeste privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 147 m2 en 205 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4300 elektra (kWh) + 1910 gas (m3) verstookt.

5-stappenplan: een woning kopen in Wellerlooi

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het verstandig om te beginnen met een financiële check. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Als je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat jouw bestedingsruimte is kan de zoektocht beginnen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via websites als Funda, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Jaap.nl, Vbo.nl, Huislijn.nl kan je woningen te koop in Wellerlooi zoeken. Een mooi huis gevonden? Maak dan direct een afspraak voor een rondleiding door het huis. Door een bezichtiging kun je zelf de woning opnemen.

 3. Maximale bod berekenen

  Je maximale bod zal afhangen van de WOZ-waarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Tevens is het aan te raden een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze huis-expert zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Check altijd of alles klopt en of de ontbindende voorwaarden staan. Deze koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Nu is het tijd om de financiering van het huis af te ronden. Aan de hand van aankoopwaarde, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), in te brengen spaargeld en eventuele verbouwplannen wordt voor jou berekend hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek geschikt is. Afsluitend maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Woningtaxateurs en makelaars in Wellerlooi

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Hij of zij onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en helpt je bij het verkoopproces. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxateur is een deskundige die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Een dergelijk taxatierapport is een vereiste bij de financiering van de aankoop van een woning, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de bijgaande tabel bekijk je namen en adressen van taxateurs en makelaars in Wellerlooi en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een professionele hypotheekadviseur in Wellerlooi helpt je van A tot Z bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. De adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.200 & €2.600. In de volgende weergave verstrekken we namen en adressen van financieel adviseurs in Wellerlooi.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Wellerlooi. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Wellerlooi

De afgelopen tijd (juni 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze omgeving. In de lijst hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Wellerlooi en daarbuiten. Goed om te weten: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Check ook meer details over Overdrachtsbelasting.

Bekijk het aanbod op funda

Belangrijke koophuis vragen en antwoorden

Wat kost een woning in Wellerlooi kopen?

In de hele gemeente Bergen Limburg vinden we circa 5.793 woonobjecten. Het gaat daarbij om 5.391 (70,5%) koophuizen en 402 (29,4%) huurhuizen. Huizen kennen een gem. gebruiksoppervlakte van 151 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €235.000 en de gem. marktprijs is €301.211. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Je moet er rekening mee houden dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Wellerlooi. Je moet er heel snel bij zijn en je dient vaak flink te overbieden.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Wellerlooi?

Een huis in Bergen Limburg kent een gem. verbruik van 1450 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3460 kWh elektra. Een studio of appartement verbruikt het minst (850 kuub gas p/jaar en 2120 kWh stroom. Een groot vrijstaand woonhuis is een grootverbruiker qua energie (1910 kuub aardgas en 4300 elektra (kWh)). Een steeds groter deel eigenaren van huizen te koop in Wellerlooi passen duurzame verwarmingsbronnen als vloerisolatie, zonnepanelen, zonneboiler, dakisolatie, spouwmuurisolatie, dubbel glas toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor type families wonen in Wellerlooi?

Dit buurtschap heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente zijn 13.085 inwoners die we kunnen onderverdelen in 5.650 verschillende huishoudens. Dat betreffen 1.590 eenpersoonshuishoudens, 2.077 gezinnen zonder kinderen en 1.983 huishoudens met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,29 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Ten eerste moet je een verkoopprijs bepalen en ga je aan de slag met een verkoopplan. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, de NVM Open Huizen Dag of social media. Ook style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Daarna komen de biedingen binnen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan resteert alleen nog de (voorlopige) koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Wellerlooi?

In de omgeving zijn er meestal wel bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Wellerlooi realiseren. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.bergen.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Nibud voor postcodegebied 5856.

Plaats een reactie