Woning kopen Geijsteren

Een woning kopen in Geijsteren? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Limburg. In de omgeving bestaan er verschillende voorzieningen als basisscholen, kinderopvang en winkels. Ook geniet je hier ook van een bijzondere natuur waar je heerlijk samen kunt zijn. De gemeente biedt 19.300 woningen (63,9% koophuis, 35,5% huurhuizen). De gemiddelde woningprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €303.827. Op deze pagina bekijk je het actuele woningaanbod in Geijsteren, contactgegevens van makelaardijen, taxateurs en financieel adviseurs. Verder vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Limburg.
 • Het aanbod is divers met zowel benedenwoningen en grotere huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €235.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €303.827.
 • In de buurt vind je volop faciliteiten zoals natuurgebieden, sportclubs, winkels, kinderopvang, restaurants.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteVenray
PlaatsGeijsteren
Postcode5862
Netnummer0478 (+31478)
Inwoners (gemeente)43.614
Aantal huishoudens19.000
Aantal huishoudens met kinderen6.576
Gemiddelde huishoudensgrootte2,25
Aantal woningen19.300
Aantal koopwoningen15.742
Aantal huurwoningen3.558
Gemiddelde woonoppervlakte143 m2
Gemiddelde WOZ€235.000
Gemiddelde verkoopprijs€303.827
Gemiddeld gasverbruik1320 m3
Gemiddeld stroomverbruik3110 kWh

Woningaanbod Geijsteren juni 2024

In het schema hierna bieden we het huidige beschikbare woningaanbod van juni 2024. Filter eenvoudig op vraagprijs, woningtype, ligging, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, bouwjaaren additionele aspecten als energieneutraal of rolstoelvriendelijk. Neem contact op met de makelaardij voor het inplannen van een bezichtiging. Bekijk ook huizen die te koop staan in Blitterswijck, Meerlo, Wanssum, Wellerlooi & Well.

woning-te-koop-geijsteren

Studio of appartement kopen in Geijsteren

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn betaalbaar, je vind ze veel in het centrum, zijn gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en je hebt weinig onderhoud. Aandachtspunten zijn: het woonoppervlak is niet al te groot, vaak is er een gedeelde tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Centraal gelegen en minder energiekosten.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 65 m2 en 102 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 780 m3 gas en doorgaans 1950 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis kopen Geijsteren

De betekenis van een tussenwoning is een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Er zijn ook nadelen: geen garage en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 70 m2 – 119 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1120 kuub gas en doorgaans 2820 kWh stroom.

Een hoekwoning kopen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Geijsteren is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je geniet van meer privacy, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Ze zijn vaak wat duurder dan een tussenwoning en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 97 m2 en 115 m2.
 • Schatting: er wordt 2900 kWh stroom & 1270 m3 gas verstookt.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Geijsteren

De betekenis van een twee onder een kap is 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. De kritieke factoren zijn: dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 134 m2 – 143 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3330 kWh elektra & 1450 kuub gas verbruikt

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Je hebt veel ruimte rondom de woning en je ervaart bijzonder veel privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 149 m2 – 196 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4360 elektra (kWh) & 1960 gas (m3)afgenomen.

5-stappenplan: een woning kopen in Geijsteren

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan doe je er goed aan om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Vanaf het moment dat hij berekend heeft wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via woningzoeksites als Funda, Huizenzoeker.nl, Pararius, Huislijn.nl, Vbo.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl kan je razendsnel woningen te koop in Geijsteren Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor het bezichtigen van het huis. Door een bezichtiging krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Start met het biedingsproces

  Wat jij wil bieden zal afhangen van de marktwaarde en wat je maximaal kunt lenen. In veel situaties is het een aanrader om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze persoon zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en helpt bij het uitbrengen van het bod. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan ga je de koopakte tekenen. Neem goed door of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De getekende koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  De volgende stap is om de financiering definitief te regelen. D.m.v. aankoopwaarde, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), spaartegoeden en te verwachten verbouwkosten en investeringen zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat de maximale lening is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Vervolgens maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Woningtaxateurs en makelaars in Geijsteren

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden en kopen van een huis. Deze expert weet veel over realistische marktprijzen. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en komt op voor jouw belangen als verkoper. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxateur is een specialist die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet door te kijken naar diverse aspecten. Een taxatierapport is nodig bij het verkrijgen van een lening, een offerte voor een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In de bijgaande tabel bieden wij namen en adressen van taxatie experts en makelaars in Geijsteren en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een erkende hypotheekadviseur in Geijsteren geeft advies bij het verkrijgen van een hypotheek. De financieel adviseur loopt jouw financiële situatie door en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.500 & €3.200. In de volgende weergave check je contactgegevens van financieel adviseurs in Geijsteren.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Geijsteren. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Geijsteren

Recent (juni 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze streek. In het overzicht hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Geijsteren en daarbuiten. Disclaimer: je ziet hier de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Lees ook verder over Energie vegelijken.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Wat kost nu een woning in Geijsteren kopen?

In de hele gemeente Venray zijn er ruim 19.300 woonhuizen. Het gaat daarbij om 15.742 (63,9%) koophuizen en 3.558 (35,5%) huurhuizen. Alle woningen bij elkaar hebben een woonoppervlakte van gemiddeld 143 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €235.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €303.827. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dit zorgt ervoor dat dat er maar weinig aanbod is en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Geijsteren. De doorlooptijd van een woning is kort en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Geijsteren?

Een huis in Venray gebruikt gemiddeld 1320 m3 aan gas en 3110 kWh elektra. Een appartement of flat is relatief zuinig (780 m3 per jaar aan gas en 1950 kWh elektra. Een groot vrijstaand woonhuis neemt flink meer energie af (1960 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4360 elektra (kWh)). Steeds meer eigenaren van huizen te koop in Geijsteren passen duurzame artikelen zoals spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, warmtepomp, zonneboiler, dubbel glas toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Geijsteren?

Deze gemeente heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente wonen 43.614 mensen die we kunnen onderverdelen in 19.000 verschillende gezinnen. Wat meer specifiek: 6.211 eenpersoonshuishoudens, 6.213 families zonder kinderen en 6.576 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,25 inwoners.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin stel je een vraagprijs op en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Bijvoorbeeld via Funda, een open dag organiseren of social media. Vervolgens moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en maak je afspraken voor een rondleiding. In de volgende stap kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan volgen nog de koopovereenkomst en de overdrachtsakte bij de notaris. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Geijsteren?

In deze streek zijn diverse bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Geijsteren laten uittekenen. Neem contact op met de gemeente (www.venray.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 5862.

Plaats een reactie