Woning kopen Vianen

Jouw volgende woning kopen in Vianen? Het is een heerlijke plek in de provincie Utrecht. In de nabije omgeving zijn er uiteenlopende faciliteiten winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Bovendien ontdek je hier een groot natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. De gemeente biedt 24.196 woningen (62,3% koophuis, 37,5% huur). De huizenprijs stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €385.814. Op dit woningplatform check je het actuele woningaanbod in Vianen, adresgegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en financieel adviseurs. In aanvulling daarop lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Utrecht.
 • Je hebt de keuze uit kamers, appartementen en vrijstaand.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €256.000, de doorsnee verkoopprijs is €385.814.
 • In de buurt vind je volop opties zoals kinderopvang, openbaar vervoer, winkels, restaurants, scholen.
ProvincieProvincie Utrecht
GemeenteVijfheerenlanden
PlaatsVianen
Postcode4131
Netnummer0347 (+31347)
Inwoners (gemeente)56.811
Aantal huishoudens23.339
Aantal huishoudens met kinderen9.134
Gemiddelde huishoudensgrootte2,4
Aantal woningen24.196
Aantal koopwoningen19.144
Aantal huurwoningen5.052
Gemiddelde woonoppervlakte121 m2
Gemiddelde WOZ€256.000
Gemiddelde verkoopprijs€385.814
Gemiddeld gasverbruik1180 m3
Gemiddeld stroomverbruik2860 kWh

Woningaanbod Vianen juni 2024

Met onze huizenzoeker blader je door de beschikbare koopwoningen in juni 2024. Selecteer op vraagprijs, ligging, bouwjaar, woningtype, perceeloppervlakte, woonoppervlakteen relevante factoren als woninglabel of en de aanwezigheid van een tuin. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de betreffende makelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je het huizenaanbod in Leerdam, Schoonrewoerd, Hei- en Boeicop, Hoef en Haag & Hagestein.

woning-te-koop-vianen

Aanbod appartement kopen in Vianen

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn niet duur, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, hebben weinig stookkosten en vallen vaak binnen een VvE constructie. Aandachtspunten zijn: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, je moet de tuin vaak delen en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Goede ligging en lagere woonlasten.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 69 m2 & 90 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 760 m3 gas en +/- 1980 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis te koop Vianen

Een tussenwoning is een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je zit dus aan beide kanten vast. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Wat betreft de nadelige aspecten: vaak een klein tuintje en vooral buiten minimale privacy.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 89 m2 – 106 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1040 kuub gas en 2760 kWh aan elektriciteit.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Vianen is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt een grotere kavel, je hebt meer privacy, meer lichtinval en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Je betaald wat meer in verhouding tot een tussenwoning en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 95 m2 en 117 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2840 kWh stroom & 1200 m3 gas gebruikt.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Vianen

Een twee onder een kap betekent 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Punten waar je op moet letten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 123 m2 – 154 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3430 kWh elektra en 1460 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Er is erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt veruit de meeste privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 151 m2 & 201 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4010 elektra (kWh) + 1870 gas (m3) gebruikt.

In 5 stappen: een woning kopen in Vianen

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het een goed idee om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Op het moment dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Op de website van Funda, maar ook Huizenzoeker.nl, Pararius, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Huislijn.nl kan je razendsnel woningen te koop in Vianen Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Probeer dan een afspraak te maken voor het bezichtigen van het huis. Door een bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Maximale bod berekenen

  Je bieding zal afhangen van de woningwaarde en wat je maximaal kunt lenen. Het kan handig zijn een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze makelaar zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en helpt bij het uitbrengen van het bod. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Is jouw bod het winnende bod? De koopakte kan dan opgesteld worden. Loop na of alles klopt en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Nu is het zaak om de financiering van het huis dat je wilt kopen af te ronden. Op basis van het geaccepteerde bod, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), eigen middelen en een bouwdepot voor verbouwing wordt vastgesteld wat het hypotheekbedrag moet worden en welke hypotheek daarbij past. Afsluitend teken je de akte van levering bij de notaris. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Taxateurs en makelaars in Vianen

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het vinden van een geschikte woning. Deze huis-expert weet veel over realistische marktprijzen. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de waarde van een woning bepaalt op basis van vaste criteria. Een actueel taxatierapport is een dossierstuk bij het aanvragen van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. Hieronder tref je adressen van kantoren zoals taxatiebedrijven en makelaars in Vianen en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een erkend hypotheekadviseur in Vianen geeft advies bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Jouw adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €2.000 & €2.850. In de opsomming hierna vind je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Vianen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Vianen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Vianen

Afgelopen maand (juni 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze streek. In onderstaande visuele weergave bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Vianen en in de buurt. Noemenswaardig: je ziet hier de vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Check ook meer details over 2-onder-1-kap.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Vianen kopen?

In en rondom de gemeente Vijfheerenlanden registreren wij 24.196 woonobjecten. De verdeling is als volgt: 19.144 (62,3%) koopwoningen en 5.052 (37,5%) huurwoningen. Het vloeroppervlakte is gemiddeld 121 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €256.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €385.814. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dit heeft als gevolg dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Vianen. Je moet er heel snel bij zijn en je dient vaak flink te overbieden.

Wat is het energieverbruik van woningen in Vianen?

Een huishouden in Vijfheerenlanden heeft een verbruik van gemiddeld 1180 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2860 kWh stroom. Een studio of appartement verbruikt het minst (760 m3 gas en 1980 kWh electriciteit. Een groot vrijstaand woonhuis gebruikt vaak het meeste energie (1870 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4010 kWh elektra). Een steeds groter deel eigenaren van huizen te koop in Vianen passen duurzame verwarmingsbronnen als warmtepomp, spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonnepanelen, zonneboiler, dubbel glas toe om de energienota te drukken.

Welk type huishoudens wonen in Vianen?

Dit gebied heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente wonen 56.811 mensen in 23.339 verschillende huishoudens. Het gaat om 6.793 eenpersoonshuishoudens, 7.412 gezinnen zonder kinderen en 9.134 huishoudens met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,4 mensen.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Aan het begin calculeer je de huidige marktprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Populaire kanalen zijn Funda, een open huis dag of social media. Vervolgens zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en ga je bezichtigingen plannen. In de vervolgstap begint het onderhandelen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de koopakte en de notariële leveringsakte. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Vianen?

In de omgeving zijn diverse bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Vianen laten ontwerpen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.vijfheerenlanden.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Rvo.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 4130, 4131, 4132, 4133.

Plaats een reactie