Woning kopen Leerdam

Alles weten over woning kopen in Leerdam? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Utrecht. In de regio bestaan er allerhande faciliteiten als basisscholen, kinderopvang en winkels. Daarnaast geniet je hier ook van een heerlijk natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. In de gemeente zijn er in totaal 24.196 huizen (62,3% koopwoning, 37,5% huur). De gemiddelde prijs van een woning is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €385.814. Op Woningassistent.nl blader je door het laatste woningaanbod in Leerdam, gegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Ook lees je meer informatie over verschillende woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een actieve plaats in Utrecht.
 • Je vindt hier een goede mix van kamers, appartementen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €256.000, de doorsnee verkoopprijs is €385.814.
 • In deze buurt vind jij veel opties zoals kinderopvang, scholen, restaurants, sportclubs, winkels.
ProvincieProvincie Utrecht
GemeenteVijfheerenlanden
PlaatsLeerdam
Postcode4141
Netnummer0345 (+31345)
Inwoners (gemeente)56.811
Aantal huishoudens23.339
Aantal huishoudens met kinderen9.134
Gemiddelde huishoudensgrootte2,4
Aantal woningen24.196
Aantal koopwoningen19.144
Aantal huurwoningen5.052
Gemiddelde woonoppervlakte121 m2
Gemiddelde WOZ€256.000
Gemiddelde verkoopprijs€385.814
Gemiddeld gasverbruik1180 m3
Gemiddeld stroomverbruik2860 kWh

Woningaanbod Leerdam mei 2024

In deze lijst check je optionele koophuizen die in mei 2024 worden verkocht. Je kunt eenvoudig zoeken op ligging, woningtype, vraagprijs, bouwjaar, aantal kamers, woonoppervlakteen extra details als isolatie en aanwezigheid van een bad. Je kunt direct contact zoeken met het makelaarskantoor voor een bezichtigingsmoment. Op ons huizenplatform vind je ook het huizenaanbod in Schoonrewoerd, Asperen, Vianen, Hei- en Boeicop & Hoef en Haag.

woning-te-koop-leerdam

Eigen appartement kopen in Leerdam

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, ze zijn centraal gelegen, bijna altijd gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en vallen vaak binnen een VvE constructie. Aandachtspunten zijn: het is allemaal wat kleiner, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Alles gelijkvloers en onderhoudsvriendelijk.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 67 m2 & 102 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 760 m3 gas en doorgaans 1980 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis te koop Leerdam

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze zijn doorgaans een goede investering. De minpunten zijn: weinig ruimte in en rondom huis en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een echte starterswoning.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 87 m2 en 112 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1040 kuub gas en daarbij 2760 kWh stroomverbruik.

Hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Leerdam is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt wat minder inkijk, er komt meer daglicht binnen en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Ze zijn vaak wat duurder dan rijtjeswoningen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 90 m2 en 117 m2.
 • Schatting: er wordt 2840 kWh elektriciteit en 1200 m3 gas verstookt.

2-onder-1 kap woning Leerdam

Een twee onder een kap wil zeggen 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Het is een heel ruim huis en veel privacy. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor het financieel haalbaar blijft. Nadelen zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 128 m2 & 153 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3430 kWh elektra en 1460 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van veel woonruimte, een grote tuin en je hebt veruit de meeste privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 140 m2 en 205 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4010 elektriciteit (kWh) en 1870 gas (m3) gebruikt.

In vijf stappen een woning kopen in Leerdam

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het gebruikelijk om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Vanaf het moment dat je weet wat je kunt lenen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Op de website van Funda, maar ook Jaap.nl, Vbo.nl, Pararius, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl kan je razendsnel woningen te koop in Leerdam Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een bezichtiging. Bij de bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Maximale bod berekenen

  Wat je wilt bieden komt tot stand door de marktwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Eventueel kan je kiezen om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze expert kijkt mee tijdens de bezichtiging en adviseert je over de bieding. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan ga je de koopakte tekenen. Neem goed door of alles juist vermeld is en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  De volgende stap is om de financiering van de woning af te ronden. Op basis van het geaccepteerde bod, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, in te brengen spaargeld en te verwachten verbouwkosten en investeringen ontvang je een advies over welk hypotheekbedrag nodig is en welke hypotheek daarbij past. In het laatste stadium breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Woningtaxateurs en makelaars in Leerdam

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden van een passend koophuis. Deze makelaar zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Goed om te weten: de NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxatie expert is een specialist die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van vaste criteria. Een taxatierapport is verplicht voor het kopen van een woning, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de bijgaande tabel kan je aan de slag met adresgegevens van taxatie experts en makelaars in Leerdam en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een erkend hypotheekadviseur in Leerdam geeft financieel advies en helpt bij het verkrijgen van een hypotheek. De adviseur loopt jouw financiële situatie door en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.550 en €2.550. In de tabel hieronder verstrekken we adressen van financieel adviseurs in Leerdam.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Leerdam. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Leerdam

Recent (mei 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze gemeente. In de tool hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Leerdam en net daarbuiten. Belangrijk detail: je vindt alleen de vraagprijs, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Klik ook direct door naar de pagina over Appartement.

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Wat kost een woning in Leerdam kopen?

In de buurt van de gemeente Vijfheerenlanden zijn er ruim 24.196 woningen. Het gaat daarbij om 19.144 (62,3%) koopwoningen en 5.052 (37,5%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld gebruiksoppervlakte van 121 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €256.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €385.814. De woningmarkt is vrij oververhit. Dit houdt in dat dat je niet veel te kiezen hebt en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Leerdam. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Leerdam?

Een huis in Vijfheerenlanden kent een gem. verbruik van 1180 kuub aardgas en 2860 kWh stroom. Een appartement of flat is relatief zuinig (760 kuub gas en 1980 kWh stroom. Een woning die vrijstaand gebouwd is is topverbruiker qua energie (1870 m3 gas en 4010 kWh stroom). Steeds meer eigenaren van huizen te koop in Leerdam passen duurzame bronnen zoals zonnepanelen, zonneboiler, warmtepomp, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dubbel glas toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor gezinnen wonen in Leerdam?

Deze woonplaats is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente verblijven 56.811 personen die we kunnen onderverdelen in 23.339 gezinnen. Het gaat om 6.793 eenpersoonshuishoudens, 7.412 families zonder kinderen en 9.134 gezinnen met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,4 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Allereerst stel je een vraagprijs op en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, de Open Huizen dagen of social media en marktplaats. Tevens ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Als dat allemaal gelukt is komen de biedingen binnen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan volgen nog het (voorlopige) koopcontract en de akte van overdracht (via de notaris). De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Leerdam?

In deze streek zijn er een aantal bouwkavels die al een woonbestemming hebben. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Leerdam realiseren. Doe navraag bij de gemeente (www.vijfheerenlanden.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Nibud, Milieucentraal, Rvo.nl voor postcodegebied 4140, 4141, 4142, 4143.

Plaats een reactie