Woning kopen Schoonrewoerd

Ga je een woning kopen in Schoonrewoerd? Het is een heerlijke plek in de provincie Utrecht. In deze levendige buurt zijn er verschillende faciliteiten zoals scholen, winkels en horeca. Ook geniet je hier ook van een prachtig groen natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. De gemeente heeft 24.196 woningen (62,3% koopwoning, 37,5% huurhuis). De gemiddelde transactieprijs van een woning neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €385.814. Op dit huizenportaal bieden wij het beschikbare woningaanbod in Schoonrewoerd, gegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. Verder vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een heerlijke plek in Utrecht.
 • Je hebt de keuze uit benedenwoningen en grotere huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €256.000, de doorsnee verkoopprijs is €385.814.
 • In de directe omgeving zijn diverse opties zoals scholen, restaurants, natuurgebieden, sportclubs, winkels.
ProvincieProvincie Utrecht
GemeenteVijfheerenlanden
PlaatsSchoonrewoerd
Postcode4145
Netnummer0345 (+31345)
Inwoners (gemeente)56.811
Aantal huishoudens23.339
Aantal huishoudens met kinderen9.134
Gemiddelde huishoudensgrootte2,4
Aantal woningen24.196
Aantal koopwoningen19.144
Aantal huurwoningen5.052
Gemiddelde woonoppervlakte121 m2
Gemiddelde WOZ€256.000
Gemiddelde verkoopprijs€385.814
Gemiddeld gasverbruik1180 m3
Gemiddeld stroomverbruik2860 kWh

Woningaanbod Schoonrewoerd mei 2024

In het overzicht hieronder ontdek je optionele koophuizen die in mei 2024 worden verkocht. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als ligging, perceeloppervlakte, woningtype, aantal kamers, bouwjaar, woonoppervlakteen relevante factoren als duurzaamheid of de aanwezigheid van een kelder. Neem contact op met het makelaarskantoor voor het inplannen van een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook het nieuwste woningaanbod in Asperen, Acquoy, Leerdam, Vianen & Hei- en Boeicop.

woning-te-koop-schoonrewoerd

Eigen appartement kopen in Schoonrewoerd

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn niet duur, hebben een zeer goede bereikbaarheid, zijn gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en zijn ook nog eens onderhoudsarm Negatieve aspecten zijn: het woonoppervlak is niet al te groot, een tuin ontbreekt vaak en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Een prettige ligging en een goede investering voor de lange termijn.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 61 m2 en 100 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 760 m3 gas en daarbij 1980 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis te koop Schoonrewoerd

Een tussenwoning is een woningtype die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Natuurlijk zijn er negatieve punten: geen garage en je hebt wat minder privacy.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 73 m2 en 114 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1040 kuub gas en tevens 2760 kWh stroomverbruik.

Een hoekwoning kopen

Een net hoekhuis in Schoonrewoerd is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt maar buren aan 1 kant, meer lichtinval en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Je betaald wat meer in verhouding tot rijtjeshuizen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 98 m2 – 127 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2840 kWh elektra + 1200 m3 gas afgenomen.

2-onder-1 kap woning Schoonrewoerd

Een twee onder een kap wil zeggen twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. In en rondom het huis is veel oppervlak met slechts beperkte inkijk. De bouwkosten deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Negatieve aspecten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 131 m2 – 152 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3430 kWh stroom en 1460 kuub gas gebruikt.

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van veel woonruimte, een grote tuin en je geniet een grote mate van privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vaak zijn het wel dure huizen. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 144 m2 en 205 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4010 elektriciteit (kWh) en 1870 gas (m3) gebruikt.

In 5 stappen: een woning kopen in Schoonrewoerd

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan adviseren wij om te beginnen met een financiële check. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. In de situatie dat hij berekend heeft wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Jaap.nl, Huispedia, Vbo.nl kan je 24/7 woningen te koop in Schoonrewoerd zoeken. Een mooi huis gevonden? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor het bezichtigen van het huis. Wanneer je de woning doorloopt krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Breng een bod uit

  Je maximale bod bepaal je op basis van de waarde van het huis en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het kan handig zijn een privé aankoopmakelaar te kiezen. Hij of zij zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Kijk goed of alles klopt en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  De volgende stap is om de financiering van de koop rond te maken. A.d.h.v. woningwaarde, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), eigen geld en directe verbouwkosten stelt de hypotheekadviseur vast welk hypotheekbedrag nodig is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. In de laatste fase teken je de akte van levering bij de notaris. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Schoonrewoerd

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze makelaar kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxatie expert is een specialist die objectief de waarde van een huis kan vaststellen na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Een taxatierapport is nodig bij het aankopen van een huis, een offerte voor een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. Bijgaand kan je aan de slag met adresgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Schoonrewoerd en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een goede hypotheekadviseur in Schoonrewoerd geeft je passend en persoonlijk advies bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.950 – €2.700. In de opsomming hierna vind je namen en adressen van financieel adviseurs in Schoonrewoerd.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Schoonrewoerd. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Schoonrewoerd

De afgelopen periode (mei 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze gemeente. In de lijst hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Schoonrewoerd en in de buurt. Erg belangrijk: je ziet hier de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Op deze website lees je ook meer over Vrijstaande woning .

Bekijk het aanbod op funda

Een koophuis: waar moet je op letten?

Hoe duur is gemiddeld een woning in Schoonrewoerd kopen?

In deze gemeente Vijfheerenlanden zijn er ruim 24.196 woonobjecten. Er zijn 19.144 (62,3%) koophuizen en 5.052 (37,5%) huurwoningen. Het doorsnee gebruiksoppervlakte is 121 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €256.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €385.814. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dat houdt in dat er niet veel aanbod is en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Schoonrewoerd. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is aan de orde van de dag.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Schoonrewoerd?

Een woonobject in Vijfheerenlanden verbruikt gemiddeld 1180 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2860 electriciteit (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (760 m3 gas voor verwarming en warm water en 1980 electriciteit (kWh). Een vrijstaande woning neemt flink meer energie af (1870 m3 gas en 4010 elektra (kWh)). Een steeds groter deel huiseigenaren van huizen te koop in Schoonrewoerd passen duurzame artikelen zoals dakisolatie, zonnepanelen, zonneboiler, dubbel glas, warmtepomp, vloerisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor gezinnen wonen in Schoonrewoerd?

Dit gebied kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente zijn 56.811 inwoners in 23.339 verschillende huishoudens. Hier wonen 6.793 eenpersoonshuishoudens, 7.412 huishoudens zonder kinderen en 9.134 gezinnen met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,4 bewoners.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Als eerste bepaal je de vraagprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, Open Huizen dagen of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Hiervoor ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en ga je bezichtigingen inplannen. Nu starten biedingen en onderhandelingen. Zit er een fraai bod tussen? Dan leg je afspraken vast in de koopovereenkomst en de akte van overdracht (via de notaris). Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Schoonrewoerd?

In deze streek zijn er verschillende bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Schoonrewoerd laten uittekenen. Doe navraag bij de gemeente (www.vijfheerenlanden.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Consumentenbond, Rvo.nl, Nibud, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 4145.

Plaats een reactie