Woning kopen Asperen

Een woning kopen in Asperen? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Gelderland. In deze levendige buurt zijn er veel faciliteiten winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Daarbij is er vlakbij een groen park en natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. De gemeente heeft 20.996 woningen (71,6% koop, 27,3% huurwoning). De gemiddelde woningprijs is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €426.523. Op deze website bieden wij het nieuwe woningaanbod in Asperen, contactgegevens van NVM-makelaars, taxateurs en hypotheekspecialisten. Ook bieden we informatie over verschillende woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Gelderland.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. kleinere huizen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €..000, de doorsnee verkoopprijs is €426.523.
 • In deze buurt vind jij veel opties zoals openbaar vervoer, kinderopvang, natuurgebieden, sportclubs, restaurants.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteWest Betuwe
PlaatsAsperen
Postcode4147
Netnummer0345 (+31345)
Inwoners (gemeente)51.128
Aantal huishoudens20.513
Aantal huishoudens met kinderen8.164
Gemiddelde huishoudensgrootte2,46
Aantal woningen20.996
Aantal koopwoningen18.891
Aantal huurwoningen2.105
Gemiddelde woonoppervlakte136 m2
Gemiddelde WOZ€..000
Gemiddelde verkoopprijs€426.523
Gemiddeld gasverbruik1380 m3
Gemiddeld stroomverbruik3330 kWh

Woningaanbod Asperen mei 2024

In het schema hierna ontdek je alle woningen die in mei 2024 te koop worden aangeboden. Zoom verder in op woningtype, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, vraagprijs, ligging, bouwjaaren meer onderwerpen zoals CV-ketel en en de aanwezigheid van een balkon. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de makelaardij voor het inplannen van een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook het nieuwste woningaanbod in Acquoy, Rhenoy, Schoonrewoerd, Leerdam of Vianen.

woning-te-koop-asperen

Studio of appartement kopen in Asperen

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, zijn uitstekend bereikbaar, in de basis gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en het onderhoud is zeer beperkt. Belangrijke nadelen: de ruimte is beperkt, je moet de tuin vaak delen en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Alle voorzieningen dichtbij en minder energiekosten.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 70 m2 & 96 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 810 m3 gas en doorgaans 2100 kWh stroom.

Aanbod rijtjeshuis Asperen

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je zit dus aan beide kanten vast. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze zijn ook waardevast. Nadelen zijn: geen garage en vooral buiten minimale privacy.

 • Een typische starterswoning.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 77 m2 en 114 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1020 kuub gas + 2770 kWh elektriciteit.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Asperen is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt meer groen om de woning, je hebt iets meer beschutting, je geniet van lekker veel daglicht en je hebt meer opties voor een uitbouw. De marktprijzen liggen wat hoger dan een tussenwoning en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 92 m2 en 113 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2940 kWh elektra & 1170 m3 gas ingekocht.

2-onder-1-kap woningen Asperen

Een twee onder een kap wil zeggen 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Het is een heel ruim huis met veel privacy. De aanneemsom deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Negatieve aspecten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 134 m2 en 155 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3420 kWh elektra + 1400 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van veel ruimte rondom de woning en je hebt een groot gevoel van privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vaak zijn het wel dure huizen. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 154 m2 & 192 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4280 elektra (kWh) + 1920 gas (m3) ingekocht.

Samenvatting: een woning kopen in Asperen

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het een goed idee om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Vanaf het moment dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je maximaal kunt lenen kan de zoektocht beginnen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via platforms zoals Funda, Huislijn.nl, Vbo.nl, Jaap.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl, Huispedia kan je razendsnel woningen te koop in Asperen Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een bezichtiging. Bij het doorlopen van de woning krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Wat jij wil bieden komt tot stand door de te verwachten marktwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Jij kunt ook informeren om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze expert zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en adviseert je over de bieding. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Loop na of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. Deze koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van de woning af te ronden. Aan de hand van het biedbedrag, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, zelf in te brengen spaargeld en eventuele verbouwplannen stelt de hypotheekadviseur vast wat het hypotheekbedrag moet worden en welke hypotheek geschikt is. Als laatste onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Woningtaxateurs en makelaars in Asperen

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze woningdeskundige zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Goed om te weten: de NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxatie expert is een specialist die de marktwaarde van een huis inschat na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Een dergelijk taxatierapport heb je nodig bij het verkrijgen van een lening, het oversluiten van een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de tabel hieronder bieden wij adressen van kantoren zoals taxateurs en makelaars in Asperen en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een deskundige hypotheekadviseur in Asperen geeft je passend en persoonlijk advies bij het afsluiten van een passende hypotheek. Jouw financiële man bekijkt jouw bestedingsruimte en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.600 – €3.050. In de volgende weergave check je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Asperen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Asperen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Asperen

In mei 2024 zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze streek. In onderstaande visuele weergave bekijk je onlangs verkochte woningen in Asperen en in de buurt. Belangrijk: je vindt alleen de vraagprijs, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Bekijk ook meer informatie over Halfvrijstaande woning.

Bekijk het aanbod op funda

Een koophuis: waar moet je op letten?

Hoe duur is een woning in Asperen kopen?

In deze gemeente West Betuwe zijn er ruim 20.996 woonobjecten. Het gaat daarbij om 18.891 (71,6%) koophuizen en 2.105 (27,3%) huurhuizen. Het doorsnee woonoppervlakte is 136 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €..000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €426.523. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dat wil zeggen dat dat je niet veel te kiezen hebt en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Asperen. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Wat is het energieverbruik van woningen in Asperen?

Een woonobject in West Betuwe gebruikt gemiddeld 1380 m3 per jaar aan gas en 3330 elektra (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (810 m3 gas voor verwarming en warm water en 2100 stroom (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is gebruikt vaak het meeste energie (1920 kuub aardgas en 4280 kWh elektra). Een aanmerkelijk deel eigenaren van huizen te koop in Asperen passen duurzame bronnen zoals zonnepanelen, warmtepomp, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonneboiler, dakisolatie toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor gezinnen wonen in Asperen?

Deze omgeving kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente verblijven 51.128 personen in 20.513 gezinnen. Dit zijn 5.302 eenpersoonshuishoudens, 7.047 gezinnen zonder kinderen en 8.164 huishoudens met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,46 mensen (volwassenen en kinderen).

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Aan het begin moet je een verkoopprijs bepalen en maak je een verkoopplan. Bekende kanalen zijn Funda, Open Huizen dagen of via bekenden, vrienden en familie. Hiervoor maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en plan je bezichtigingen in. In de volgende stap kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Een passend bod ontvangen? Dan regel je enkel nog het voorlopige koopcontract en de akte van levering bij de notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Asperen?

In deze provincie zijn meerdere bouwkavels beschikbaar waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Asperen laten uittekenen. Neem contact op met de gemeente (www.westbetuwe.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Nibud, Rvo.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 4147.

Plaats een reactie