Woning kopen Meerkerk

Jouw volgende woning kopen in Meerkerk? Het is een gezellige plaats in de provincie Utrecht. In de buurt zijn er diverse faciliteiten winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. In aanvulling daarop vind je hier een park en natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. De gemeente heeft 24.196 huizen (62,3% koophuis, 37,5% huur). De gemiddelde verkoopprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €385.814. Op dit huizenplatform ontdek je het laatste woningaanbod in Meerkerk, contactgegevens van makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. Daarnaast tonen wij extra informatie over huizentypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een graag bezochte plek in Utrecht.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van benedenwoningen en grotere huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €256.000, de basis verkoopprijs is €385.814.
 • In de directe omgeving zijn diverse mogelijkheden zoals openbaar vervoer, restaurants, sportclubs, scholen, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Utrecht
GemeenteVijfheerenlanden
PlaatsMeerkerk
Postcode4231
Netnummer0183 (+31183)
Inwoners (gemeente)56.811
Aantal huishoudens23.339
Aantal huishoudens met kinderen9.134
Gemiddelde huishoudensgrootte2,4
Aantal woningen24.196
Aantal koopwoningen19.144
Aantal huurwoningen5.052
Gemiddelde woonoppervlakte121 m2
Gemiddelde WOZ€256.000
Gemiddelde verkoopprijs€385.814
Gemiddeld gasverbruik1180 m3
Gemiddeld stroomverbruik2860 kWh

Woningaanbod Meerkerk juni 2024

Onderstaand blader je door alle woningen die in juni 2024 te koop worden aangeboden. Zoek specifiek o.b.v. vraagprijs, perceeloppervlakte, ligging, bouwjaar, aantal kamers, woningtypeen andere eigenschappen zoals duurzaamheid en parkeermogelijkheden. Extra info nodig? Bezoek dan de verkopende makelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je huizen te koop in Ameide, Hoogblokland, Lexmond, Noordeloos of Hoornaar.

woning-te-koop-meerkerk

Eigen appartement kopen in Meerkerk

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, zijn uitstekend bereikbaar, vaak gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en het onderhoud is zeer beperkt. Niet vergeten: het is allemaal wat kleiner, vaak is er een gedeelde tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Gunstige ligging en gemakkelijk in onderhoud.
 • Woonoppervlak tussen de 67 m2 & 104 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 760 m3 gas en 1980 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis te koop Meerkerk

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Belangrijke aandachtspunten zijn: een zeer beperkt vloeroppervlak en vooral buiten minimale privacy.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 84 m2 & 117 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1040 kuub gas en 2760 kWh aan stroom.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een net hoekhuis in Meerkerk is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt veel meer vrijheid, in de zomer meer zonlicht en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Ze zijn vaak wat duurder dan een tussenwoning en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 97 m2 & 117 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2840 kWh stroom & 1200 m3 gas verbruikt

Een 2-onder-1 kap woning kopen Meerkerk

Een twee onder een kap wil zeggen 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. In en rondom het huis is veel oppervlak en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De bouwkosten deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Minpunten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 134 m2 & 146 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3430 kWh elektriciteit en 1460 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Je hebt een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je bent lekker op jezelf: van de buren merk je vrijwel niets. Let op: Goedkoop is het niet. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 143 m2 & 190 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4010 elektra (kWh) en 1870 gas (m3) verbruikt

Samenvatting: een woning kopen in Meerkerk

 1. Mijn maximale hypotheek

  Als je naar woningen gaat zoeken dan adviseren wij om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Als je weet wat jouw bestedingsruimte is gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via platforms zoals Funda, Jaap.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl, Huispedia, Pararius, Zoekallehuizen.nl kan je woningen te koop in Meerkerk Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Bel de makelaar dan direct voor een uitgebreide rondleiding. Op het moment dat je een bezichtiging doet krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Start met het biedingsproces

  Je maximale bod zul je moeten bepalen met een analyse van de WOZ-waarde en wat je maximaal kunt lenen. Het is vaak niet onverstandig een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Hij of zij kijkt mee tijdens de bezichtiging en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan wordt de koopakte opgesteld. Kijk goed of alles klopt en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Nu is het zaak om de financiering van de woning rond te maken. Op basis van het biedbedrag, kosten koper (k.k.), spaartegoeden en noodzakelijke verbouwingen zal de expert een advies uitbrengen aangaande hoeveel jij minimaal moet lenen en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Nu ben je bijna klaar. Als laatste die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Het eigendom wordt dan overschreven.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Meerkerk

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze woningdeskundige weet veel over realistische marktprijzen. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en komt op voor jouw belangen als verkoper. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxatie specialist is iemand die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Een dergelijk taxatierapport is nodig bij het aankopen van een huis, een offerte voor een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In het overzicht hieronder tonen wij adresgegevens van taxateurs en makelaars in Meerkerk en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een goede hypotheekadviseur in Meerkerk helpt je van A tot Z bij het verkrijgen van een hypotheek. De adviseur loopt jouw financiële situatie door en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.550 en €3.200. In de opsomming hierna tref je adressen van financieel adviseurs in Meerkerk.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Meerkerk. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Meerkerk

Afgelopen maand (juni 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in de regio. In de lijst hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Meerkerk en in de buurt. Goed om te weten: dit zijn puur vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Op deze website lees je ook meer over Hypotheken.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koophuis gerelateerde vragen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Meerkerk kopen?

In en rondom de gemeente Vijfheerenlanden vinden we circa 24.196 woningen. Het gaat om 19.144 (62,3%) koophuizen en 5.052 (37,5%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld woonoppervlakte van 121 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €256.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €385.814. De woningmarkt is vrij oververhit. Dit zorgt ervoor dat dat je niet veel te kiezen hebt en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Meerkerk. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Wat is het energieverbruik van woningen in Meerkerk?

Een woonhuis in Vijfheerenlanden kent een gem. verbruik van 1180 m3 gas en 2860 kWh electriciteit. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (760 kuub gas p/jaar en 1980 stroom (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1870 m3 per jaar aan gas en 4010 elektra (kWh)). Een groeiend aantal eigenaren van huizen te koop in Meerkerk passen duurzame investeringen zoals spouwmuurisolatie, dubbel glas, dakisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie, zonneboiler toe om hun energierekening te verlagen.

Welk type gezinnen wonen in Meerkerk?

Dit gebied kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente verblijven 56.811 personen die we kunnen onderverdelen in 23.339 verschillende huishoudens. Hier wonen 6.793 eenpersoonshuishoudens, 7.412 gezinnen zonder kinderen en 9.134 gezinnen met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,4 bewoners.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Om te beginnen bepaal je de vraagprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, een open dag organiseren of je eigen netwerk. Tevens maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en plan je bezichtigingen in. Vervolgens gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan regel je enkel nog de koopakte en de overdrachtsakte bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Meerkerk?

In de omgeving zijn er een aantal bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Meerkerk bouwen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.vijfheerenlanden.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Nibud, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 4230, 4231.

Plaats een reactie