Woning kopen Ameide

Alles weten over woning kopen in Ameide? Het is een heerlijke plek in de provincie Utrecht. In en rondom deze plek bestaan er uiteenlopende voorzieningen als basisscholen, kinderopvang en winkels. Daarnaast is er vlakbij een prachtig groen natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. Er zijn in deze gemeente in totaal 24.196 woningen (62,3% koophuis, 37,5% huur). De gemiddelde transactieprijs stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €385.814. Op dit huizenportaal bekijk je het woningaanbod in Ameide, namen en adressen van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Ook bieden we informatie over verschillende woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Utrecht.
 • Je vind hier onder andere kleine appartementen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €256.000, de gemiddelde verkoopprijs is €385.814.
 • In de regio vind je volop opties zoals winkels, scholen, kinderopvang, sportclubs, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Utrecht
GemeenteVijfheerenlanden
PlaatsAmeide
Postcode4233
Netnummer0183 (+31183)
Inwoners (gemeente)56.811
Aantal huishoudens23.339
Aantal huishoudens met kinderen9.134
Gemiddelde huishoudensgrootte2,4
Aantal woningen24.196
Aantal koopwoningen19.144
Aantal huurwoningen5.052
Gemiddelde woonoppervlakte121 m2
Gemiddelde WOZ€256.000
Gemiddelde verkoopprijs€385.814
Gemiddeld gasverbruik1180 m3
Gemiddeld stroomverbruik2860 kWh

Woningaanbod Ameide mei 2024

Bijgaand bieden we het huidige beschikbare woningaanbod van mei 2024. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als woningtype, ligging, vraagprijs, perceeloppervlakte, bouwjaar, woonoppervlakteen andere woningeigenschappen als duurzaamheid & parkeermogelijkheden. Neem contact op met de verkoopmakelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook het woningaanbod Hoogblokland, Arkel, Meerkerk, Lexmond of Noordeloos.

woning-te-koop-ameide

Aanbod appartement kopen in Ameide

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Deze studio’s zijn voordelig, je vind ze veel in het centrum, zijn gelijkvloers, hebben lage stookkosten en de VvE doet het onderhoud. Belangrijke nadelen: de woonoppervlakte is beperkt, je hebt meestal geen eigen tuin en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Een fijne ligging en lagere woonlasten.
 • Woonoppervlak tussen de 66 m2 & 100 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 760 m3 gas en gem. 1980 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis kopen Ameide

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze zijn doorgaans een goede investering. Nadelen zijn: weinig ruimte rondom de woning en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 74 m2 en 118 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1040 kuub gas en 2760 kWh elektriciteit.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een echt hoekhuis in Ameide is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt veel meer vrijheid, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt vaak de auto goed parkeren. Je betaald wat meer in verhouding tot rijwoningen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 93 m2 – 129 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2840 kWh elektriciteit & 1200 m3 gas gebruikt.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Ameide

Een twee onder een kap houdt in 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Soms staat de ene woning haaks op de andere. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met veel privacy. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor de kosten relatief beperkt blijven. De kritieke factoren zijn: dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 129 m2 – 143 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3430 kWh elektra + 1460 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt ontzettend veel woonruimte en je hebt veruit de meeste privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 155 m2 & 195 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4010 stroom (kWh) & 1870 gas (m3) verbruikt

Stappenplan: een woning kopen in Ameide

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het het beste om eerst je maximale hypotheek te weten. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Eens hij berekend heeft wat je budget is kun je online naar woningen zoeken.

 2. Een bezichtiging plannen

  Via woningzoeksites als Funda, Huispedia, Huislijn.nl, Vbo.nl, Pararius, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Ameide Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een bezichtiging. Bij het doorlopen van de woning kun je zelf de woning opnemen.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Wat jij wil bieden bepaal je op basis van de WOZ-waarde en de bestedingsruimte qua lening. Het is vaak niet onverstandig een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze woning deskundige zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Kijk goed of alles juist vermeld is en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Nu is het tijd om de financiering van de woning af te ronden. Op basis van de overeengekomen prijs, kosten koper (k.k.), in te brengen spaargeld en een bouwdepot voor verbouwing zal de expert een advies uitbrengen aangaande welk hypotheekbedrag nodig is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. In de laatste fase die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaars en woningtaxateurs in Ameide

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden van een geschikte woning. Deze specialist zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en helpt met zaken als bezichtigingen. Tip: de NVM makelaar heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxatie expert is een specialist die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Zo’n taxatierapport is een vereiste bij het aanvragen van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In het overzicht hieronder bieden wij adressen van kantoren zoals taxatie experts en makelaars in Ameide en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een privé hypotheekadviseur in Ameide geeft je persoonlijk advies bij het vinden van een goede hypotheek. De adviseur bekijkt jouw financiële situatie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €2.000 – €2.500. In onderstaande lijst vind je contactgegevens van financieel adviseurs in Ameide.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Ameide. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Ameide

De afgelopen tijd (mei 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze regio. In de tool hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Ameide en net daarbuiten. Disclaimer: het gaat hier enkel om vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Klik ook direct door naar de pagina over Annuïteitenhypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Belangrijke koophuis vragen en antwoorden

Wat kost nu een woning in Ameide kopen?

In de gemeente Vijfheerenlanden zijn er ruim 24.196 woonhuizen. Hierbij spreken we van 19.144 (62,3%) koopwoningen en 5.052 (37,5%) huurwoningen. De gemiddelde woonoppervlakte is 121 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €256.000 en de gem. marktprijs is €385.814. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dat maakt dan dat je niet veel te kiezen hebt en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Ameide. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Ameide?

Een woning in Vijfheerenlanden kent een gem. verbruik van 1180 m3 gas voor verwarming en warm water en 2860 kWh electriciteit. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (760 m3 per jaar aan gas en 1980 kWh stroom. Een vrijstaande woning gebruikt vaak het meeste energie (1870 kuub gas p/jaar en 4010 stroom (kWh)). Een steeds groter deel bezitters van huizen te koop in Ameide passen duurzame bronnen zoals vloerisolatie, zonneboiler, dubbel glas, dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen toe om de energienota te drukken.

Welk type huishoudens wonen in Ameide?

Deze woonplaats heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente leven 56.811 personen in 23.339 verschillende huishoudens. Wat meer specifiek: 6.793 eenpersoonshuishoudens, 7.412 families zonder kinderen en 9.134 gezinnen met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,4 inwoners.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Aan het begin bereken je de actuele marktprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, de Open Huizen dagen of via online marktplaatsen en sociale media. Nu zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Daarna komen de biedingen binnen. Een passend bod ontvangen? Dan leg je afspraken vast in de voorlopige koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Ameide?

In deze streek zijn diverse bouwkavels die een woonbestemming hebben. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Ameide plaatsen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.vijfheerenlanden.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Nibud, Milieucentraal voor postcodegebied 4233.

Plaats een reactie