Woning kopen Hoogblokland

Alles weten over woning kopen in Hoogblokland? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Zuid-Holland. In de nabije buurt zijn er veel faciliteiten zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Tevens ontdek je hier een groen park en natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. De gemeente herbergt in totaal 17.340 woningen (68,9% koopwoning, 30,6% huur, particulier en woningcorporaties). De prijs van een huis neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €373.551. Op dit huizenportaal tonen wij het recente woningaanbod in Hoogblokland, adressen van NVM-makelaars, taxateurs en hypotheekadviseurs. In aanvulling daarop vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Zuid-Holland.
 • Er is een mix van benedenwoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €287.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €373.551.
 • In de buurt vind je volop mogelijkheden zoals sportclubs, kinderopvang, natuurgebieden, winkels, scholen.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteMolenlanden
PlaatsHoogblokland
Postcode4241
Netnummer0183 (+31183)
Inwoners (gemeente)43.909
Aantal huishoudens16.795
Aantal huishoudens met kinderen7.031
Gemiddelde huishoudensgrootte2,59
Aantal woningen17.340
Aantal koopwoningen15.371
Aantal huurwoningen1.969
Gemiddelde woonoppervlakte136 m2
Gemiddelde WOZ€287.000
Gemiddelde verkoopprijs€373.551
Gemiddeld gasverbruik1290 m3
Gemiddeld stroomverbruik3090 kWh

Woningaanbod Hoogblokland mei 2024

In het overzicht hieronder bieden we alle huizen die deze maand (mei 2024) te koop staan. Kies op basis van ligging, aantal kamers, woonoppervlakte, bouwjaar, vraagprijs, perceeloppervlakteen andere woningeigenschappen als woninglabel & de aanwezigheid van een kelder. Bel of mail de verkoopmakelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook het huizenaanbod in Arkel, Nieuwland, Ameide, Meerkerk & Lexmond.

woning-te-koop-hoogblokland

Studio of appartement kopen in Hoogblokland

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn niet duur, hebben een zeer goede bereikbaarheid, in de regel gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en het onderhoud is zeer beperkt. Aandachtspunten zijn: je hebt minder ruimte, je hebt meestal geen eigen tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Goede ligging en een goede investering voor de lange termijn.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 65 m2 & 103 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 820 m3 gas + 2090 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Hoogblokland

Een tussenwoning is een woningtype die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze zijn doorgaans een goede investering. Natuurlijk zijn er negatieve punten: een zeer beperkt vloeroppervlak en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een typische starterswoning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 86 m2 & 118 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1000 kuub gas en gem. 2680 kWh elektriciteitsverbruik.

Een hoekwoning kopen

Een net hoekhuis in Hoogblokland is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt een grotere tuin, je hebt wat minder inkijk, er komt meer daglicht binnen en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijtjeswoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 82 m2 – 120 m2.
 • Schatting: er wordt 2870 kWh elektra + 1190 m3 gas verstookt.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Hoogblokland

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met voldoende beschutting. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor het financieel haalbaar blijft. Punten waar je op moet letten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 127 m2 en 152 m2.
 • Verwachting: er wordt 3380 kWh elektra & 1450 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Je geniet van erg veel ruimte in en om de woning en je hebt veruit de meeste privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vaak zijn het wel dure huizen. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 147 m2 en 199 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4100 elektriciteit (kWh) + 1870 gas (m3)afgenomen.

In 5 stappen: een woning kopen in Hoogblokland

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het een goed idee om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Op het moment dat hij een goede calculatie heeft wat je kunt betalen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Zia zoekmachines zoals Funda, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Huispedia kan je 24/7 woningen te koop in Hoogblokland zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een uitgebreide rondleiding. Tijdens een bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Start met het biedingsproces

  Je maximale bod zul je moeten bepalen met een analyse van de WOZ-waarde en jouw maximale hypotheekbedrag. In veel situaties is het een aanrader om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze huis-expert zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Wordt je bod geaccepteerd? De koopakte kan dan opgesteld worden. Bekijk goed of de juiste dingen erin staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  De volgende stap is om de financiering van jouw volgende huis rond te maken. Op basis van het bod, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), eigen geld en noodzakelijke verbouwingen wordt voor jou berekend hoeveel jij minimaal moet lenen en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Als laatste die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaardijen en taxateurs in Hoogblokland

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden van een geschikte woning. Deze persoon heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Tip: de NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxateur is een deskundige die objectief de waarde van een huis kan vaststellen op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Dit taxatierapport is benodigd voor het afsluiten van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. Hieronder bieden wij contactgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Hoogblokland en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een erkende hypotheekadviseur in Hoogblokland helpt je bij het vinden van een goede hypotheek. Jouw adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.200 en €3.200. In de volgende weergave vind je namen en adressen van financieel adviseurs in Hoogblokland.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Hoogblokland. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Hoogblokland

Deze maand (mei 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze gemeente. In onderstaande visuele weergave bekijk je onlangs verkochte woningen in Hoogblokland en direct omgeving. Disclaimer: je ziet hier de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Bekijk ook meer info over Lineaire hypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over huizen kopen

Wat kost gemiddeld een woning in Hoogblokland kopen?

In de gemeente Molenlanden zijn er ruim 17.340 huizen. Dit zijn 15.371 (68,9%) koophuizen en 1.969 (30,6%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. vloeroppervlakte van 136 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €287.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €373.551. De woningmarkt is vrij overspannen. Dat houdt in dat dat er maar weinig aanbod is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Hoogblokland. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat is het energieverbruik van woningen in Hoogblokland?

Een huishouden in Molenlanden verbruikt gemiddeld 1290 m3 gas voor verwarming en warm water en 3090 elektra (kWh). Een appartement of flat is relatief zuinig (820 kuub aardgas en 2090 kWh electriciteit. Een groot vrijstaand woonhuis verbruikt de meeste energie (1870 m3 gas voor verwarming en warm water en 4100 kWh electriciteit). Veel huiseigenaren van huizen te koop in Hoogblokland passen duurzame verwarmingsbronnen als warmtepomp, zonnepanelen, dakisolatie, dubbel glas, spouwmuurisolatie, vloerisolatie toe om de energierekening te verminderen.

Welk type huishoudens wonen in Hoogblokland?

Dit gebied kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente zijn 43.909 mensen in 16.795 gezinnen. Er wonen 4.316 eenpersoonshuishoudens, 5.448 families zonder kinderen en 7.031 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,59 personen (volwassenen en kinderen).

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Om te beginnen calculeer je de huidige marktprijs en maak je een verkoopplan. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, de Open Huizen dagen of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Daarna maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en maak je afspraken voor een rondleiding. Hierna komen de biedingen binnen. Een passend bod ontvangen? Dan regel je enkel nog de voorlopige koopovereenkomst en de notariële overdrachtsakte. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Hoogblokland?

In deze provincie zijn er een aantal bouwkavels met een woonbestemming. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Hoogblokland realiseren. Neem contact op met de gemeente (www.molenlanden.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 4221, 4241.

Plaats een reactie