Woning kopen Acquoy

Ga je een woning kopen in Acquoy? Het is een heerlijke plek in de provincie Gelderland. In en rondom deze plek zijn er allerhande faciliteiten zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Tevens kan je hier genieten van een bijzondere natuur om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. Er zijn in deze gemeente in totaal 20.996 woningen (71,6% koopwoning, 27,3% huur). De woningprijs is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €426.523. Op dit woningplatform bieden wij het actuele woningaanbod in Acquoy, adresgegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en hypotheekadviseurs. Daarnaast lees je meer informatie over verschillende woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Gelderland.
 • Je hebt de keuze uit bovenwoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €..000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €426.523.
 • In deze buurt vind jij veel mogelijkheden zoals winkels, natuurgebieden, scholen, sportclubs, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteWest Betuwe
PlaatsAcquoy
Postcode4151
Netnummer0345 (+31345)
Inwoners (gemeente)51.128
Aantal huishoudens20.513
Aantal huishoudens met kinderen8.164
Gemiddelde huishoudensgrootte2,46
Aantal woningen20.996
Aantal koopwoningen18.891
Aantal huurwoningen2.105
Gemiddelde woonoppervlakte136 m2
Gemiddelde WOZ€..000
Gemiddelde verkoopprijs€426.523
Gemiddeld gasverbruik1380 m3
Gemiddeld stroomverbruik3330 kWh

Woningaanbod Acquoy mei 2024

Bijgaand maak je kennis met alle huizen die deze maand (mei 2024) te koop staan. Filter eenvoudig op perceeloppervlakte, aantal kamers, vraagprijs, woningtype, woonoppervlakte, liggingen relevante factoren als CV-ketel & en de aanwezigheid van een balkon. Je kunt direct contact zoeken met de makelaardij voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op ons woningplatform bekijk je ook het huizenaanbod in Rhenoy, Beesd, Asperen, Schoonrewoerd & Leerdam.

woning-te-koop-acquoy

Studio of appartement kopen in Acquoy

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, hebben een zeer goede bereikbaarheid, bijna altijd gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en je hebt weinig onderhoud. Wat wel geldt: het woonoppervlak is niet al te groot, je hebt meestal geen eigen tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Uitstekend bereikbaar en een goede investering voor de lange termijn.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 70 m2 en 98 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 810 m3 gas & 2100 kWh elektriciteit.

Aanbod rijtjeshuis Acquoy

De betekenis van een tussenwoning is een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je zit dus aan beide kanten vast. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair wat maakt dat het een veilige investering is. Er zijn ook nadelen: geen grote opslagruimte en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • Vloeroppervlakte tussen de 71 m2 & 105 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1020 kuub gas & 2770 kWh stroom.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Acquoy is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt een grotere tuin, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, er komt meer daglicht binnen en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De marktprijzen liggen wat hoger dan tussenwoningen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 96 m2 – 112 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2940 kWh elektra + 1170 m3 gas verbruikt

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Acquoy

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Je geniet van maximale ruimte met voldoende beschutting. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor het betaalbaar is. Aandachtspunten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 128 m2 & 155 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3420 kWh elektra + 1400 kuub gas verstookt.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt ontzettend veel woonruimte en je hebt een groot gevoel van privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 143 m2 en 196 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4280 elektriciteit (kWh) + 1920 gas (m3) gebruikt.

Samenvatting: een woning kopen in Acquoy

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het een goed idee om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Wanneer je inzicht hebt in wat je budget is kan de zoektocht beginnen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via platforms zoals Funda, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Pararius kan je 24/7 woningen te koop in Acquoy Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor het bezichtigen van het huis. Bij het doorlopen van de woning kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Start met het biedingsproces

  Je bieding bereken je door te kijken naar de te verwachten marktwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Het kan handig zijn een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze makelaar gaat samen met jou het huis bekijken en stelt samen met jou het bod samen. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Loop na of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. Deze koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Als laatste is het tijd om de financiering van het huis af te ronden. Aan de hand van aankoopwaarde, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en directe verbouwkosten calculeert de specialist wat de financieringsbehoefte is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Afsluitend moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Taxateurs en makelaardijen in Acquoy

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden van een passend koophuis. Deze deskundige weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en helpt met zaken als bezichtigingen. Goed om te weten: de NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxateur is een deskundige die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Zo’n taxatierapport is benodigd voor het verkrijgen van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. Bijgaand tref je contactgegevens van taxateurs en makelaars in Acquoy en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een erkende hypotheekadviseur in Acquoy geeft advies bij het vinden van een goede hypotheek. De financieel adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.500 & €3.150. In het schema hier bekijk je contactgegevens van financieel adviseurs in Acquoy.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Acquoy. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Acquoy

Recent (mei 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze buurt. In onderstaande visuele weergave vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Acquoy en net daarbuiten. Let op: het gaat hier enkel om vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Bekijk ook meer informatie over Kamer.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat kost een woning in Acquoy kopen?

In de buurt van de gemeente West Betuwe vind je ongeveer 20.996 huizen. Het gaat om 18.891 (71,6%) koophuizen en 2.105 (27,3%) huurwoningen. Het doorsnee woonoppervlakte is 136 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €..000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €426.523. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dit houdt in dat er niet veel aanbod is en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Acquoy. De doorlooptijd van een woning is kort en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Acquoy?

Een huishouden in West Betuwe verbruikt qua energie gem. zo’n 1380 kuub gas p/jaar en 3330 elektra (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (810 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2100 kWh elektra. Een groot vrijstaand woonhuis verbruikt de meeste energie (1920 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4280 elektra (kWh)). Een aanmerkelijk deel huizenbezitters van huizen te koop in Acquoy passen duurzame oplossingen als dakisolatie, warmtepomp, zonneboiler, zonnepanelen, dubbel glas, spouwmuurisolatie toe om de energienota te drukken.

Welk type huishoudens wonen in Acquoy?

Dit buurtschap is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente verblijven 51.128 inwoners die we kunnen onderverdelen in 20.513 verschillende huishoudens. Hier wonen 5.302 eenpersoonshuishoudens, 7.047 huishoudens zonder kinderen en 8.164 huishoudens met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,46 mensen.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

In de eerste fase stel je een vraagprijs op en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Populaire kanalen zijn Funda, de NVM Open Huizen Dag of je eigen netwerk. Daarbij maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en leg je bezichtigen vast in de agenda. In de vervolgstap kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan volgen nog de (voorlopige) koopovereenkomst en de overdrachtsakte bij de notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Acquoy?

In deze streek vind je diverse bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Acquoy zetten. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.westbetuwe.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 4151.

Plaats een reactie