Woning kopen Vlieland

Wil je een woning kopen in Vlieland? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Friesland. In de regio heb je toegang tot uiteenlopende faciliteiten winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Ook geniet je hier ook van mooie natuurgebieden voor wandelingen en fietstochten. De gemeente biedt 603 woningen (38,7% koopwoning, 59,8% huur, particulier en woningcorporaties). De prijs van een woning is de laatste jaren fors toegenomen tot €431.250. Op dit woningportaal tonen wij het actuele woningaanbod in Vlieland, contactgegevens van NVM-makelaars, taxateurs en financieel adviseurs. Bovendien lees je alles over de meest populaire woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Friesland.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. bovenwoningen en exclusieve chalets.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €271.000, de basis verkoopprijs is €431.250.
 • In de regio vind je volop faciliteiten zoals natuurgebieden, openbaar vervoer, restaurants, scholen, sportclubs.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteVlieland
Postcode8899
Netnummer0562 (+31562)
Inwoners (gemeente)1.155
Aantal huishoudens643
Aantal huishoudens met kinderen122
Gemiddelde huishoudensgrootte1,77
Aantal woningen603
Aantal koopwoningen444
Aantal huurwoningen159
Gemiddelde woonoppervlakte120 m2
Gemiddelde WOZ€271.000
Gemiddelde verkoopprijs€431.250
Gemiddeld gasverbruik1160 m3
Gemiddeld stroomverbruik2730 kWh

Woningaanbod Vlieland juni 2024

In het schema hierna blader je door alle huizen die te koop staan in juni 2024. Kies op basis van ligging, bouwjaar, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, aantal kamers, vraagprijsen andere woningeigenschappen als energielabel & en de aanwezigheid van een tuin. Neem contact op met de verkopende makelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook het nieuwste woningaanbod in Leeuwarden, Dantumadiel, Terschelling, Harlingen of Waadhoeke.

woning-te-koop-vlieland

Een appartement kopen in Vlieland

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar, ze zijn centraal gelegen, zijn doorgaans gelijkvloers hebben een beperkt gas en stroom verbruik en zijn ook nog eens onderhoudsarm Maar let op: de woonoppervlakte is beperkt, een tuin ontbreekt vaak en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Goede ligging en zeer betaalbaar.
 • Woonoppervlak tussen de 69 m2 en 103 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 940 m3 gas en +/- 2480 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis te koop Vlieland

De betekenis van een tussenwoning is een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. De minpunten zijn: beperkte woonruimte en vooral buiten minimale privacy.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 75 m2 & 123 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 940 kuub gas en daarbij 2580 kWh stroomverbruik.

Aanbod hoekwoningen

Een fraai hoekhuis in Vlieland is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je geniet van meer privacy, minder last van schaduw en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Je betaald wat meer in verhouding tot een rijtjeswoning en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 99 m2 – 125 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2560 kWh elektriciteit & 1150 m3 gas verstookt.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Vlieland

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De bouwkosten deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. De kritieke factoren zijn: dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 131 m2 & 151 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 2530 kWh stroom & 1180 kuub gas ingekocht.

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van erg veel ruimte in en buiten je huis en je bent lekker op jezelf: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 152 m2 & 198 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3760 elektra (kWh) & 1650 gas (m3) verbruikt

In 5 stappen: een woning kopen in Vlieland

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan doe je er goed aan om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Eens je weet wat je verantwoord kan lenen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Huislijn.nl, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius, Vbo.nl, Huispedia kan je 24/7 woningen te koop in Vlieland Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Probeer dan een afspraak te maken voor een bezichtiging. Wanneer je de woning doorloopt krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Breng een bod uit

  Wat je wilt bieden zul je moeten bepalen met een analyse van de marktwaarde van het huis en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. In veel situaties is het een aanrader om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze professional zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en stelt samen met jou het bod samen. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Kijk goed of alles klopt en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Als laatste is het tijd om de financiering van jouw volgende huis in orde te maken. Aan de hand van het biedbedrag, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en te verwachten verbouwkosten en investeringen berekent de adviseur wat de financieringsbehoefte is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Als laatste die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaardijen en taxateurs in Vlieland

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze persoon weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en helpt je bij het verkoopproces. Advies: een NVM makelaar heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxateur is een specialist die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Zo’n taxatierapport is een dossierstuk bij het kopen van een woning, het oversluiten van een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de onderstaande tabel bekijk je adresgegevens van taxatie experts en makelaars in Vlieland en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Vlieland geeft advies bij alle zaken omtrent een hypotheek. Jouw financiële man bekijkt jouw bestedingsruimte en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.850 & €2.550. In onderstaande lijst bieden we bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Vlieland.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Vlieland. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Vlieland

Recent (juni 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in de regio. In de tool hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Vlieland en direct omgeving. Belangrijk detail: het gaat hierbij om de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Bekijk ook meer informatie over Marktwaarde woning.

Bekijk het aanbod op funda

Een koophuis: waar moet je op letten?

Wat kost een woning in Vlieland kopen?

In de hele gemeente Vlieland vind je ongeveer 603 woningen. Dit zijn 444 (38,7%) koophuizen en 159 (59,8%) huurhuizen. Het doorsnee woonoppervlakte is 120 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €271.000 en de gem. verkoopprijs is €431.250. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dit zorgt ervoor dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Vlieland. Je moet er heel snel bij zijn en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Vlieland?

Een huishouden in Vlieland kent een gem. verbruik van 1160 kuub gas en 2730 kWh electriciteit. Een appartement of flat is relatief zuinig (940 kuub aardgas en 2480 kWh electriciteit. Een vrijstaand huis heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1650 kuub gas p/jaar en 3760 electriciteit (kWh)). Een groeiend aantal bezitters van huizen te koop in Vlieland passen duurzame verwarmingsbronnen als spouwmuurisolatie, zonneboiler, warmtepomp, vloerisolatie, dakisolatie, dubbel glas toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor type families wonen in Vlieland?

Deze omgeving kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente zijn 1.155 inwoners in 643 verschillende huishoudens. Hier wonen 337 eenpersoonshuishoudens, 184 families zonder kinderen en 122 huishoudens met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 1,77 bewoners.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Ten eerste bereken je de actuele marktprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, de NVM Open Huizen Dag of je eigen netwerk. Nu moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en maak je afspraken voor een rondleiding. Als dat allemaal gelukt is kunnen huizenzoekers een bod doen. een mooi bod ontvangen? Dan is het tijd voor het (voorlopige) koopcontract en de notariële overdrachtsakte. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Vlieland?

In de omgeving zijn meerdere bouwkavels beschikbaar met woonbestemming. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Vlieland zetten. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.vlieland.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Nibud voor postcodegebied 8899.

Plaats een reactie