Woning kopen Waadhoeke

Plannen om een woning te kopen in Waadhoeke? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Friesland. In deze levendige buurt vind je diverse faciliteiten als winkels en scholen. Daarnaast is er vlakbij een mooi en rustig natuurgebied om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. De gemeente heeft 21.376 huizen (67,3% koopwoning, 32,5% huurhuis). De gemiddelde transactieprijs is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €247.730. Op dit huizenplatform vind je het woningaanbod in Waadhoeke, contactgegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en hypotheekbedrijven. Verder tonen wij extra informatie over huizentypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Friesland.
 • Je vind hier zowel kleine appartementen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €173.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €247.730.
 • In de regio vind je volop opties zoals winkels, openbaar vervoer, restaurants, natuurgebieden, kinderopvang.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8801
Netnummer0517 (+31517)
Inwoners (gemeente)46.090
Aantal huishoudens20.299
Aantal huishoudens met kinderen6.817
Gemiddelde huishoudensgrootte2,23
Aantal woningen21.376
Aantal koopwoningen19.180
Aantal huurwoningen2.196
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€173.000
Gemiddelde verkoopprijs€247.730
Gemiddeld gasverbruik1370 m3
Gemiddeld stroomverbruik2720 kWh

Woningaanbod Waadhoeke april 2024

Met onze huizenzoeker tref je optionele koophuizen die in april 2024 worden verkocht. Filter eenvoudig op woningtype, bouwjaar, aantal kamers, woonoppervlakte, ligging, perceeloppervlakteen meer onderwerpen zoals zuinigheid of en de aanwezigheid van een tuin. Je kunt direct contact zoeken met de betreffende makelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook het nieuwste woningaanbod in Harlingen, Terschelling, Súdwest-Fryslân, De Fryske Marren en Weststellingwerf.

woning-te-koop-waadhoeke

Een appartement kopen in Waadhoeke

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, kennen goede bereikbaarheid, vaak gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en vergen ook niet al te veel onderhoud. Vergeet niet: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, er is geen eigen tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Alles gelijkvloers en gemakkelijk in onderhoud.
 • Woonoppervlak tussen de 62 m2 – 90 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 780 m3 gas & 1760 kWh elektriciteit.

Aanbod rijtjeshuis Waadhoeke

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze zijn doorgaans een goede investering. Natuurlijk zijn er negatieve punten: beperkte woonruimte en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Waardevaste investering.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 79 m2 – 123 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1180 kuub gas en gem. 2330 kWh stroomverbruik.

Aanbod hoekwoningen

De betekenis van een hoekhuis in Waadhoeke is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, meer lichtinval en je kunt vaak de auto goed parkeren. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijtjeshuizen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 87 m2 en 113 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2400 kWh elektriciteit + 1280 m3 gas verbruikt

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Waadhoeke

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met veel privacy. De aanneemsom deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Nadelen zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 122 m2 – 149 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 2520 kWh elektra & 1260 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt erg veel ruimte in en om de woning en je ervaart bijzonder veel privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 151 m2 – 198 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3400 stroom (kWh) en 1720 gas (m3) gebruikt.

In 5 stappen: een woning kopen in Waadhoeke

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan doe je er goed aan om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Zodra je inzicht hebt in wat je kunt betalen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Huislijn.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl kan je woningen te koop in Waadhoeke Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een rondleiding door het huis. Bij het bekijken van de woning kun je zelf de woning opnemen.

 3. Start met het biedingsproces

  Je bieding komt tot stand door de woningwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Het kan handig zijn een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze expert kijkt mee tijdens de bezichtiging en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heb jij de bieding gewonnen? De koopakte kan dan opgesteld worden. Bekijk goed of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Als laatste is het tijd om de financiering van de koop in orde te maken. Door middel van koopsom, notariële kosten, kosten koper, belastingen, eigen geld en eventuele verbouwplannen stelt de hypotheekadviseur vast wat de maximale lening is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Helemaal aan het einde teken je de akte van levering bij de notaris. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaardijen en woningtaxateurs in Waadhoeke

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden van een geschikte woning. Deze woningdeskundige weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Tip: de NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de waarde van jouw woning kan schatten aan de hand van verschillende thema’s. Een actueel taxatierapport is benodigd voor het afsluiten van een lening, een offerte voor een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In het overzicht hieronder kan je aan de slag met adresgegevens van taxateurs en makelaars in Waadhoeke en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een erkende hypotheekadviseur in Waadhoeke geeft advies bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur bekijkt jouw financiële situatie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.450 – €3.300. In de volgende weergave bekijk je adressen van financieel adviseurs in Waadhoeke.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Waadhoeke. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Waadhoeke

De afgelopen periode (april 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze omgeving. In onderstaande visuele weergave kun je zoeken door alle verkochte woningen in Waadhoeke en in de buurt. Belangrijk detail: dit zijn puur vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Lees ook verder over Rentemiddeling.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat kost gemiddeld een woning in Waadhoeke kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Waadhoeke registreren wij 21.376 woonobjecten. We maken onderscheid tussen 19.180 (67,3%) koophuizen en 2.196 (32,5%) huurhuizen. De gemiddelde gebruiksoppervlakte is 149 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €173.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €247.730. De woningmarkt is vrij oververhit. Dit zorgt ervoor dat er niet veel aanbod is en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Waadhoeke. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is aan de orde van de dag.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Waadhoeke?

Een huishouden in Waadhoeke heeft een verbruik van gemiddeld 1370 m3 gas en 2720 kWh elektra. Een appartement of flat is relatief zuinig (780 kuub gas p/jaar en 1760 kWh stroom. Een huis dat vrijstaand is gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1720 m3 per jaar aan gas en 3400 electriciteit (kWh)). Steeds meer huiseigenaren van huizen te koop in Waadhoeke passen duurzame producten zoals dakisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, dubbel glas, warmtepomp toe om de energienota te drukken.

Welk type gezinnen wonen in Waadhoeke?

Deze buurt kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente verblijven 46.090 inwoners in 20.299 verschillende huishoudens. Er wonen 6.793 eenpersoonshuishoudens, 6.689 huishoudens zonder kinderen en 6.817 gezinnen met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,23 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Ten eerste denk je na over de vraagprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Bijvoorbeeld via Funda, Open Huizen dagen of via bekenden, vrienden en familie. Daarbij maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en maak je afspraken voor een rondleiding. Vervolgens kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Zit er een fraai bod tussen? Dan teken je de koopakte en de notariële overdrachtsakte. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Waadhoeke?

In en rondom deze gemeente zijn diverse bouwkavels met een woonbestemming. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Waadhoeke laten ontwerpen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.waadhoeke.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Rvo.nl, Nibud, Milieucentraal voor postcodegebied 8814.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie