Woning kopen Vlissingen

Plannen om een woning te kopen in Vlissingen? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Zeeland. In de nabije buurt heb je toegang tot diverse faciliteiten als kinderopvang, scholen en winkels. Tevens vind je in de directe omgeving een mooi en rustig natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. In totaal zijn er in deze gemeente 22.885 woningen (55,7% koop, 43,8% huur, vrije sector en sociaal). De huizenprijs stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €247.768. Op dit huizenportaal vind je het beschikbare woningaanbod in Vlissingen, adressen van kantoren als makelaars, taxateurs en experts in financiële diensten. Verder lees je meer informatie over verschillende woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Zeeland.
 • Het aanbod is heel divers met benedenwoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €167.000, de gemiddelde huizenprijs is €247.768.
 • Veel voorzieningen zoals mogelijkheden zoals scholen, winkels, restaurants, openbaar vervoer, sportclubs.
ProvincieProvincie Zeeland
GemeenteVlissingen
Postcode4382
Netnummer0118 (+31118)
Inwoners (gemeente)44.360
Aantal huishoudens22.342
Aantal huishoudens met kinderen6.132
Gemiddelde huishoudensgrootte1,96
Aantal woningen22.885
Aantal koopwoningen14.398
Aantal huurwoningen8.487
Gemiddelde woonoppervlakte105 m2
Gemiddelde WOZ€167.000
Gemiddelde verkoopprijs€247.768
Gemiddeld gasverbruik990 m3
Gemiddeld stroomverbruik2230 kWh

Woningaanbod Vlissingen juni 2024

Met onze huizenzoeker bekijk je het huidige beschikbare woningaanbod van juni 2024. Zoek op woonoppervlakte, woningtype, vraagprijs, bouwjaar, perceeloppervlakte, aantal kamersen meer onderwerpen zoals woninglabel & en de aanwezigheid van een balkon. Interesse? Mail of bel de bewoners of makelaardij voor een bezichtigingsmoment. Op ons huizenplatform vind je ook het nieuwste woningaanbod in Reimerswaal, Kapelle, Veere, Middelburg & Schouwen-Duiveland.

woning-te-koop-vlissingen

Een appartement kopen in Vlissingen

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn betaalbaar, ze zijn vaak gunstig gelegen, in de regel gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en de VvE doet het onderhoud. Negatieve aspecten zijn: de ruimte is beperkt, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Alle voorzieningen dichtbij en erg waardevast.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 62 m2 – 96 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 790 m3 gas en daarbij 1740 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis kopen Vlissingen

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en ze hebben relatief lage stookkosten. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze zijn ook waardevast. De minpunten zijn: een zeer beperkt vloeroppervlak en vooral buiten minimale privacy.

 • Waardevaste investering.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 88 m2 – 118 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1010 kuub gas en doorgaans 2390 kWh stroom.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een echt hoekhuis in Vlissingen is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt een grotere kavel, je hebt veel meer vrijheid, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Ze zijn vaak wat duurder dan tussenwoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 82 m2 – 119 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2390 kWh elektra en 1150 m3 gas gebruikt.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Vlissingen

Een twee onder een kap betekent 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Je geniet van maximale ruimte met voldoende beschutting. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. De kritieke factoren zijn: dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 133 m2 & 140 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 2700 kWh elektriciteit en 1220 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Je hebt veel ruimte rondom de woning en je hebt het meeste privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 150 m2 – 200 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3170 elektra (kWh) en 1510 gas (m3) verbruikt

Uitleg: een woning kopen in Vlissingen

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het gebruikelijk om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Eens je weet wat jouw max. hypotheek is kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via platforms zoals Funda, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius kan je gemakkelijk woningen te koop in Vlissingen Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor het bezichtigen van het huis. Tijdens een bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Bieden op een woning

  Je bieding zal afhangen van de te verwachten marktwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Eventueel kan je kiezen om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze makelaar loopt mee als je de woning gaat bekijken en stelt samen met jou het bod samen. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Check altijd of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. Deze koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Nu is het zaak om de financiering van de koop in orde te maken. A.d.h.v. de overeengekomen prijs, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en eventuele verbouwplannen ontvang je een advies over wat het te lenen bedrag is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. In het laatste stadium ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Taxateurs en makelaardijen in Vlissingen

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden van een geschikte woning. Deze huis-expert kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en helpt met zaken als bezichtigingen. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxatie specialist is iemand die objectief de waarde van een huis kan vaststellen op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Een actueel taxatierapport is benodigd voor het afsluiten van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In de onderstaande tabel kan je aan de slag met adresgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Vlissingen en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een privé hypotheekadviseur in Vlissingen geeft advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. De adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.750 & €2.600. In de tabel hieronder check je adressen van financieel adviseurs in Vlissingen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Vlissingen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Vlissingen

Deze maand (juni 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze gemeente. In de lijst hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Vlissingen en in de buurt. Belangrijk detail: dit zijn alleen de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Check ook meer details over Advieskosten hypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Belangrijke koophuis vragen en antwoorden

Wat kost nu een woning in Vlissingen kopen?

In de gemeente Vlissingen registreren wij 22.885 huizen. Hierbij spreken we van 14.398 (55,7%) koophuizen en 8.487 (43,8%) huurhuizen. Alle woningen bij elkaar hebben een vloeroppervlakte van gemiddeld 105 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €167.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €247.768. De woningmarkt is vrij oververhit. Dat maakt dan dat je als koper niet veel keuze hebt en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Vlissingen. Je moet er heel snel bij zijn en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Vlissingen?

Een huishouden in Vlissingen verbruikt qua energie gem. zo’n 990 m3 gas voor verwarming en warm water en 2230 kWh electriciteit. Een appartement is het meest zuinig (790 kuub aardgas en 1740 stroom (kWh). Een huis dat vrijstaand is verbruikt de meeste energie (1510 m3 gas en 3170 kWh elektra). Een aanmerkelijk deel huiseigenaren van huizen te koop in Vlissingen passen duurzame oplossingen als vloerisolatie, dubbel glas, dakisolatie, zonneboiler, zonnepanelen, warmtepomp toe om hun energiekosten te minderen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Vlissingen?

Deze regio is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente wonen 44.360 inwoners in 22.342 verschillende gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 9.890 eenpersoonshuishoudens, 6.320 gezinnen zonder kinderen en 6.132 gezinnen met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 1,96 mensen.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Ten eerste stel je een vraagprijs op en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, Open Huizen dagen of via bekenden, vrienden en familie. In de volgende stap style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en maak je afspraken voor een rondleiding. Daarna begint het onderhandelen. een mooi bod ontvangen? Dan leg je alles vast in de koopakte en de akte van levering bij de notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Vlissingen?

In deze buurt zijn er een aantal bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Vlissingen laten uittekenen. Doe navraag bij de gemeente (www.vlissingen.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Rvo.nl, Nibud, Consumentenbond voor postcodegebied 4380, 4381, 4382, 4383, 4384, 4385, 4386, 4387.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie