Woning kopen Voorst

Een woning kopen in Voorst? Het is een gezellige plaats in de provincie Gelderland. In deze levendige buurt zijn er voldoende faciliteiten als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. In aanvulling daarop kan je hier genieten van een groot natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. De gemeente herbergt in totaal 10.744 huizen (66,4% koop, 33,5% huurhuizen). De prijs van een woning is de afgelopen jaren flink gestegen richting €410.863. Op dit huizenplatform check je het woningaanbod in Voorst, gegevens van NVM-makelaars, taxateurs en hypotheekadviseurs. In aanvulling daarop tonen wij extra informatie over huizentypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een heerlijke plek in Gelderland.
 • Het aanbod is heel divers met kleinere huizen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €320.000, de gemiddelde prijs van een woning is €410.863.
 • In de buurt vind je volop mogelijkheden zoals openbaar vervoer, restaurants, kinderopvang, scholen, sportclubs.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteVoorst
Postcode7391
Netnummer055 (+3155)
Inwoners (gemeente)24.552
Aantal huishoudens10.149
Aantal huishoudens met kinderen3.583
Gemiddelde huishoudensgrootte2,35
Aantal woningen10.744
Aantal koopwoningen8.946
Aantal huurwoningen1.798
Gemiddelde woonoppervlakte146 m2
Gemiddelde WOZ€320.000
Gemiddelde verkoopprijs€410.863
Gemiddeld gasverbruik1430 m3
Gemiddeld stroomverbruik3150 kWh

Woningaanbod Voorst mei 2024

Hieronder krijg je inzicht in de beschikbare koopwoningen in mei 2024. Kies op basis van woningtype, woonoppervlakte, vraagprijs, bouwjaar, perceeloppervlakte, liggingen meer onderwerpen zoals zuinigheid en de aanwezigheid van een kelder. Bel of mail de verkopende makelaar voor een snelle bezichtiging Op ons woningplatform bekijk je ook huizen te koop in Deventer, Hellendoorn, Apeldoorn, Berkelland en Bronckhorst.

woning-te-koop-voorst

Appartementen te koop Voorst

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, hebben een zeer goede bereikbaarheid, in de regel gelijkvloers, hebben lage stookkosten en je hebt weinig onderhoud. Wat wel geldt: de ruimte is beperkt, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Alle faciliteiten om de hoek en gemakkelijk in onderhoud.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 70 m2 & 101 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 900 m3 gas en gem. 2220 kWh elektriciteit.

Aanbod rijtjeshuis Voorst

Een tussenwoning is een woningtype die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen zijn betaalbaar en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn geliefd wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Belangrijke aandachtspunten zijn: beperkte woonruimte en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een typische starterswoning.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 89 m2 – 121 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1130 kuub gas en 2560 kWh stroomverbruik.

Aanbod hoekwoningen

De betekenis van een hoekhuis in Voorst is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt maar buren aan 1 kant, in de zomer meer zonlicht en je kunt vaak de auto goed parkeren. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijwoningen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 95 m2 en 130 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2750 kWh elektriciteit + 1260 m3 gas verstookt.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Voorst

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en je hebt deels het vrijstaande gevoel. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Nadelen zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 123 m2 – 153 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3360 kWh stroom + 1450 kuub gas verstookt.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Belangrijkste voordelen: erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je bent lekker op jezelf: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 146 m2 en 190 m2.
 • Verwachting: er wordt 4020 elektra (kWh) & 1950 gas (m3) verbruikt

Samenvatting: een woning kopen in Voorst

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het een goed idee om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Zodra hij een goede calculatie heeft wat je kunt lenen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Op de website van Funda, maar ook Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Huispedia, Huislijn.nl, Pararius, Vbo.nl kan je razendsnel woningen te koop in Voorst Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Bij het bekijken van de woning kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je bieding zal afhangen van de WOZ-waarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Tevens is het aan te raden een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze specialist zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en adviseert je over de bieding. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles klopt en of de ontbindende voorwaarden staan. De gezamenlijke koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen in orde te maken. A.d.h.v. het biedbedrag, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), spaargeld dat je zelf meeneemt en directe verbouwkosten stelt de hypotheekadviseur vast wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Nu ben je bijna klaar. Als laatste die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaardijen en taxateurs in Voorst

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze huis-expert zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft door te kijken naar diverse aspecten. Het taxatierapport is een vereiste bij het verkrijgen van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de onderstaande tabel vind je adresgegevens van taxatie experts en makelaars in Voorst en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een erkende hypotheekadviseur in Voorst geeft advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. Jouw financiële man bekijkt jouw bestedingsruimte en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.200 en €2.550. In de tabel hieronder check je gegevens van financieel adviseurs in Voorst.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Voorst. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Voorst

Recent (mei 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze streek. In de tool hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Voorst en net daarbuiten. Belangrijk: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Lees ook verder over Antikraak wonen.

Bekijk het aanbod op funda

Belangrijke koophuis vragen en antwoorden

Wat kost nu een woning in Voorst kopen?

In de buurt van de gemeente Voorst zijn er 10.744 woonhuizen. Er zijn 8.946 (66,4%) koophuizen en 1.798 (33,5%) huurhuizen. Huizen kennen een gem. vloeroppervlakte van 146 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €320.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €410.863. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Hierdoor kunnen we stellen dan de keuzes zeer beperkt zijn en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Voorst. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat is het energieverbruik van woningen in Voorst?

Een woning in Voorst gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1430 m3 gas voor verwarming en warm water en 3150 kWh elektra. Een appartement is het meest zuinig (900 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2220 elektra (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1950 kuub gas p/jaar en 4020 kWh elektra). Steeds meer eigenaren van huizen te koop in Voorst passen duurzame oplossingen als zonnepanelen, spouwmuurisolatie, warmtepomp, dubbel glas, vloerisolatie, dakisolatie toe om de energienota te drukken.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Voorst?

Dit gebied is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente zijn 24.552 mensen in 10.149 huishoudens. Het betreft 2.795 eenpersoonshuishoudens, 3.771 families zonder kinderen en 3.583 families met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,35 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Om te beginnen moet je een verkoopprijs bepalen en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. De meest gangbare middelen zijn Funda, Open Huizen dagen of social media. Vervolgens style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en plan je bezichtigingen in. Nu kunnen huizenzoekers een bod doen. een mooi bod ontvangen? Dan is het tijd voor de (voorlopige) koopakte en de akte van levering bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Voorst?

In deze streek zijn er verschillende bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Voorst realiseren. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.voorst.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Nibud voor postcodegebied 7395.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie