Woning kopen Twello

Jouw volgende woning kopen in Twello? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Gelderland. In de omgeving bestaan er verschillende voorzieningen als winkels en scholen. Daarnaast geniet je hier ook van een heerlijk natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In 2024 zijn er in de gemeente 10.744 woningen (66,4% koopwoning, 33,5% huurwoning). De gemiddelde prijs van een huis stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €410.863. Op dit woningportaal ontdek je het nieuwe woningaanbod in Twello, adressen van makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Tevens tonen wij extra informatie over huizentypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Gelderland.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van tussenwoningen en moderne huizen en bungalows.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €320.000, de gemiddelde transactieprijs is €410.863.
 • In deze buurt vind jij veel voorzieningen zoals scholen, sportclubs, natuurgebieden, openbaar vervoer, kinderopvang.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteVoorst
PlaatsTwello
Postcode7391
Netnummer0571 (+31571)
Inwoners (gemeente)24.552
Aantal huishoudens10.149
Aantal huishoudens met kinderen3.583
Gemiddelde huishoudensgrootte2,35
Aantal woningen10.744
Aantal koopwoningen8.946
Aantal huurwoningen1.798
Gemiddelde woonoppervlakte146 m2
Gemiddelde WOZ€320.000
Gemiddelde verkoopprijs€410.863
Gemiddeld gasverbruik1430 m3
Gemiddeld stroomverbruik3150 kWh

Woningaanbod Twello april 2024

Met onze woningzoeker maak je kennis met optionele koophuizen die in april 2024 worden verkocht. Kies op basis van woonoppervlakte, aantal kamers, bouwjaar, perceeloppervlakte, vraagprijs, liggingen extra details als zuinigheid of parkeermogelijkheden. Meer weten? Informeer dan bij de verkopende makelaar voor een bezichtigingsmoment. Op onze website vind je ook het huizenaanbod in Teuge, Terwolde, Wilp, Voorst & Klarenbeek.

woning-te-koop-twello

Een appartement kopen in Twello

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, kennen goede bereikbaarheid, meestal gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en de VvE doet het onderhoud. Minpunten zijn: slechts een beperkt vloeroppervlak, je hebt meestal geen eigen tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Alle faciliteiten om de hoek en een goede investering voor de lange termijn.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 70 m2 & 104 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 900 m3 gas en +/- 2220 kWh stroom.

Rijtjeshuis kopen Twello

De betekenis van een tussenwoning is een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je zit dus aan beide kanten vast. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn geliefd wat maakt dat het een veilige investering is. Wat betreft de nadelige aspecten: weinig ruimte (binnen en buiten) en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Waardevaste investering.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 84 m2 & 115 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1130 kuub gas en doorgaans 2560 kWh aan stroom.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Twello is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je geniet van meer privacy, minder last van schaduw en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met een rijtjeshuis en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 94 m2 – 129 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2750 kWh elektra & 1260 m3 gas gebruikt.

2-onder-1 kap woning Twello

Een twee onder een kap houdt in 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De bouwkosten deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Nadelen zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 125 m2 & 147 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3360 kWh elektriciteit & 1450 kuub gas verstookt.

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Je geniet van een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je bent lekker op jezelf: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 154 m2 & 192 m2.
 • Verwachting: er wordt 4020 elektra (kWh) en 1950 gas (m3) verbruikt

Samenvatting: een woning kopen in Twello

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan adviseren wij om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Zodra je inzicht hebt in wat je verantwoord kan lenen kan de zoektocht beginnen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via woningzoeksites als Funda, Pararius, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Twello Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Probeer dan een afspraak te maken voor een rondleiding door het huis. Wanneer je de woning doorloopt krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je bieding zal afhangen van de WOZ-waarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Eventueel kan je kiezen om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze persoon kijkt mee tijdens de bezichtiging en helpt bij het uitbrengen van het bod. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan wordt de koopakte opgesteld. Neem goed door of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. Je koopovereenkomst passeert bij de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van de woning in orde te maken. Op basis van aankoopsom, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, spaargeld dat je zelf meeneemt en toekomstige verbouwingen calculeert de specialist wat het te lenen bedrag is en welke hypotheek daarbij past. Als laatste onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaars en taxateurs in Twello

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden van een geschikte woning. Hij of zij onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en komt op voor jouw belangen als verkoper. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxateur is een deskundige die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft door te kijken naar diverse aspecten. Een actueel taxatierapport is benodigd voor het verkrijgen van een lening, een offerte voor een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In de bijgaande tabel vind je namen en adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Twello en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een goede hypotheekadviseur in Twello geeft je passend en persoonlijk advies bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. Een deskundig financieel adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.800 – €2.700. In de volgende weergave bekijk je adressen van financieel adviseurs in Twello.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Twello. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Twello

Afgelopen maand (april 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze buurt. In de lijst hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Twello en net daarbuiten. Noemenswaardig: dit zijn puur vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Lees op deze website ook alles over Energielabel.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Hoe duur is een woning in Twello kopen?

In de gemeente Voorst zijn er 10.744 huizen. Er zijn 8.946 (66,4%) koopwoningen en 1.798 (33,5%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een gebruiksoppervlakte van gemiddeld 146 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €320.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €410.863. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dat maakt dan het aanbod klein is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Twello. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Twello?

Een huis in Voorst gebruikt gemiddeld 1430 kuub gas p/jaar en 3150 electriciteit (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (900 m3 aan gas en 2220 elektra (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1950 kuub gas p/jaar en 4020 elektra (kWh)). Steeds meer bezitters van huizen te koop in Twello passen duurzame producten zoals vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dubbel glas, dakisolatie, zonneboiler, zonnepanelen toe om de energienota te drukken.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Twello?

Deze gemeente kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente zijn 24.552 inwoners in 10.149 gezinnen. Dit zijn 2.795 eenpersoonshuishoudens, 3.771 families zonder kinderen en 3.583 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,35 personen (volwassenen en kinderen).

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Aan het begin stel je een vraagprijs op en maak je een verkoopplan. Bekende kanalen zijn Funda, een open dag organiseren of via online marktplaatsen en sociale media. Tevens moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en maak je afspraken voor een rondleiding. Als dat allemaal gelukt is krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Zit er een fraai bod tussen? Dan resteert alleen nog het voorlopige koopcontract en de leveringsakte bij de notaris. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Twello?

In en rondom deze gemeente zijn er verschillende bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Twello bouwen of laten bouwen. Informeer bij de gemeente (www.voorst.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Nibud, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 7390, 7391, 7392.

Plaats een reactie