Woning kopen Bitgummole

Snel een woning kopen in Bitgummole? Het is een heerlijke plek in de provincie Friesland. In de nabije omgeving bestaan er meerdere voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. Tevens vind je in de directe omgeving een park en natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. Er zijn in deze gemeente in totaal 21.376 huizen (67,3% koophuis, 32,5% huurhuis). De gemiddelde prijs van een woning stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €247.730. Op deze informatieve website check je het huidige woningaanbod in Bitgummole, namen en adressen van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en experts in financiële diensten. Bovendien lees je alles over de meest populaire woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een heerlijke plek in Friesland.
 • Het aanbod is heel divers met starterswoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €173.000, de gemiddelde woningprijs is €247.730.
 • In de directe omgeving zijn diverse mogelijkheden zoals kinderopvang, restaurants, sportclubs, openbaar vervoer, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteWaadhoeke
PlaatsBitgummole
Postcode9045
Netnummer058 (+3158)
Inwoners (gemeente)46.090
Aantal huishoudens20.299
Aantal huishoudens met kinderen6.817
Gemiddelde huishoudensgrootte2,23
Aantal woningen21.376
Aantal koopwoningen19.180
Aantal huurwoningen2.196
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€173.000
Gemiddelde verkoopprijs€247.730
Gemiddeld gasverbruik1370 m3
Gemiddeld stroomverbruik2720 kWh

Woningaanbod Bitgummole maart 2024

In deze lijst krijg je inzicht in alle huizen die te koop staan in maart 2024. Maak een selectie aan de hand van woonoppervlakte, perceeloppervlakte, vraagprijs, woningtype, aantal kamers, bouwjaaren extra details als CV-ketel & en de aanwezigheid van een tuin. Je kunt direct contact zoeken met de verkopende makelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op onze website vind je ook huizen die te koop staan in Minnertsga, Stiens, Bitgum, Wier en Berltsum.

woning-te-koop-bitgummole

Studio of appartement kopen in Bitgummole

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, hebben een zeer goede bereikbaarheid, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en zijn ook nog eens onderhoudsarm Niet vergeten: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, je moet de tuin vaak delen en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Een fijne ligging en geen tuinonderhoud.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 63 m2 en 93 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 780 m3 gas & 1760 kWh aan elektriciteit.

Aanbod rijtjeshuis Bitgummole

Een tussenwoning is een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. De minpunten zijn: een kleine achtertuin en vooral buiten minimale privacy.

 • Een echte starterswoning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 83 m2 en 122 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1180 kuub gas en daarbij 2330 kWh aan elektriciteit.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een net hoekhuis in Bitgummole is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt meer privacy, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een tussenwoning en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 86 m2 & 114 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2400 kWh elektriciteit + 1280 m3 gas ingekocht.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Bitgummole

Een twee onder een kap houdt in twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Het is een heel ruim huis met slechts beperkte inkijk. De bouwkosten deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Punten waar je op moet letten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 131 m2 en 149 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2520 kWh elektriciteit & 1260 kuub gas verbruikt

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je geniet een grote mate van privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 152 m2 & 196 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3400 elektriciteit (kWh) & 1720 gas (m3)verstookt.

Uitleg: een woning kopen in Bitgummole

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan is het het beste om eerst je maximale hypotheek te weten. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Op het moment dat hij een goede calculatie heeft wat je budget is kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Op de website van Funda, maar ook Huispedia, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Pararius kan je 24/7 woningen te koop in Bitgummole zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Maak dan direct een afspraak voor een uitgebreide bezichtiging. Bij het doorlopen van de woning krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Bieden op een woning

  Wat jij wil bieden komt tot stand door de marktwaarde en wat je maximaal kunt lenen. In veel situaties is het een aanrader om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze specialist loopt mee als je de woning gaat bekijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Bekijk goed of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De gezamenlijke koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Nu is het tijd om de financiering van jouw volgende huis af te handelen. A.d.h.v. de overeengekomen prijs, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), eigen geld en een bouwdepot voor verbouwing stelt de hypotheekadviseur vast wat de maximale lening is en welke hypotheek daarbij past. Helemaal aan het einde breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Bitgummole

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden en kopen van een huis. Deze specialist onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en komt op voor jouw belangen als verkoper. Goed om te weten: de NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxateur is een deskundige die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Het taxatierapport heb je nodig bij het aankopen van een huis, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In het overzicht hieronder bekijk je contactgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Bitgummole en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een erkende hypotheekadviseur in Bitgummole geeft je persoonlijk advies bij het vinden van een goede hypotheek. De bank of adviseur bekijkt jouw financiële situatie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.200 & €3.250. In het schema hier check je gegevens van financieel adviseurs in Bitgummole.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Bitgummole. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Bitgummole

Recent (maart 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze omgeving. In het overzicht hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Bitgummole en direct omgeving. Noemenswaardig: het gaat hierbij om de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Mogelijk ook interessant: Koopwoning.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen (FAQ) over koopwoningen

Hoe duur is een woning in Bitgummole kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Waadhoeke bestaan er circa 21.376 woningen. Het gaat om 19.180 (67,3%) koophuizen en 2.196 (32,5%) huurhuizen. Alle woningen bij elkaar hebben een woonoppervlakte van gemiddeld 149 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €173.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €247.730. De woningmarkt is vrij oververhit. Dit zorgt ervoor dat de keuzes zeer beperkt zijn en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Bitgummole. Je moet er heel snel bij zijn en je dient vaak flink te overbieden.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Bitgummole?

Een huis in Waadhoeke gebruikt gemiddeld 1370 m3 aan gas en 2720 electriciteit (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (780 m3 aan gas en 1760 kWh electriciteit. Een vrijstaande villa heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1720 m3 per jaar aan gas en 3400 kWh electriciteit). Een steeds groter deel huiseigenaren van huizen te koop in Bitgummole passen duurzame oplossingen als dakisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie, dubbel glas, zonneboiler, warmtepomp toe om te besparen op energiekosten.

Welk type gezinnen wonen in Bitgummole?

Dit buurtschap heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente zijn 46.090 personen die we kunnen onderverdelen in 20.299 verschillende huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 6.793 eenpersoonshuishoudens, 6.689 huishoudens zonder kinderen en 6.817 families met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,23 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Als eerste bereken je de actuele marktprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, de Open Huizen dagen of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Ook zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en maak je afspraken voor een rondleiding. Hierna starten biedingen en onderhandelingen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan resteert alleen nog het voorlopige koopcontract en de akte van levering bij de notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Bitgummole?

In de omgeving zijn er verschillende bouwkavels met een woonbestemming. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Bitgummole realiseren. Neem contact op met de gemeente (www.waadhoeke.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Nibud voor postcodegebied 9045.

Plaats een reactie